❱❱ Ερωτήματα για την πτώση του Επαμεινώνδα Βρακατσέλη από τον 4ο όροφο της πολυκατοικίας όπου διέμενε στα Βριλήσσια Πλήθος ερωτημάτων γεννά ο ξαφνικός θάνατος του «εισαγγελέα των μεγάλων υποθέσεων» Επαμεινώνδα Βρακατσέλη νωρίς το πρωί της περασμένης Πέμπτης!
Κάτω από συνθήκες που ακόμα ερευνώνται ο 63χρονος εισαγγελέας Εφετών, που είχε καθίσει στην έδρα μερικών από τις πιο πολύκροτες δίκες, όπως αυτή με κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο και εκείνη που διερευνούσε τη δολοφονία του 25χρονου οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου, «έκανε βουτιά» στο κενό από τον 4ο όροφο της πολυκατοικίας όπου διέμενε στα Βριλήσσια.
Το τραγικό συμβάν, το οποίο έχει συγκλονίσει τον χώρο της Δικαιοσύνης, έγινε γύρω στις 7 το πρωί της Πέμπτης. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, ο έγκριτος εισαγγελικός λειτουργός είχε βγει εκείνη την ώρα στο μπαλκόνι του σπιτιού του, στην οδό Θερμοπυλών 46, στα Βριλήσσια. Οι πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι ανέβηκε σε μία καρέκλα για να κρεμάσει μία κουρτίνα που είχε φύγει από τον αέρα, όμως η καρέκλα, που είχε ροδάκια, άρχισε, άγνωστο πώς, να… κινείται ανεξέλεγκτα, με αποτέλεσμα ο εισαγγελέας να εκσφενδονιστεί από το μπαλκόνι του τέταρτου ορόφου και να βρεθεί στο κενό!
Γείτονες και κάτοικοι της περιοχής έσπευσαν να βοηθήσουν τον 63χρονο δικαστικό και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο με συντριπτικά κατάγματα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ηταν, όμως, πολύ αργά, αφού ήδη είχε αφήσει την τελευταία πνοή του.
Συνθήκες
Ωστόσο, το μυστήριο γύρω από τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του 63χρονου εισαγγελέα Εφετών εντείνουν πληροφορίες από δικαστικές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες ο Επαμεινώνδας Βρακατσέλης αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας και λάμβανε φαρμακευτική αγωγή. Πριν από κάποια χρόνια, μάλιστα, είχε πάρει την απόφαση να αποσυρθεί από το δικαστικό σώμα. Δύο χρόνια αργότερα είχε επιστρέψει, με το δικαίωμα που του έδινε ο νόμος, αλλά τον τελευταίο καιρό φέρεται ότι δεν ασκούσε καθήκοντα εισαγγελικού λειτουργού.
Η είδηση του θανάτου του γνωστού για την ακεραιότητα και το ήθος του εισαγγελέα, που ήταν παντρεμένος και είχε έναν γιο, προκάλεσε βαθιά θλίψη στον δικαστικό χώρο. Οι γείτονες του 63χρονου εισαγγελέα, καθώς και όσοι τον είχαν γνωρίσει από κοντά έκαναν λόγο για έναν ευγενικό και καλοσυνάτο άνθρωπο, ο οποίος συχνά προσέφερε τη βοήθειά του σε όποιον συνάνθρωπό του είχε ανάγκη. Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Επαμεινώνδα Βρακατσέλη εψάλη το μεσημέρι του Σαββάτου στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως στα Βριλήσσια, ενώ χθες έγινε η ταφή του στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Περατιά Αιτωλοακαρνανίας.
ΕΙΧΕ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ (ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ) ΤΟΥ ΟΠΑΔΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ
Ως εισαγγελέας Εφετών ο Επαμεινώνδας Βρακατσέλης χειρίστηκε κάποιες από τις πιο σημαντικές υποθέσεις που έχουν απασχολήσει την ελληνική κοινή γνώμη. Ηταν εισαγγελέας της έδρας στη δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου στην Παιανία, τον Μάρτιο του 2007, όπως και σε υπόθεση με κατηγορούμενο τον Ακη Τσοχατζόπουλο.
Σε εκείνη τη δίκη, η οποία οδήγησε στην πρώτη καταδίκη (οκταετής κάθειρξη) του πρώην υπουργού Αμυνας για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες», ο 63χρονος εισαγγελέας είχε προτείνει να κηρυχθεί ένοχος ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας πως οι πράξεις που τον βάρυναν έχουν τελεστεί. Αίσθηση, όμως, είχε προκαλέσει και η «παρατήρησή» του προς τον Ακη Τσοχατζόπουλο, λόγω της συνήθειάς του να βάζει το χέρι στην τσέπη ενώ μιλούσε! Αυτή η επαναλαμβανόμενη κίνηση του πρώην υπουργού, πιθανώς κατάλοιπο της βουλευτικής θητείας του, είχε καταλήξει σε έντονη αντιπαράθεση μέσα στη δικαστική αίθουσα!
Περιστατικό
«Για δικονομικούς λόγους, όχι το χέρι στην τσέπη. Μήπως μπορεί ο κατηγορούμενος να βγάλει το χέρι από τη τσέπη;» ήταν η επισήμανση του εισαγγελέα Εφετών, για να λάβει την απάντηση του Ακη Τσοχατζόπουλου: «Λυπάμαι, αυτό είναι έλλειψη σεβασμού. Με ενοχλεί αυτή η παρέμβασή σας. Δεν καταλαβαίνω τον λόγο»!
Θετικά σχόλια είχε αποσπάσει, μεταξύ άλλων, και η αγόρευση του Επαμεινώνδα Βρακατσέλη για τα εκτεταμένα επεισόδια που είχαν γίνει τον Μάρτιο του 2007 στην Παιανία, στο «ραντεβού θανάτου» οπαδών των «αιωνίων» πριν από τον τελικό του Κυπέλλου βόλεϊ Γυναικών μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, κατά τη διάρκεια των οποίων είχε τραυματιστεί από μαχαίρι ο 25χρονος Μιχάλης Φιλόπουλος, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. «Οι συνθήκες υπό τις οποίες έγιναν τα επεισόδια δείχνουν ότι οι οπαδοί των δύο ομάδων ήταν προετοιμασμένοι. Δεν πήγαιναν να δουν τον αγώνα. Πήγαιναν για να λύσουν τις διαφορές τους. Μετέτρεψαν τη λεωφόρο Λαυρίου σε πεδίο μάχης. Εγινε πόλεμος. Δεν με ενδιαφέρει το χρώμα των οπαδών. Οι Παναθηναϊκοί ξεκίνησαν, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Ολοι, και από τις δύο ομάδες, έχουν ευθύνη. Δεν μπορεί το σώμα του αθλητισμού να πάσχει από αυτή τη γάγγραινα…» είχε πει τότε.
Με πρωτοβουλία του 63χρονου εισαγγελέα διενεργήθηκαν πολλές και σοβαρές προκαταρκτικές έρευνες για διάφορα ζητήματα, με πιο χαρακτηριστική εκείνη που αφορούσε τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2005 στην Αττική.