Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2025

Συνέβη στην Υδρα

Τον Σεπτέμβριο τα νησιά του Αργοσαρωνικού έχουν την τιμητική...

Και εγένετο… Sagre Nero!

Με μια προκλητική διαδικτυακή ανακοίνωση η πρωτοεμφανιζόμενη τρομοκρατική οργάνωση...

Αυτή παντρεύεται ο γιος του Αντύπα

Παντρεύεται ο γιος του Αντύπα με έναν «δυναμίτη» της...

H σταρ του ελληνικού βόλεϊ Εύα Χαντάβα ζει έντρομη το χάος στο...

Ανατριχίλα προκαλεί η μαρτυρία της Ελληνίδας βολεϊμπολίστριας Εύας Χαντάβα,...

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: Η μεταμόρφωση για τις ανάγκες της παράστασης «Φάλαινα»

Δαδακαρίδης βαρέων βαρών

Μεταμόρφωση για… Οσκαρ στο ελληνικό σανίδι! Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης έγινε «Φάλαινα» και είναι αγνώριστος! Στα καλλιτεχνικά χνάρια του Αμερικανού συναδέλφου του Μπρένταν Φρέιζερ αποφάσισε να βαδίσει φέτος ο ταλαντούχος Ελληνας ηθοποιός, βάζοντας ίσως ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα στην καριέρα του έως τώρα. Μετά την καλοκαιρινή περιοδεία του ως «Ηρακλής μαινόμενος» και τις περσινές «Αινιγματικές παραλλαγές» του Σωτήρη Τσαφούλια, ο Πυγμαλίων πρωταγωνιστεί φέτος στην παράσταση «Η φάλαινα», την οποία και υπογράφει ως σκηνοθέτης, στο θέατρο Νέος Ακάδημος.

Η «Φάλαινα» γράφτηκε το 2012 για το θέατρο από τον Σάμιουελ Ντ. Χάντερ και έχει παρουσιαστεί με επιτυχία σε διάφορες πόλεις ανά την υφήλιο. Πρόκειται για το ίδιο έργο που μεταφέρθηκε το 2022 στον κινηματογράφο από τον σκηνοθέτη Ντάρεν Αρονόφσκι με την εξαιρετική ερμηνεία του Μπρένταν Φρέιζερ, η οποία του χάρισε, την ίδια χρονιά, το Οσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου. Στις φωτογραφίες από τις πρόβες της παράστασης, που έκανε πρεμιέρα χθες το βράδυ, η μεταμόρφωση του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη στον ρόλο του υπέρβαρου άνδρα που προσπαθεί να ξανακερδίσει τη ζωή του είναι από εντυπωσιακή έως και σοκαριστική!

Σύμφωνα με την υπόθεση της «Φάλαινας», ο Τσάρλι είναι ένας αυτοκαταστροφικός, παχύσαρκος μέχρι νοσηρότητας, καθηγητής Αγγλικών, που έχει χάσει κάθε επαφή με τον έξω κόσμο, μαζί και κάθε επιθυμία να συνεχίζει να βρίσκεται εν ζωή. Ο ίδιος «βουλιάζει» μέσα στον χρόνο, περιμένοντας τη λύτρωση από την ίδια τη ζωή, ενώ παλεύει να συμφιλιωθεί με την αποξενωμένη κόρη του και με το ίδιο το παρελθόν του. Πρόκειται για ένα συγκινητικό, λυτρωτικό, ανθρωποκεντρικό δράμα ενός ανθρώπου που έχει βυθιστεί στο σκοτάδι και αγωνίζεται να βγει στο φως. Στην παράσταση παίζουν επίσης οι ηθοποιοί Ευσταθία Tσαπαρέλη, Γιώργος Μπένος, Ασημένια Βουλιώτη και Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτο παιδί για την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου και τον Βασίλη Σταθοκωστόπουλο;

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου και ο Βασίλης Σταθοκωστόπουλος λατρεύουν τα παιδιά και θέλουν να αποκτήσουν μια μεγάλη οικογένεια.

Βολτάρουν στα σοκάκια της Μυκόνου δύο μήνες μετά τον γάμο τους

Δύο μήνες μετά τον γάμο τους απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης στο νησί των Ανέμων

Ο ξέφρενος χορός του Σωτήρη Κοντιζά σε γάμο φίλων του

Ο Σωτήρης Κοντιζάς άφησε για λίγο τις κουτάλες και έβαλε τα καλά του και πήγε σε γάμο φίλων του.

Ο Ντέμης Νικολαΐδης ζει απομονωμένος μετά τον χαμό της συντρόφου του

Ο Ντέμης Νικολαΐδης περνάει δύσκολες στιγμές μετά την απώλεια της συντρόφου του, Αλεξάνδρας Νικολαϊδη.

Ο ηγούμενος αρχαιοκάπηλος με τη διπλή ζωή, ο «Θανάσης» και η θεά Άρτεμις

Το πρωί ήταν ο σεβασμιότατος πατέρας και επικεφαλής στην...

Ένας άλλος Σπηλιωτόπουλος στα γενέθλια της Καζαντζόγλου

Με τον ηθοποιό Μιχάλη Μαρίνο και τον σχεδιαστή ρούχων...

Κρίση στον γάμο των Μαλέσκου – Δανιά; Οι αμήχανες στιγμές στη βάπτιση της κόρης τους

Νέα «σενάρια» περί κρίσης στον γάμο της Ιωάννας Μαλέσκου πυροδότησε η κοινή είσοδος της παρουσιάστριας με τον σύζυγό της Κωνσταντίνο Δανιά σ