Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025

«Μαύρο» Star σε Κοκλώνη

Θα γυριστούν... οι νέοι «Μαύροι πίνακες»; Η μιντιακή αγορά...

Η Χόλι Μάντισον περιέγραψε σε podcast όσα «τραβούσε» στη βίλα του «Playboy»

Το πιο αηδιαστικό πράγμα που έκανε στο κρεβάτι με...

Το συγγραφικό «περιβόλι» του Κρομμύδα

Ο πολυγραφότατος Κώστας Κρομμύδας επέστρεψε δυναμικά στις προθήκες των...

Οι εκπομπές που ρίχνουν οριστικά αυλαία μέχρι το τέλος Ιουνίου

Δύο μήνες έμειναν ουσιαστικά πριν από τη λήξη της...

Μίμης Δομάζος: Έφυγε από τη ζωή ο «στρατηγός»

Μετά από διήμερη μάχη στην εντατική

Μετά από διήμερη μάχη στην εντατική του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, ο Μίμης Δομάζος άφησε την τελευταία του πνοή. Ο παλαίμαχος άσος του ποδοσφαίρου νοσηλευόταν από τις 22/01 διασωληνωμένος και πάλευε να κρατηθεί στη ζωή.

Λίγα λόγια για τον «στρατηγό»

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στις αλάνες της περιοχής δίπλα στο γήπεδο του Παναθηναϊκού και στα 13 του έβγαλε δελτίο στην Άμυνα Αμπελοκήπων, δηλώνοντας ψεύτικη ηλικία για να μπορεί ν’ αγωνίζεται. Ο πατέρας του ήταν υγειονομικός υπάλληλος με καταγωγή από τη Σάμο και η μητέρα του νοσοκόμα μικρασιάτικης καταγωγής. Σύντομα το όνομά του άρχισε ν’ ακούγεται στους ποδοσφαιρικούς κύκλους και προσέλκυσε το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού. Η ανεπίσημη πρεμιέρα του Δομάζου με τα πράσινα ως δεξί εξτρέμ έγινε σε φιλικό αγώνα εναντίον της ΑΕΚ (0-2) για το Κύπελλο των Χριστουγέννων, που διεξήχθη στις 26 Δεκεμβρίου 1958. To 1959 ο τότε προπονητής των «πρασίνων», Σβέτισλαβ Γκλίσοβιτς εισηγήθηκε την απόκτησή του, και σε ηλικία 17 ετών μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό.

Στο “τριφύλλι” έκανε σπουδαία καριέρα και δικαίως θεωρείται ως ένας εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών που φόρεσαν τη φανέλα του αθηναϊκού συλλόγου. Στον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε συνολικά σε 502 αγώνες πρωταθλήματος, επίδοση που τον κατατάσσει πρώτο σε συμμετοχές στην ιστορία των “πρασίνων”. Κορυφαία του στιγμή υπήρξε η συμμετοχή του στον τελικό του κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971 στο Γουέμπλεϊ, απέναντι στην κορυφαία ομάδα της εποχής στην Ευρώπη, Άγιαξ του Γιόχαν Κρόιφ.Εκείνη τη χρονιά ψηφίστηκε δέκατος καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη με πρώτο τον Γιόχαν Κρόιφ.

Με τον Παναθηναϊκό κατέκτησε συνολικά 13 τίτλους και ήταν αρχηγός της ομάδας για περίπου 15 χρόνια. Τη διετία 1978-1980 αγωνίστηκε στην ΑΕΚ κατακτώντας ένα πρωτάθλημα. Το 1980 επέστρεψε στον Παναθηναϊκό με τη φανέλα του οποίου ήθελε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Συνολικά έχει καταγράψει 536 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ) και βρίσκεται στην πρώτη θέση όλων των εποχών σε παρουσίες και παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει πλέον περισσότερα από 30 χρόνια, παραμένει στην κορυφή του σχετικού πίνακα. Με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ κατέκτησε συνολικά 14 τίτλους.

Είναι 50 φορές διεθνής με την Ελλάδα και έχει σημειώσει 4 τέρματα, ενώ για αρκετά χρόνια είχε το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Το ντεμπούτο του με τη γαλανόλευκη φανέλα πραγματοποιήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 1959 στο Γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης εναντίον της Δανίας. Στις 11 Νοεμβρίου 1980 στο ίδιο γήπεδο διεξήχθη φιλικός αγώνας εναντίον της Αυστραλίας, στον οποίο τιμήθηκε για την πολυετή προσφορά του στο εθνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Στον συγκεκριμένο αγώνα χρίστηκε σκόρερ, γεγονός που τον καθιστά τον μεγαλύτερο σε ηλικία παίκτη που σκόραρε ποτέ με τη φανέλα της Ελλάδας (σε λιγότερο από τρεις μήνες θα συμπλήρωνε τα 39 του χρόνια). Την εποχή εκείνη ήταν δεύτερος σε συμμετοχές στην ιστορία της εθνικής Ελλάδας, πίσω από τον Μίμη Παπαϊωάννου.

Τίτλοι – Διακρίσεις

  • 10 Πρωταθλήματα: 1960, 1961, 1962, 1964, 1965, 1969, 1970, 1972, 1977 (Παναθηναϊκός) και 1979 (ΑΕΚ)
  • 3 Κύπελλα: 1967, 1969 και 1977 (Παναθηναϊκός)
  • 1 Βαλκανικό Κύπελλο συλλόγων: 1977
  • Φιναλίστ Κυπέλλου Πρωταθλητριών: 1971.
  • Φιναλίστ Διηπειρωτικό Κύπελλο: 1971.
{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γνωστός τραγουδιστής βίαζε καμαριέρες με συνεργό τη σύζυγό του

Η αγωγή, με την οποία οι γυναίκες διεκδικούν από τον τραγουδιστή αποζημίωση πάνω από 44.000.000 ευρώ,

«Τσακώσαμε» τον Λευτέρη Πανταζή με την εντυπωσιακή, 30χρονη σύντροφό του

«Φωτιά» έβαλε στα media ο Λευτέρης Πανταζής μετά την...

Ιζαμπέλα Κογεβίνα: Στα δικαστήρια με τον πρώην άντρα της για τα παιδιά τους

Η Ιζαμπέλα Κογεβίνα βρίσκεται στα δικαστήρια με τον πρώην...

«Arrivederci» από Βουλγαράκη σε Λιάγκα για χάρη του έρωτα

Ετοιμη να πει «Arrivederci» όχι μόνο στον Γιώργο Λιάγκα...

Πώς πρώην υπουργός έπιασε τον Μάη με σύζυγο και ερωμένη

Μια ιδιαίτερη Πρωτομαγιά αποφάσισε να κάνει ο αμετανόητος πρώην...

Αγνώριστη η Ασπασία Μηλιαράκη – Δείτε πώς είναι σήμερα η ηθοποιός

Η Ασπασία Μηλιαράκη έπαιξε σε αρκετές σειρές πριν μια...
spot_img