Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024

«Ο Γιατρός»: Βλέποντας την Κέλλυ και τον Γρηγόρη να έχουν έρθει κοντά,...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο Γιατρός».Βλέποντας την Κέλλυ...

Νίνα Λοτσάρη: «Τρώω ό,τι θέλω απλά τρώω λίγο»

Η Νίνα Λοτσάρη παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής...

Θοδωρής Μαραντίνης: «Γιατί στο γάμο έχεις συνεπιμέλεια και ξαφνικά με το που...

Ο Θοδωρής Μαραντίνης παραχώρησε μια συνέντευξη σε διαδικτυακή εκπομπή...

6.000 αποβολές για τα κινητά!

Η αποβολή πάει... σύννεφο για τους μαθητές που δεν...

Η Νάντια Φοντάνα στο Γηροκομείο Αθηνών με πρωτοβουλία της «Espresso»

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο με κάταγμα σπονδύλων η θρυλική χορεύτρια

Ωρες αγωνίας για τη θρυλική χορεύτρια Νάντια Φοντάνα, η οποία εδώ και μία εβδομάδα νοσηλεύεται σε δωμάτιο κεντρικής κλινικής της Αθήνας. Η σπουδαία χορεύτρια και πρώην σύζυγος του χορογράφου και σκηνοθέτη Φώτη Μεταξόπουλου μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τον ίδιο στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε κάταγμα σπονδύλων.

  • Από τον Νίκο Νικόλιζα

Η 80χρονη πάλαι ποτέ καλλονή του χορού βρέθηκε πεσμένη στο πάτωμα του σπιτιού της από τον πρώην παρτενέρ της, με τον οποίο διατηρούν στενούς οικογενειακούς δεσμούς φιλίας. «Η ζωή αυτή είναι, παιδί μου. Μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να βρεθείς από ζωντανός, νεκρός. Ευτυχώς, στη ζωή μου υπήρξα γεμάτη από εμπειρίες. Δεν μου λείπει τίποτα. Ας είναι καλά ο Φώτης, που πάντα υπήρξε ο φύλακας άγγελός μου και έτρεξε να με βοηθήσει» είναι τα πρώτα της λόγια από το κρεβάτι του πόνου της κλινικής όπου νοσηλεύεται και την επισκεφθήκαμε.

fontana221043

Αμεση κινητοποίηση

Ηταν την περασμένη Τρίτη, όταν ένας παλιός καλός φίλος της θρυλικής χορεύτριας, ο Θανάσης Νικολαΐδης, επικοινώνησε με τον υπογράφοντα, προκειμένου να μας ενημερώσει για τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η Νάντια Φοντάνα. Η γυναίκα που έκανε το ανδρικό φύλο να παραληρεί τις περασμένες δεκαετίες. Η κινητοποίηση όλων μας ήταν άμεση. Επρεπε να βρεθεί και λύση, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε χέρι βοηθείας, μετά τη νοσηλεία της, στη σπουδαία χορεύτρια, η οποία έμενε μόνη της σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας. Η επικοινωνία μας με το Γηροκομείο Αθηνών απέφερε καρπούς, καθώς ο πρόεδρος του ιδρύματος Σπύρος Χαμακιώτης, γνωστός για την τεράστια ευαισθησία του σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, επικοινώνησε μαζί μας και επιβεβαίωσε πως η θρυλική χορεύτρια μπορεί να φιλοξενηθεί στο ίδρυμα, παρέχοντάς της όλα τα απαραίτητα ώστε να έχει μια πολύ όμορφη συνέχεια στη ζωή της.

fontana22104
Φώτης Μεταξόπουλος και Φοντάνα

Η χαρμόσυνη είδηση για τη νοσηλεία της στο Γηροκομείο Αθηνών την έκανε να δακρύσει από συγκίνηση, παρόλο που οι αφόρητοι πόνοι δεν της αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Ωστόσο, οι γιατροί είναι αισιόδοξοι πως σε ένα σύντομο ικανοποιητικό χρονικό διάστημα θα μπορεί να μεταφερθεί με ασφάλεια στο Γηροκομείο Αθηνών. Καθισμένος δίπλα της μαζί με τον καλό της φίλο Θανάση Νικολαΐδη, η ίδια άρχισε να μας μιλάει για τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής της. Και κυρίως για το φύλακα άγγελό της Φώτη Μεταξόπουλο.

«Η ζωή τα έφερε έτσι, ώστε να είμαι τώρα μόνη μου. Με ήθελαν πολλοί, ωστόσο ο Φώτης για εμένα ήταν και παραμένει το φωτεινό μου αστέρι. Με τον Φώτη ήμασταν παντρεμένοι δεκαπέντε χρόνια. Δεν αποκτήσαμε παιδιά, γιατί απλώς δεν συνέβη. Δεν κατάλαβα πότε χωρίσαμε, γιατί απλώς δεν αποξενωθήκαμε ποτέ. Παραμένουμε κάτι παραπάνω από αιώνιοι φίλοι» λέει με συγκίνηση η σπουδαία χορεύτρια που κάποτε σαγήνευε το κοινό με τις χορευτικές της ικανότητες. Τα γκρίζα μακριά μαλλιά της, οι ρυτίδες του προσώπου της δεν θυμίζουν πολλά από τα χαρακτηριστικά της γυναίκας-θρύλου των ελληνικών ταινιών.

fontana221042

Μάλιστα, στο άκουσμα της προσφώνησης του ονόματός της άλλοι νοσηλευόμενοι απόρησαν αν όντως είναι αυτή η θρυλική Νάντια Φοντάνα που έβλεπαν στο πλευρό του Φώτη Μεταξόπουλου στις ελληνικές ταινίες. Συγκινείται, ενώ προσπαθεί να κρυφτεί κάτω από το λευκό σεντόνι του κρεβατιού της. «Κάποτε ήμουν βασίλισσα. Τα είχα όλα. Περνώντας τα χρόνια έπεσα σε κατάθλιψη. Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω πόσο έχει αλλάξει η ζωή μου. Δεν με ένοιαζαν ούτε πλούτη ούτε γάμος. Ηθελα να είμαι ελεύθερη. Και δεν μετανιώνω, γιατί έζησα υπέροχα, έτσι όπως ήθελα. Μου δόθηκαν πολλές ευκαιρίες να είμαι με έναν άνθρωπο στο πλευρό μου. Δεν το προσπάθησα, γιατί είχα περάσει υπέροχα στη ζωή μου με τον Φώτη. Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο υπέροχα έχω ζήσε» λέει με χαμηλωμένα τα μάτια, αναπολώντας το ένδοξο παρελθόν της.

fontana221041

Και ενώ για περίπου τρεις ώρες πάνω στο κρεβάτι του πόνου μάς μιλάει για τη μοναδική ζωή της, τη ρωτάμε για τη Φίνος Φιλμ και τις ελληνικές ταινίες στις οποίες χόρεψε στο πλευρό του Φώτη Μεταξόπουλου: «Δεν με ενδιέφερε καθόλου ο κινηματογράφος. Εγώ ήθελα να κάνω ηλιοθεραπεία όταν γυρίζαμε εκείνες τις ταινίες. Στην “Κόμισσα της Κέρκυρας” αν δεις στα περισσότερα χορευτικά δεν είμαι μέσα, στο πλευρό του Φώτη. Ημουν στην Παλαιοκαστρίτσα και έκανα ηλιοθεραπεία. Δεν ξέρω πώς έγινα η Νάντια Φοντάνα, αλλά έγινα».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τζούλια Αλεξανδράτου: Call girl στα φανερά η πρώην πορνοστάρ!

Επιστροφή της Τζούλιας Αλεξανδράτου στη βιομηχανία του σεξ, όχι...

Χωρισμός για πασίγνωστο ζευγάρι στην ελληνική showbiz

Το ζευγάρι μετράει επτά χρόνια κοινής πορείας και μέχρι...

Ο αστυνομικός πρώην σύζυγος της Ελενας Ράπτη παντρεύτηκε τον… κλώνο της

Ο «ωραίος σωματοφύλακας» και πρώην σύζυγος της Ελενας Ράπτη...

Άδωνις σε φόρμα με γυμνάστρια «πειρασμό» του Instagram

Αντί να χτίσει καμιά νέα πτέρυγα στο ετοιμόρροπο ΚΑΤ,...

«Σβήνει» η Καίτη Γκρέυ

Ενα εγκεφαλικό επεισόδιο, αφυδάτωση, χαμηλό αιματοκρίτη καθώς και μια...