Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Μαρία Ψάλτη στέκεται στο πλευρό του Σεφερλή, κατακεραυνώνοντας όσους τον έχουν...

Ο ανελέητος πόλεμος που έχει ξεσπάσει εδώ και μερικές...

Μπουρλότο στην οικογένεια επιφανούς άρχοντα της Τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ήπειρο από τον...

Της... Πόπης στην Ηπειρο με άρχοντα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου

ΚΡΙΟΣ: Απ’ ό,τι φαίνεται, δεν έχετε σκοπό να αφήσετε...

Λένα Μαντά: «Θα είναι υπεραπαραγωγή η τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου “To σπίτι...

Καλεσμένη στην εκπομπή Super Κατερίνα και στην Κατερίνα Καινούργιου, ήταν το μεσημέρι της...

Η Μαρία Ψάλτη στέκεται στο πλευρό του Σεφερλή, κατακεραυνώνοντας όσους τον έχουν στήσει στον τοίχο

«Βγήκαν από τα... λαγούμια τους»

Ο ανελέητος πόλεμος που έχει ξεσπάσει εδώ και μερικές ημέρες, λόγω της σάτιρας που κάνει ο Μάρκος Σεφερλής για τον νικητή της Γιουροβίζιον και το τρίτο φύλο στην παράστασή του στο Δελφινάριο, που αυτοαποκαλείται «Tο Nemo», έχει χωρίσει τους καλλιτέχνες σε δύο στρατόπεδα, ενώ δίχασε την κοινή γνώμη για το αν η σάτιρα τελικά έχει όρια: Στους συντηρητικούς και όσους υποστηρίζουν τον Μάρκο Σεφερλή, και σε αυτούς που δεν έχουν ιδιαίτερη συμπάθεια για τον γνωστό ηθοποιό.

  • Από τον Νίκο Νικόλιζα

Με αφορμή όσα έχουν λεχθεί τις τελευταίες μέρες και όσα έχουν ειπωθεί για τον Μάρκο Σεφερλή και τη σάτιρά του, ένα πρόσωπο-κλειδί, που έζησε αντίστοιχες καταστάσεις δίπλα στον πατέρα της Στάθη Ψάλτη, όταν εκείνος μεσουρανούσε, είναι η πολυαγαπημένη του κόρη Μαρία. Ισως πολλοί θυμούνται πως με το τέλος της βιντεοκασέτας, στις οποίες έπαιζαν κατά κόρον ταλαντούχοι ηθοποιοί, υπήρξε μια περίοδος που χλεύαζαν όλους αυτούς τους πρωταγωνιστές, ενώ εκείνοι γέμιζαν ασφυκτικά τα θέατρα. Ο Στάθης Ψάλτης, ο Σωτήρης Μουστάκας, ο Κώστας Τσάκωνας, ο Σωτήρης Τζεβελέκος και πολλά άλλα μεγάλα ονόματα βρέθηκαν στη δίνη του κυκλώνα αντίστοιχων καταστάσεων και τραγικής κριτικής που τους έκαναν, με αποτέλεσμα οι εν λόγω ηθοποιοί να φύγουν από τη ζωή με αυτό το παράπονο.

psalti20094

«Δυστυχώς, έζησα και εγώ αντίστοιχες καταστάσεις με τον πατέρα μου και τον πόλεμο που τους έκαναν τότε. Δεν είναι ωραίο ένας άνθρωπος που έχει καταφέρει να είναι αυτοδημιούργητος και να τον αγαπάει το κοινό, κάποιοι που θέλουν να “πατήσουν” πάνω τους και να γίνουν ονόματα ή για την εφήμερη δημοσιότητα, να τους κατακρίνουν» λέει αρχικά η κόρη του Στάθη Ψάλτη, η οποία ρίχνει τεράστιες ευθύνες και σε συγκεκριμένους δημοσιογράφους που δημιουργούν αυτά τα μίση και τα πάθη. «Για τον πατέρα μου συγκεκριμένα κέντρα μίσους δημιουργούσαν αυτές τις καταστάσεις. Ομως ήταν τόσο πολύ μεγάλη η αγάπη του κόσμου στο πρόσωπο του Στάθη, που δεν φοβόταν τίποτα. Ο κόσμος είναι ο τελευταίος κριτής για να κρίνει όλους αυτούς τους σπουδαίους ηθοποιούς, που στο τέλος δικαιώθηκαν, μια και βλέπουμε σήμερα πως τους λατρεύουν. Για μένα ο Μάρκος είναι μοναδικός στο είδος του. Το έλεγε και ο πατέρας μου και ο Μουστάκας, που τον είχαν αναγνωρίσει από πολύ νωρίς».

psalti200941

Οπως λέει η Μαρία Ψάλτη, όλοι αυτοί που χλευάζουν τους επιθεωρησιακούς καλλιτέχνες το κάνουν καθαρά για τους δικούς τους υπαρξιακούς λόγους. «Για σκέψου, όλοι αυτοί που έχουν ανακινήσει το θέμα με τον Μάρκο και τη σάτιρά του, τι κάνουν: απλά πατάνε πάνω στο όνομα Σεφερλής για να φανούν και να βγουν από τα “λαγούμια” τους. Ουσιαστικά, αν δεν πατήσουν πάνω σε κάποιον φτασμένο, αυτοί δεν υπάρχουν. Και μιλάμε φυσικά για τους συναδέλφους σας δημοσιογράφους, οι οποίοι ξεκίνησαν όλον αυτόν τον πόλεμο. Προκειμένου να κάνουν δυνατή πρεμιέρα, έριξαν μέσα και έναν Σεφερλή για να ανεβάσουν την τηλεθέασή τους και να φανούν. Να κάνουν ντόρο». Τέλος, όπως αναφέρει στην «Espresso» η Μαρία Ψάλτη: «Τον πατέρα μου σαφώς και τον στενοχωρούσε όλος αυτός ο πόλεμος κριτικής που είχε δεχτεί. Πέρασαν τα χρόνια και κάποια στιγμή, προτού φύγει, μου είπε: “Είδες, Μαράκι. Το κοινό είναι αυτό που σε καθορίζει, και όχι οι κακεντρεχείς που θέλουν να κάνουν καριέρα πάνω στο όνομά σου”».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα δάκρυα του Ξαρχάκου μπροστά σε πρώην και νυν

Ανάμεσα στη γυναίκα του Ηρώ Σαΐα και την πρώην...

Στη γειτονιά των αγγέλων ο συνθέτης Αλέξης Παπαδημητρίου!

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 80 ετών άφησε...

Άγριο «κράξιμο» σε Ταμπακάκη για τους γκέι καουμπόηδες

Ακραία ομοφοβικά σχόλια δέχτηκε ο Μιχαήλ Ταμπακάκης με αφορμή...

Κοκάκιας και αλκοολικός ο πρίγκιπας της Νορβηγίας

Ο πιο διαβόητος πρίγκιπας της Νορβηγίας αναγκάστηκε να ομολογήσει...

Ιερέας κλείδωσε σε κρύπτη τη φοιτήτρια κόρη του για να τη… σωφρονίσει

Σε κόλαση μετέτρεψε τη ζωή της ίδιας του της...