Τον χρυσό σταυρό του αξέχαστου Δημήτρη Χορν φοράει πλέον ο Δημήτρης Καπουράνης, μπαίνοντας έτσι κι αυτός στη λίστα με τους βραβευμένους με το εν λόγω σημαντικό θεατρικό τρόπαιο καλλιτέχνες. Ο δημοφιλής ηθοποιός πρωταγωνιστεί φέτος σε δύο sold out παραστάσεις, το «Μια άλλη Θήβα», που συνεχίζεται για τρίτη σεζόν, και το «Μυστικό του Brokeback Mountain». Ωστόσο, το βραβείο «Δημήτρης Χορν» το κέρδισε για την ερμηνεία του στην πρώτη παράσταση και αφορά τη σεζόν 2022-2023.
Ο προκάτοχός του, τιμημένος με το ίδιο βραβείο για τη σεζόν 2021-2022, Φώτης Στρατηγός, ήταν αυτός που -ως είθισται- παρέδωσε τον σταυρό στον Δημήτρη Καπουράνη για τους ρόλους των «Μαρτίν/Φεδερίκου», που υποδύθηκε στο έργο «Μια άλλη Θήβα», του Σέρχιο Μπλάνκο, το οποίο ανέβηκε σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου (Θέατρο του Νέου Κόσμου) και συνεχίζεται, όπως προαναφέραμε, μέχρι σήμερα πλέον στο θέατρο Κνωσός.
Η τελετή παράδοσης – παραλαβής του σταυρού του Δημήτρη Χορν πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Μικρό Παλλάς, παρουσία του προέδρου της επιτροπής του θεσμού Σταμάτη Φασουλή, του στενού συνεργάτη του αξέχαστου Χορν Θεοδόση Ισαακίδη και των μελών της επιτροπής του βραβείου, Λυδίας Κονιόρδου, Ειρήνης Μουντράκη, Μυρτώς Λοβέρδου και Αντιγόνης Καράλη. Υπενθυμίζεται ότι επαμειβόμενο βραβείο «Δημήτρης Χορν», δηλαδή ο σταυρός που φορούσε ο σπουδαίος ηθοποιός, θεσμοθετήθηκε από τον Σταμάτη Φασουλή με την αρωγή του Θεοδόση Ισαακίδη και απονέμεται σε ετήσια βάση για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο, ενώ περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλον, συνοδευόμενος από περγαμηνή.
Παρ’ όλα αυτά, λόγω της πανδημίας o θεσμός «πάγωσε» για ένα διάστημα, για να επανέλθει τον περασμένο Μάιο, οπότε βραβεύτηκαν σε μια κοινή τελετή οι Αναστάσης Ροϊλός, Φώτης Στρατηγός, Δημήτρης Καπουράνης για τις τρεις τελευταίες θεατρικές περιόδους. Οι τρεις τους μοιράστηκαν στα τρία και τον χρόνο του σταυρού του Δημήτρη Χορν, με τον Αναστάση Ροϊλό να τον φοράει πρώτος. Επειτα πήρε σειρά ο Φώτης Στρατηγός, για τη σεζόν 2021-2022, για τον ρόλο του Τζον στο «Πόσο κοστίζει να ζεις», της Μαρτίνα Μάγιοκ, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου (θέατρο Πόρτα). Και τώρα το βραβείο κατέληξε στον λαιμό του Δημήτρη Καπουράνη, ο οποίος θα τον έχει για τους επόμενους μήνες, μέχρι δηλαδή να τον παραδώσει στον νέο νικητή του βραβείου «Δημήτρης Χορν» για τη σεζόν 2023-2024.