Το ενδεχόμενο πίσω από τις απειλές που δέχτηκε η αδελφή της αδικοχαμένης φοιτήτριας Λίνας Κοεμτζή και τα απειλητικά μηνύματα κατά του βουλευτή Σπύρου Δανέλλη πριν από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών να κρύβεται το ίδιο πρόσωπο εξετάζουν προσεκτικά οι Αρχές!
Στο μικροσκόπιό τους έχει μπει, ειδικότερα, ένας 40χρονος, ο οποίος είχε προσαχθεί στη ΓΑΔΑ τον Ιανουάριο του 2019, καθώς από τηλεφωνική σύνδεση που ήταν καταχωρισμένη στο όνομά του φέρεται ότι είχαν αποσταλεί απειλητικά μηνύματα σε βάρος του πρώην βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα, ο κ. Δανέλλης είχε υποστηρίξει τότε ότι αποδέκτες των απειλών ήταν, εκτός από τον ίδιο, η σύζυγος και η κόρη του, και είχε ζητήσει προστασία από την πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, παρουσιάζοντας και τα σχετικά τεκμήρια. Ο συγκεκριμένος άνδρας, κάτοικος Μενιδίου και πρώην σεκιουριτάς, φαίνεται ότι δεν ξεμπέρδεψε με τη Δικαιοσύνη, καθώς καλείται ξανά ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Το καρτοκινητό
Αυτή τη φορά επειδή σύνδεση καρτοκινητής τηλεφωνίας με τα δικά του στοιχεία εμπλέκεται στην υπόθεση των απειλών που δέχτηκε πριν από περίπου έναν χρόνο η αδελφή της 22χρονης φοιτήτριας, η οποία βούτηξε στο κενό τον Νοέμβριο του 2016 από τον ένατο όροφο της φοιτητικής εστίας όπου έμενε στη Θεσσαλονίκη!
Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά πηγές από τη Δικαιοσύνη, ο 40χρονος εμφανίστηκε ως ο ιδιοκτήτης τηλεφωνικής σύνδεσης που μαζί με άλλες έχουν δηλωθεί και επικυρωθεί (verified) ως τηλέφωνα επικοινωνίας του διαχειριστή του λογαριασμού του facebook, από τον οποίο η αδελφή της άτυχης Λίνας δέχτηκε απειλές.
Η καταγγέλλουσα είχε υποστηρίξει ότι τον Ιανουάριο του 2019 δέχτηκε αίτημα φιλίας από άγνωστο άτομο, το οποίο άρχισε να τhς μιλά για την υπόθεση της αδερφής της.
Μάλιστα, προτού μπλοκάρει τη συνομιλία ο άγνωστος την απείλησε λέγοντάς της πως αν η ίδια και η οικογένειά της δεν σταματήσουν την έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του αγαπημένου προσώπου τους, θα τους βρει μεγάλο κακό και θα χάσουν κι άλλο μέλος!
«Πακιστανικά»
Σύμφωνα, πάντως, με το News247.gr, οι Αρχές δεν έχουν αποκλείσει οι τηλεφωνικές συνδέσεις που οδήγησαν στον 40χρονο να είναι «πακιστανικά» τηλέφωνα, γνωστά και ως «φαντάσματα». Με άλλα λόγια, καρτοκινητά που έχουν δημιουργηθεί με τα στοιχεία του πρώην σεκιουριτά, δίχως εκείνος να έχει δώσει τη συγκατάθεσή του και, κυρίως, δίχως να είναι ο πραγματικός χειριστής τους.
Ο 40χρονος, κατά τις ίδιες πηγές, φέρεται από την πλευρά του ότι αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή και στις δύο δικογραφίες, υποστηρίζοντας ότι και άλλες φορές στο παρελθόν είχε κληθεί ως ύποπτος για άσχετες μεταξύ τους δικογραφίες, εξαιτίας τηλεφωνικών συνδέσεων που αποδίδονται σε εκείνον.
Μάλιστα, έχει προχωρήσει και στην υποβολή μήνυσης κατά αγνώστων στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι σε αίτημα που έχει κάνει προς τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας για την άμεση απενεργοποίηση συνδέσεων στο όνομά του ήδη μία εταιρία έχει απαντήσει ότι προχώρησε στην απενεργοποίηση… 34 (!) συνδέσεων που εμφανίζεται ότι διέθετε στο όνομά του.