Τρίτη, 19 Αυγούστου, 2025

250 Drone τρομοκράτες

Τα droneς άλλαξαν τον τρόπο που διεξάγεται ο σύγχρονος πόλεμος και τώρα, όπως προειδοποιούν ειδικοί, υπάρχουν έντονοι φόβοι

Γιώργος Αγγελόπουλος: Οι βουτιές με την κορούλα του στη Σκιάθο

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος κάνει διακοπές το νησί του, τη Σκιάθο με τη σύζυγό του, Δήμητρα Βαμβακούση και την κορούλα τους.

Σταμάτης Γονίδης: Θα δώσει μία μοναδική συναυλία στο Κατράκειο στις 22 Σεπτεμβρίου

Ο Σταμάτης Γονίδης, μολονότι έχει γράψει «χρυσές» σελίδες στον...

«Άγιος έρωτας» spoiler: Τα τρία αντίγραφα που «καίνε» τον Παύλο για τη...

Πολλές οι εξελίξεις στα νέα επεισόδια της σειράς «Άγιος έρωτας». Συνεχίζει την αιμοβόρα δράση του ο Παύλος, θέλοντας να καλύψει για ακόμη μία φορά τα πανούργα σχέδια του.

Νέα πλάνα από τα γυρίσματα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν!

Η κλακέτα ακούστηκε στη Σπηλιά του Νέστορα

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται στη Μεσσηνία τα γυρίσματα της νέας, επικής ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν «Οδύσσεια», η οποία αντλεί το θέμα της από το ομώνυμο έπος του Ομήρου και αναμένεται να βγει στις σκοτεινές αίθουσες στα μέσα του 2026.

Την περασμένη Πέμπτη, ο βραβευμένος με Οσκαρ σκηνοθέτης, κάποιοι από τους αστέρες του Χόλιγουντ που απαρτίζουν το καστ, μεγάλος αριθμός κομπάρσων και πολλοί άλλοι συντελεστές της κινηματογραφικής υπερπαραγωγής βρέθηκαν στη Σπηλιά του Νέστορα, κάτω από το Παλαιόκαστρο και πάνω από την πανέμορφη παραλία της Βοϊδοκοιλιάς. Οπως έγινε γνωστό, στο συγκεκριμένο σημείο γυρίστηκε η περίφημη σκηνή με τον Κύκλωπα Πολύφημο και τον Οδυσσέα, στον οποίο δίνει σάρκα και οστά ο Ματ Ντέιμον. Και μπορεί η τοποθεσία του shooting να ήταν απροσπέλαστη, ωστόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διέρρευσαν φωτογραφίες που αποτυπώνουν το δύσκολο εγχείρημα.

Ο Κρίστοφερ Νόλαν δίνοντας οδηγίες στους συντελεστές της παραγωγής

Στα «κλικ», τα οποία αναρτήθηκαν και στον λογαριασμό του ίδιου του Κρίστοφερ Νόλαν στην πλατφόρμα  Χ, διακρίνεται ένα ελικόπτερο που χρησιμοποιήθηκε για την πιο εντυπωσιακή απεικόνιση των σκηνών, καθώς και ένα κοπάδι πρόβατα τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έφθασαν πριν από περίπου έναν μήνα στην περιοχή από τη γειτονική Ιταλία και εκπαιδεύονταν (!) τους τελευταίους δύο μήνες για τη συμμετοχή τους στο φιλμ.

Στην παραλία της Βοϊδοκοιλιάς

Σημειώνεται ότι η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, σε σχήμα μισοφέγγαρου, έχει και ιστορικό ενδιαφέρον, καθώς έχει υμνηθεί ιδιαίτερα στα ομηρικά έπη για την απόλυτη ομορφιά της. Στη νότια πλευρά της βρίσκονται τα ερείπια μεσαιωνικού κάστρου, που κατασκευάστηκε από τους Φράγκους της Πελοποννήσου τον 13ο αιώνα και είναι σήμερα γνωστό ως Παλαιόκαστρο. Στον βράχο, κάτω από το Παλαιόκαστρο, είναι η Σπηλιά του Νέστορα, όπου, κατά τη μυθολογία, έκρυψε ο Ερμής το κοπάδι που έκλεψε από τον Απόλλωνα, ενώ εκεί φυλάσσονταν και τα κοπάδια του Νηλέα, πατέρα του Νέστορα – εξ ου και η ονομασία της.

Λίγο νωρίτερα από τη σκηνή του Οδυσσέα με τον Πολύφημο είχαν αποκαλυφθεί κι άλλες εικόνες από τα γυρίσματα της νέας κινηματογραφικής «Οδύσσειας» σε Πύλο και Μεθώνη, συγκεκριμένα στο Κάστρο, όπου το έργο του συνεργείου αποδείχτηκε δύσκολο λόγω των ισχυρών ανέμων, καθώς και σε έναν ελαιώνα στο Καινούργιο Χωριό, όπου οι ηθοποιοί Τομ Χόλαντ, Τζον Μπέρντθαλ και η Λουπίτα Νιόνγκο γύρισαν επίσης κάποιες σκηνές. Πλήθος κόσμου, όπως ήταν αναμενόμενο, συγκεντρώθηκε στα σημεία του shooting για να παρακολουθήσει τη… δράση, ενώ δεκάδες κάτοικοι της Μεσσηνίας συμμετείχαν ενεργά στο φιλμ είτε ως κομπάρσοι είτε ως μέλη του συνεργείου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το τελευταίο διάστημα οι δρόμοι της Πύλου και άλλων περιοχών της Μεσσηνίας έχουν γεμίσει με ηθοποιούς και κομπάρσους, ντυμένους με στολές αρχαίων οπλιτών, κάτι που αποτέλεσε… σουρεαλιστικό θέαμα. Οπως γράψαμε και στο φύλλο της «Espresso Σαββατοκύριακο», το μεγαλύτερο μέρος του «Odyssey» θα γυριστεί στο Μαρόκο, ενώ, πλην της χώρας μας (όπου το κινηματογραφικό συνεργείο θα βρίσκεται για λίγες ακόμη μέρες, μέχρι και τις 25 Μαρτίου), γυρίσματα θα γίνουν επίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Ρώμη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνελήφθη ο αδελφός της Κατερίνας Καινούργιου – Καταδίωξη υπό την επήρεια αλκοόλ

Ως κεραυνός εν αιθρία έσκασε, χθες, στην αγαπημένη παρουσιάστρια...

Επανασύνδεση για τον Απόστολο Γκλέτσο – Οι αγκαλιές με την Αρβανίτη στη Μύκονο

Ο Απόστολος Γκλέτσος απολαμβάνει τις διακοπές του στη Μύκονο...

Κατερίνα Καινούργιου: Το πρώτο ποστ της μετά τη σύλληψη του αδελφού της

Μετά το σάλο που ξέσπασε με τον αδελφό της Κατερίνας Καινούργιου καθώς συνελήφθη μεθυσμένος μετά από καταδίωξη της αστυνομίας η παρουσιάστρια έκανε ποστ.

Ερωτεύτηκαν στα γυρίσματα και τώρα ζουν τον έρωτά τους στην Κρήτη

Ο έρωτάς τους γεννήθηκε στα γυρίσματα της σειράς που πρωταγωνιστούσαν και η σχέση τους καλά κρατεί.

Ερωτευμένη στην Αλόννησο η Στέλλα Μπεζαντάκου

Το καταπράσινο νησί των Σποράδων με τα καταγάλανα νερά, που επισκέφθηκαν και οι δυο για πρώτη φορά φέτος, τους μάγεψε με τις ομορφιές του.

Ψυχροπολεμικό κλίμα ανάμεσα σε Αλεξάνδρου – Τούνη: Ούτε καλημέρα λόγω διατροφής

«Δεν τα βρίσκουν σε τίποτα, μιλούν μόνο για τον...

Δεν υπάρχει η ομοιότητα της Ελληνίδας ηθοποιού με τη μητέρα της

Η σικάτη και γλυκιά κυρία της φωτογραφίας είναι μητέρα γνωστής Ελληνίδας ηθοποιού που σίγουρα δε θα δυσκολευτείτε να βρείτε καθώς η ομοιότητά τους είναι μεγάλη.