❱❱ Οι απειλές που δέχτηκε από την «Κόζα Νόστρα» των φυλακών ο Δημήτρης Τσοβόλας
❱❱ Οι εντολές του αρχηγού Κλοντιάν Λεκοτσάι και τα συμβόλαια θανάτου για Ζαφειρόπουλο και Αντωνόπουλο
Από τον
Θεοδόση Π. Πάνου
Ενα εκτεταμένο δίκτυο εκβιασμών είχε στήσει η αλβανική «Κόζα Νόστρα» μέσα στις Φυλακές Κορυδαλλού, στοχοποιώντας δικηγόρους, όπως τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Τσοβόλα και τον ποινικολόγο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο που δολοφονήθηκε από τους μαφιόζους.
Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εξάρθρωσε εν τη γενέσει του το κύκλωμα, βάζοντας τέλος στα σατανικά σχέδιά του και σχηματίζοντας δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 13 ατόμων, που τα περισσότερα είναι κρατούμενοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις Αλβανοί κακοποιοί προσέγγισαν τον κ. Τσοβόλα (ο ένας τηλεφωνικά), εκτελώντας εντολές του φερόμενου ως αρχηγού του κυκλώματος των φυλακών Κλοντιάν Λεκοτσάι, και του ζήτησαν 7.000 ευρώ για να μην τον σφάξουν και κάνουν κακό στην οικογένειά του. Ο δικηγόρος και πρώην υπουργός έδωσε 3.000 ευρώ στους κακοποιούς, οι οποίοι όμως συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική, καθώς ο υπερκοριός είχε αρχίσει να συγκεντρώνει πληροφορίες για τη δραστηριότητα της «Κόζα Νόστρα». Ο Λεκοτσάι είναι ο άνθρωπος ο οποίος μαζί με τον δολοφονημένο μακελάρη του Μικρολίμανου Αρμπέν Μπάκο είχαν τραυματίσει σοβαρά τον δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο στην Πεντέλη εκτελώντας συμβόλαιο θανάτου που είχαν υπογράψει με έναν από τους κατηγορουμένους για το σκάνδαλο της Energa, ο οποίος κρατείται στις φυλακές.
Η εγκληματική δραστηριότητα του Λεκοτσάι και του Αρμπέν Μπάκο, ο οποίος είχε σκορπίσει τον τρόμο στις 22 Νοεμβρίου του 2014 πυροβολώντας με καλάσνικοφ σε ένα μπαρ στο Μικρολίμανο και τραυματίζοντας δεκάδες θαμώνες, συνεχίστηκε και μέσα στις φυλακές, όπου άρχισαν σταδιακά να στήνουν μια καλοσχεδιασμένη «μηχανή» με εκβιάσεις, διακίνηση ναρκωτικών και μεταφορά χρημάτων εντός και εκτός φυλακών.
Ρήξη
Η αρχή του τέλους ήρθε όταν οι δύο «αρχηγοί» κατηγορήθηκαν πως έδωσαν εντολή στον Ιμπραχίμ Μπραχιμάι και τον επονομαζόμενο «φτερωτό Μαραντόνα», που αναζητείται, να εκβιάσουν και να δολοφονήσουν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο μέσα στο γραφείο του.
Ομως, μεταξύ των δύο φερόμενων «αφεντικών» της αλβανικής μαφίας επήλθε ρήξη, με αποτέλεσμα ο Αρμπέν Μπάκο να κατακρεουργηθεί με 10 μαχαιριές στις 14 Ιανουαρίου μέσα στη φυλακή από τον δολοφόνο του Ζαφειρόπουλου.
Οπως προέκυψε από τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και όσα κατέγραψε ο υπερκοριός, κίνητρο της δολοφονίας ήταν να πέσει εξ ολοκλήρου η ευθύνη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου στον νεκρό πλέον Μπάκο, την εντολή για τη δολοφονία του οποίου φέρεται ότι έδωσε ο ίδιος ο Λεκοτσάι.
«Prison break»
Για να πετύχουν τους σκοπούς τους οι μαφιόζοι και να περνούν «ζωή και κότα» μέσα στις φυλακές με χρήματα από εγκληματικές δραστηριότητες, σχεδίασαν και την απόδραση δύο συνεργών τους, οι οποίοι θα οργάνωναν καλύτερα το εγκληματικό δίκτυο που λειτουργούσε εκτός φυλακών για λογαριασμό του φερόμενου ως αρχηγού.
Πρόκειται για τους δύο Αλβανούς κακοποιούς που είχαν δραπετεύσει την Πρωτοχρονιά χρησιμοποιώντας έναν αυτοσχέδιο γάντζο για να υπερπηδήσουν τη μάντρα των φυλακών, την ώρα που η ενδιάμεση υπερυψωμένη σκοπιά ήταν κενή λόγω των αδειών.
Σύμφωνα με τις εντολές που είχαν οι δραπέτες, σκόπευαν να δημιουργήσουν ένα δίκτυο με σπίτια, κρησφύγετα και αυτοκίνητα και να ενεργοποιήσουν ένα σύστημα για εκβιασμούς εις βάρος ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων και δικηγόρων. Ομως, δεν πρόλαβαν, καθώς συνελήφθησαν έναν μήνα μετά από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής.
Από τις καταγραφές του υπερκοριού της Αντιτρομοκρατικής διαπιστώθηκε η προσπάθεια του Λεκοτσάι να εκμεταλλευτεί τον τυχαίο θάνατο ενός συγκρατούμενου συνεργού του από παθολογικά αίτια, προσπαθώντας να πείσει δικηγόρους και δημοσιογράφους πως τον είχαν δηλητηριάσει. Σκοπός του ήταν να ρίξει εμμέσως την ευθύνη σε έναν Ελληνα κρατούμενο για το σκάνδαλο της Energa, με τον οποίο φέρεται ότι έχει διαφορές λόγω του συμβολαίου θανάτου που είχε υπογράψει εις βάρος του αντίδικου δικηγόρου στη συγκεκριμένη υπόθεση Γιώργου Αντωνόπουλου, ο οποίος όμως κατάφερε να γλιτώσει.
—-
«Δώσε τα λεφτά ή σε σφάζουμε»
❱❱ Οι απειλές που δέχτηκε από την «Κόζα Νόστρα» των φυλακών ο Δημήτρης Τσοβόλας
Στο στόχαστρο μελών της «Κόζα Νόστρα» των Φυλακών Κορυδαλλού, τρία από τα οποία έχουν ήδη απολογηθεί στην 21η τακτική ανακρίτρια και έχουν κριθεί προφυλακιστέα για σωρεία κακουργηματικών πράξεων, βρέθηκε ο πρώην υπουργός και δικηγόρος Δημήτρης Τσοβόλας. Οι αδίστακτοι κακοποιοί τού ζητούσαν να τους δώσει 7.000 και, σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, ο φερόμενος ως «αρχηγός» τους έστειλε δύο άτομα στο γραφείο του για να τον εκβιάσουν, απειλώντας ακόμη και τη ζωή του ώστε να τους δώσει το επίμαχο ποσό.
Μάλιστα, όπως αποκαλύπτεται σε διάλογο του κατηγορούμενου «εγκεφάλου» με μέλος της σπείρας, ο σκληρός βαρυποινίτης φέρεται ότι υποδεικνύει στον συγκατηγορούμενό του τι ακριβώς θα πει στον δικηγόρο.
«“Θέλουμε τα λεφτά πίσω, τα εφτά χιλιάρικα. Θα μας τα δώσεις”, πες του, “ή θα σε σφάξουμε εδώ που είσαι;”» φέρεται ότι ήταν η σαφής εντολή του αρχηγού.
Ο Δημήτρης Τσοβόλας περιγράφει στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς ότι τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του δύο άνδρες στις 7 Φεβρουαρίου, κάνοντας εξαρχής γνωστές τις προθέσεις τους.
«Αφού μπήκαν στο γραφείο, τους είπα να καθίσουν, ενώ πριν ξεκινήσουμε την οποιαδήποτε συζήτηση και χωρίς να μου συστηθούν μου είπαν ότι έχουν έρθει κατ’ εντολή του… (σ.σ.: αναφέρεται το όνομα του αλλοδαπού κρατουμένου των Φυλακών Κορυδαλλού, που φέρεται ως αρχηγικό στέλεχος της μαφίας των φυλακών)» περιγράφει ο δικηγόρος.
Οπως λέει, στη συνέχεια οι «επισκέπτες» τού ζήτησαν τα 7.000 ευρώ και του έδωσαν το τηλέφωνο για να μιλήσει με τον αρχηγό τους.
«Εγώ πήρα το τηλέφωνο για να μιλήσω με τον εν λόγω άνδρα και εκείνος μου ζήτησε τα λεφτά εκβιάζοντας και απειλώντας με ότι αν δεν τα έδινα θα είχα πρόβλημα με τη ζωή μου. Εξαιτίας του τρόμου που μου προκάλεσε δεν θυμάμαι επακριβώς τα λεγόμενά του, πέραν του ότι χρησιμοποιούσε πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς και απειλές» λέει ο δικηγόρος, ο οποίος εξαιτίας της ανησυχίας του για τη ζωή και την ασφάλεια της οικογένειάς του δέχτηκε να τους δώσει 3.000 ευρώ.
«Οι δύο άνδρες που ήταν στο γραφείο μου απαίτησαν να τους δώσω εκείνη τη στιγμή τα λεφτά. Τους είπα ότι δεν έχω πάνω μου αυτό το ποσό, παρά μόνο 500 ευρώ και τους τα έδωσα» λέει και προσθέτει ότι τους ζήτησε να έρθουν το επόμενο πρωινό προκειμένου να πάρουν τα υπόλοιπα 2.500. Πράγματι, όπως περιγράφει στην κατάθεσή του, τις πρωινές ώρες της 8ης Φεβρουαρίου ενημερώθηκε από τη γραμματέα του ότι πέρασε μια άγνωστη γυναίκα και πήρε τον σφραγισμένο φάκελο με τα χρήματα.
—-
Διάλογοι τρόμου: «Θα του κόψω το κεφάλι σαν κότα»
To απύθμενο θράσος του φερόμενου ως «εγκεφάλου» της μαφιόζικης οργάνωσης με έδρα τις Φυλακές Κορυδαλλού, που απειλούσε, εκβίαζε και έδινε εντολές για «συμβόλαια θανάτου», αποκαλύπτεται μέσα από τους διαλόγους του με μέλη της συμμορίας, αλλά και με θύματα! Μάλιστα, ο… ατρόμητος αρχηγός δεν δίσταζε να τηλεφωνεί ο ίδιος ακόμα και μέσα από τη φυλακή σε όσους έμπαιναν στο στόχαστρό του, εκτοξεύοντας απειλές και τρομοκρατώντας τους! Ενδεικτικό είναι το τηλεφώνημα που έκανε στις 8 Φεβρουαρίου στο δικηγορικό γραφείο του Δημήτρη Τσοβόλα, στο οποίο συνομιλεί με τη γραμματέα του.
Κατηγορούμενος: Ο κ. Δημήτρης είναι εκεί;
Γραμματέας: Οχι, δεν είναι εδώ. Τι θα θέλατε;
Κατηγορούμενος: Στείλ’ του το μήνυμα. Οτι θα του γαμ… τα αγκάμ… Είμαι ο… και θα του κόψω το κεφάλι σαν κότα. Ετσι πες του του πουτ…
Γραμματέας: Μα, τι είναι αυτά που λέτε;
Κατηγορούμενος: Αυτό που άκουσες. Είμαι ο…, παίρνω από τον Κορυδαλλό… Μου έφερε την Αστυνομία, θα του γκαμ… τα αγάμ…
Γραμματέας: Μα, τι λέτε;
Κατηγορούμενος: Τον δικηγόρο πάρ’ τον και πες του, θα σε σφάξω σαν κότα, πουτ…!
Γραμματέας: Καμία Αστυνομία δεν σας έφερε ο κ. Τσοβόλας.
Κατηγορούμενος: Κι εμένα θα μου φέρεις τα λεφτά πίσω. Καργι….δες! Τα 7.000 που μου έχετε φάει. Απατεώνες και πούστ…ς!
Σε άλλον διάλογο, ο φερόμενος ως αρχηγός συνομιλεί με έναν εκ των δύο δραστών της δολοφονίας του Αρμπέρ Μπάκο, συγκατηγορούμενό του για την υπόθεση Ζαφειρόπουλου.
– Σου είπα εκατό φορές να το κάνεις μέσα στο δωμάτιό του.
-Δεν γινόταν. Πώς να το έκανα μέσα στο δωμάτιο, που με κοίταζε αυτός; Περίμενα να γυρίσει λίγο ο γαμ… και δεν μπορούσα να βγάλω το μαχαίρι. Και βρήκα ευκαιρία εκεί στην πόρτα – μόλις γύρισε, του έδωσα μία στον σβέρκο.
Αποκαλυπτικός είναι και ο διάλογος με δικηγόρο, ο οποίος έχει πέσει στο παρελθόν θύμα δολοφονικής επίθεσης.
Κατηγορούμενος: Μπορούμε να βρούμε κανένα φράγκο, να στείλουμε το πτώμα στην Αλβανία;
Δικηγόρος: Θα κοιτάξω.
Κατηγορούμενος: Και εγώ θα κοιτάξω. Μίλα και με τον άλλον δικηγόρο να μας βοηθήσει, γιατί 2.600 ευρώ κάνει για να πάει το πτώμα στην Αλβανία και είναι και 1.000 ευρώ να δώσουμε για τον Μπάκο. Να το παίξουμε λίγο τώρα με τον Μπάκο για να μην… Ξέρεις εσύ.
Δικηγόρος: Θα δούμε, δεν σου υπόσχομαι τίποτε γι’ αυτό.
—-
Αρειος Πάγος: Η εισαγγελέας θα ζητήσει να πάει ο φάκελος σε ανακριτή
Την ώρα που παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας οι αποκαλύψεις για τη δράση της «μαφίας του Κορυδαλλού», η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου αναμένεται να ζητήσει την ανάθεση της δικογραφίας σε εφέτη ειδικό ανακριτή και μάλιστα αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας, καθώς τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν διασύνδεση των εμπλεκόμενων μελών του κυκλώματος και με τρομοκρατικές δράσεις.
Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός θα υποβάλει άμεσα αίτημα για σύγκληση της Ολομέλειας των Εφετών για τον ορισμό του εφέτη ειδικού ανακριτή που θα ερευνήσει το σύνολο των υποθέσεων στις οποίες φέρεται ότι εμπλέκονται τα μέλη της συμμορίας.
Υποπτος
Στις υποθέσεις αυτές περιλαμβάνονται η απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, η δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, η δολοφονία του Αλβανού κρατουμένου, κατηγορουμένου για την ανθρωποκτονία Ζαφειρόπουλου, ο ύποπτος θάνατος Αλβανού κρατουμένου που βρέθηκε πριν από λίγες εβδομάδες νεκρός μέσα στις φυλακές, η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος θαμώνων καφετέριας στο Μικρολίμανο, καθώς και η εκβίαση σε βάρος του δικηγόρου Δημήτρη Τσοβόλα.
Την ίδια ώρα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παραγγέλλει με εγκύκλιό της στους προϊσταμένους των Εισαγγελιών της χώρας ότι κρατούμενοι που μετάγονται για να καταθέσουν ή να δικαστούν σε φυλακές πλησιέστερες προς το δικαστήριο μπορούν να παραμένουν σε αυτές μόνον όταν η δίκη συνεχίζεται χωρίς διακοπή μεγαλύτερη των 10 ημερών.