Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024

Άκης tour στο Άγιον Όρος

Σε μια εποχή που πολλοί, ακόμη και εντός του...

Η απάντηση του Παπαδάκη στην προκλητική μαντινάδα που αφιέρωσαν οι Droulias Brothers...

Ο Γιώργος Παπαδάκης δεν ήταν δυνατό να αφήσει ασχολίαστη...

Θρίλερ δίχως λογική στην Αμαλιάδα: Η 24χρονη Ειρήνη ήταν παρούσα και στους...

Σε θρίλερ δίχως τέλος εξελίσσεται η υπόθεση των πέντε...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου

ΚΡΙΟΣ: Καταπολεμήστε τον φόβο και καλλιεργήστε την αυτοπεποίθησή σας....

Βασίλης Καρράς: Τα συγκινητικά λόγια για τον λαϊκό βάρδο και η θλίψη στο πρόσωπο της συζύγου του

Είναι παντού

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε προχθές το βράδυ η παρουσίαση της αυτοβιογραφίας του Βασίλη Καρρά με τίτλο «Καλησπέρα και καλή βραδιά», από τις εκδόσεις Ταξιδευτής, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Γερμανός» στη ΔΕΘ.

  • Aπό τη Σούζη Στεφανίδη

Σε κλίμα συγκίνησης και γλυκόπικρης χαράς ήταν όλοι εκεί. Φίλοι, συγγενείς, αλλά και θαυμαστές έδωσαν το «παρών» υπό τους ήχους του λαϊκού «ύμνου» «Απ’ τον Βορρά μέχρι τον Νότο», για να τιμήσουν τη μνήμη του αξέχαστου συνεργάτη, καλλιτέχνη, αλλά κυρίως ανθρώπου Βασίλη!

karras231043
Οι ομιλητές κατα τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου «Καλησπέρα και καλή βραδιά», με τις στιγμές του αξέχαστου τραγουδιστή να ξεπηδούν μέσα από video wall

Οσο και αν προσπάθησαν οι ομιλητές της παρουσίασης να μη λυγίσουν μέσα από τις αφηγήσεις τους για όσα έζησαν με τον δικό τους «Βασίλη», δεν τα κατάφεραν, με τη σύζυγό του Χριστίνα και την κόρη τους Ειρήνη να δακρύζουν. Ο μουσικός Διογένης Δασκάλου αφηγήθηκε με τον μοναδικό του τρόπο αποσπάσματα του βιβλίου, ενώ στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού Νίκος Ζεϊμπέκης, που ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν σηκώνω σήμερα το βλέμμα μου για ευνόητους λόγους… Είναι μια μεγάλη προίκα για αυτόν τον άνθρωπο – την προίκα του και τα τραγούδια του μας την άφησε για όλους. Δεν μπορώ να είμαι αμερόληπτος, αισθάνομαι πολύ τυχερός που ήμουν φίλος του και με έκανε οικογένειά του».

karras231042
H σύζυγος του Βασίλη Καρρά

Συγκινημένος και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης, μίλησε για τον Βασίλη Καρρά αλλά και τις επαφές που διατηρούσαν πριν από μερικά χρόνια, λέγοντας: «Πέρα από τη φωνή του, τον στίχο και το περιεχόμενό του, αυτό που βιώνω είναι τα υπέροχά του μάτια, το βλέμμα του. Αυτό το βλέμμα που είχε πάντα και θύμιζε τη λαϊκή του καταγωγή. Ενας άνθρωπος με όλα τα γράμματα κεφαλαία». Οσο για τον συγγραφέα του βιβλίου Θάνο Κανούση, μέσα στο έντονα συγκινησιακό κλίμα απάντησε στο ερώτημα γιατί ο Καρράς επέλεξε αυτόν για να αποτυπώσει στο χαρτί τη ζωή του.

karras231041
Ο συγγραφέας του βιβλίου

«Ο Βασίλης πριν από τρία χρόνια μού έλεγε διάφορες ιστορίες και μου ανοίχτηκε. Γενικά, μου έδειχνε μεγάλη εμπιστοσύνη. Είναι μεγάλη τύχη και τιμή για εμένα αυτό το βιβλίο» είπε και πρόσθεσε πως το βιβλίο ήταν έτοιμο από το 2023, με τον τραγουδιστή να έχει εγκρίνει μέχρι και το εξώφυλλο! Ωστόσο, όπως ανέφερε, οι λόγοι που δεν κυκλοφόρησε νωρίτερα ήταν, πρώτον, ότι ο Βασίλης ήθελε να είναι παρών στην εκδήλωση -κάτι που δεν κατέστη δυνατόν-, αλλά και για να μην κατηγορηθούν όσοι βοήθησαν για να βγει το βιβλίο πως εκμεταλλεύτηκαν την περιπέτεια της υγείας του μεγάλου λαϊκού ερμηνευτή! Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε προαναγγελία της μεγάλης φιλανθρωπικής συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2025, στο Καλλιμάρμαρο, προς τιμήν του Βασίλη Καρρά, με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρώτη ήττα Μάτσα μετά τη δικαστική απόφαση για την επιμέλεια των παιδιών!

Την πρώτη δικαστική νίκη της κέρδισε η υπουργός Τουρισμού...

Τσακώσαμε τον Απ. Λύτρα στον Ναυτικό Ομιλο Αίγινας παρέα με τη νέα του σχέση

Μια ρομαντική απόδραση από την πολύβουη Αθήνα απόλαυσαν πριν...

Ο αστυνομικός πρώην σύζυγος της Ελενας Ράπτη παντρεύτηκε τον… κλώνο της

Ο «ωραίος σωματοφύλακας» και πρώην σύζυγος της Ελενας Ράπτη...

Κλεισμένοι για δύο ημέρες σε σουίτα η Τζολί με το toy boy της

Πάει, το ξεζούμισε το toy boy της η Αντζελίνα...

Χωρισμός για πασίγνωστο ζευγάρι στην ελληνική showbiz

Το ζευγάρι μετράει επτά χρόνια κοινής πορείας και μέχρι...