Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: «Πιστεύω ότι η σάτιρα δεν έχει όρια»

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος κάθισε στον καναπέ της εκπομπής Buongiorno...

Αστραψαν τα φλας στο πάρτι εταιρίας προϊόντων για κατοικίδια

Φιλόζωοι της εγχώριας showbiz και όχι μόνο βρέθηκαν στο...

Η Ζαμάνη ξεσάλωσε με Βίσση σε νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης

Σε νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου άρχισε εμφανίσεις η...

Ηρακλής Τσουζίνοφ – Νάσια Παπαϊωάννου: Περιμένουν τον καρπό του έρωτά τους

Ο Ηρακλής Τσουζίνοφ, που έγινε γνωστός μέσω του «GNTM...

Η επιστολή και το χρυσό κατσαβίδι που δώρισε ο Πλέσσας στον Φίνο

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε μια ιδιόχειρη επιστολή που είχε γράψει ο Μίμης Πλέσσας στον Φιλοποίμενα Φίνο, μαζί με ένα ομολογουμένως παράξενο δώρο που του είχε κάνει.

plessas finos141041

Με αφορμή την 100ή επέτειο από τη γέννηση του λαοφιλούς συνθέτη, που ήταν το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, οι ιθύνοντες της Finos Film, οι οποίοι τον είχαν αποχαιρετήσει με ένα συγκινητικό βίντεο λίγες ώρες μετά τον θάνατό του, μια εβδομάδα νωρίτερα, προχώρησαν σε ακόμη μία δημοσίευση στα social media της ιστορικής εταιρίας, αποκαλύπτοντας μια αυθεντική επιστολή που έγραψε ο εκλιπών το 1965 στον Φιλοποίμενα Φίνο, στον οποίο μάλιστα χάρισε τότε και ένα… χρυσό κατσαβίδι.

plessas finos14104

«Σήμερα ο Μίμης Πλέσσας θα έκλεινε τα 100. Ως φόρο τιμής στη μνήμη αυτού του τόσο άξιου -και ταπεινού- δημιουργού, μοιραζόμαστε την αυθεντική επιστολή που έγραψε στον Φιλοποίμενα Φίνο το 1965, χαρίζοντάς του συμβολικά ένα χρυσό κατσαβίδι, αφού όλοι γνώριζαν πως ο Φίνος κυκλοφορούσε μονίμως με ένα κατσαβίδι στο χέρι για να επιδιορθώνει τα μηχανήματά του» αναφέρεται στη λεζάντα του post της Finos Films.

plessas finos141042

«Καλέ μου φίλε, αν ήμουνα πλούσιος, θα σου χάριζα ένα ολόκληρο studio για να σου δείξω πόσο σ’ ευχαριστώ για ό,τι έκανες και κάνεις για όλους μας. Ευτυχώς ο πλούτος δεν μετριέται μονάχα από το περιεχόμενο της τσέπης αλλά και της καρδιάς κι εκεί νομίζω πως είμαι κροίσος, γιατί νιώθω να με πλημμυρίζει χαρά όταν σκέφτομαι πως με τις δυνατότητές μου συμβάλλω κι εγώ στην προκοπή μιας δουλειάς που αγαπώ και πως μέσα στη φιλοποιμενική οικογένεια συμβαίνει κάθε πρόοδος και προκοπή» έγραψε στην επιστολή του ο Μίμης Πλέσσας στις 27 Ιουνίου 1965, για να συμπληρώσει: «Δέξου το χωρίς αξία συμβολικό δωράκι σαν ενθύμιο του γεγονότος ότι ένα από τα κατσαβίδια που σατιρίζαμε έσωσε το τελευταίο στάδιο της στερεοφωνικής μας προσπάθειας.

Για τους αρσενικούς η δουλειά τους είναι η αιώνια ερωμένη, τα αποτελέσματα δε της δουλειάς είναι τα “παιδιά” τους. Σου εύχομαι με όλη μου την καρδιά κάθε τέτοιο σου παιδί να σε γεμίζει χαρά και επιτυχία. Φιλικά, Μίμης Πλέσσας».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Airbnb η βίλα του Ψινάκη!

Το δικό του το σπίτι σε άλλους νοικιάζεται... Τι...

Gay γάμος στον χώρο του πολιτισμού

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Χρίστος Λύγκας και η «ψυχή»...

Άδωνις σε φόρμα με γυμνάστρια «πειρασμό» του Instagram

Αντί να χτίσει καμιά νέα πτέρυγα στο ετοιμόρροπο ΚΑΤ,...

Μετρό music hall: Κυβερνητικός λουλουδοπόλεμος για τα εγκαίνια μετά μουσικής

«Ολος δικός σου, Κι αυτός που κλαίει κι ο...

«London baby» για Καινούργιου – Κουτσουμπή

Ο νέος έρωτας... έχει καλό σκοπό για την ωραία...