Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, 2024

Εκτός από τον νέο κύκλο του «GNTM» η Ηλιάνα Παπαγεωργίου

Εκτός η Ηλιάνα Παπαγεωργίου από το «GNTM», αλλά και...

Το γαμήλιο πάρτι στο Γκάζι για Τσακαλώτο και Νάσση, οι οποίοι ...

«Παντρεύτηκε» ο... μπαμπάς, όχι τη Σκάρλετ Γιόχανσον ή την...

Διακοπές στο Αιγαίο για τον ηθοποιό Τζέισον Στέιθαμ και το μοντέλο Ρόζι...

Ο Τζέισον Στέιθαμ και η Ρόζι Χάντινγκτον διαφημίζουν την...

Στεφανία Γουλιώτη: «Έχω περάσει από μεγάλα σκοτάδια και πολλή θλίψη»

Η Στεφανία Γουλιώτη παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωίαν...

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Η Τζωρτζίνα «σπάει» τη σιωπή της

«Κλειδί» οι τοξικολογικές μετά το «όχι» της ασφυξίας και του καρδιολογικού προβλήματος

Μυθιστόρημα με αλλεπάλληλες ανατροπές θυμίζει η πολύκροτη υπόθεση των ανεξήγητων θανάτων των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, καθώς, εκεί που φαίνεται ότι οδεύει σε απαντήσεις, ξαναγυρίζει στο σημείο μηδέν.

Διαβάστε επίσης: Θάνατος παιδιών Πάτρα: «Η Ρούλα μας είπε να πάμε στο καφέ να δούμε τη συνέντευξή της για το χαμό της Μαλένας»

patra nekra paidia papaspigou

Η εξακρίβωση της αιτίας των θανάτων εξελίσσεται σε έναν γόρδιο δεσμό για τους επιστήμονες που προσπαθούν να τα εντοπίσουν, όπως στην περίπτωση της 9χρονης Τζωρτζίνας που τελευταία έφυγε από τη ζωή, στις 29 Ιανουαρίου.

Διαβάστε επίσης: Θάνατος παιδιών Πάτρα: Ξέσπασε ο Μάνος Δασκαλάκης – «Όλα όσα ακούγονται είναι ανακρίβειες»

patra pispirigkou 2

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, παρά τη φημολογία των προηγούμενων ημερών, από τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις του άτυχου κοριτσιού που βρίσκονται ήδη στα χέρια του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη δεν εντοπίστηκαν ευρήματα που να επιβεβαιώνουν τον ασφυκτικό θάνατο, αλλά ούτε και καρδιολογικό πρόβλημα που να εξηγεί την αιφνίδια ανακοπή. Αναλυτικότερα, στην ιστοπαθολογική έκθεση αναφέρεται:

Διαβάστε επίσης: Η Ρούλα Πισπιρίγκου ξεσπά: «Σταματήστε το θέμα. Σταματήστε. Έχετε άδικο. Πώς έκανα κακό στα παιδιά μου;»

tzortina

Διαβάστε επίσης: Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Ξέσπασε φίλη της Ρούλας – «Η ίδια έκανε τις δολοφονίες»

«Πρέπει να γίνει αιματολογικός έλεγχος και να ερευνηθούν αυξητικοί παράγοντες, οι οποίοι ενεργοποιούν τα κύτταρα των οστών. Να ερευνηθούν, δηλαδή, φάρμακα τα οποία μπορεί να έχει λάβει η Τζωρτζίνα και τα οποία έχουν ενεργοποιήσει τα κύτταρα μυελού των οστών που φαίνονται από τις ιστοπαθολογικές να έχουν βγει στην περιφέρεια. Δηλαδή, να έχουν βγει από τον μυελό των οστών και να συναντάμε πλέον σε άλλα όργανα, στο συκώτι, για παράδειγμα, ή στον πνεύμονα. Πρέπει να ερευνηθεί αν η Μαλένα, το πρώτο παιδί, είχε όντως καρκίνο ή εάν είχε λάβει κάποια φάρμακα που του είχαν προκαλέσει το ίδιο σύμπτωμα».

ceisydoecs6206cbfb7eb04

Πλέον οι ειδικοί θα πρέπει να εξετάσουν διαφορετικά σενάρια για τη μικρή και κυρίως το είδος και την ποσότητα των φαρμάκων που λάμβανε, με το ερώτημα αν επηρέασαν άλλα όργανα.

Σε αυτό θα απαντήσουν οι τοξικολογικές που βρίσκονται στο στάδιο της επαλήθευσης και θα δείξουν αν κάποιες από τις φαρμακευτικές ουσίες που λάμβανε το παιδί είχαν προκαλέσει πρόβλημα στο ήπαρ και στον πνεύμονά του και αν αυτό συνδέεται με παράγοντα που προκαλεί λευχαιμία, από την οποία «χτυπήθηκε» η Μαλένα.

Επίσης, αν εντοπιστούν ουσίες εκτός της αγωγής, κάτι που όλοι απεύχονται, τότε θα αναζητηθούν οι συνθήκες και τα πρόσωπα που τις χορήγησαν.

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται και η παράλληλη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, που έχουν συγκεντρώσει καταθέσεις από γιατρούς και νοσηλευτές των δύο νοσοκομείων της Αθήνας στα οποία νοσηλεύτηκαν η Τζωρτζίνα και η 3,5 ετών Μαλένα.
Όμως, πέρα από την εικόνα που έχουν σχηματίσει οι αστυνομικοί μέσα από τις καταθέσεις, θα πρέπει να αναμένουν και το πόρισμα της ομάδας των ιατροδικαστών της Αθήνας, οι οποίοι έχουν βάλει εκ νέου στο μικροσκόπιο την έκθεση για τον θάνατο της Μαλένας, ο οποίος είχε αποδοθεί σε πρώτη φάση σε ηπατική ανεπάρκεια, και ερευνούν αν πράγματι έγινε έτσι.

Παράλληλα, όταν ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες μελέτες και εξετάσεις, αναμένεται να στείλει και ο κ. Μπουζιάνης στην Ασφάλεια τη δική του έκθεση για την Τζωρτζίνα.
Την ίδια ώρα, ο απόστρατος ταξίαρχος Θανάσης Κατερινόπουλος, ο οποίος έχει υποστηρίξει δημόσια ότι πίσω από τους τρεις θανάτους κρύβεται κατά 98% εγκληματική ενέργεια, έκανε την εκτίμηση ότι έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα πέσει αυλαία σε αυτό το πρωτοφανές θρίλερ.

«Έχουν βρει τον στόχο»

«Θέλω να πιστεύω ότι μέσα στην εβδομάδα που έρχεται, ως την Τετάρτη, θα έχουν τελειώσει όλα. Θα έχουμε και συλλήψεις» είπε στο Star ο έμπειρος αξιωματικός, ο οποίος επανέλαβε πως η συγκεκριμένη υπόθεση «είναι το έγκλημα του αιώνα, που έχει συνταράξει την ελληνική κοινωνία και όχι μόνο, και θα είναι απίθανο να μην είναι εγκληματικές ενέργειες οι θάνατοι των τριών κοριτσιών. Ευθύνη της Αστυνομίας είναι να φτάσει στον δράστη ή στους δράστες, απ’ όπου και αν προέρχονται αυτοί, αλλά έχουν βρει τον στόχο ή τους στόχους».

Στο μεταξύ, με μια ανάρτησή του στο facebook ο δικηγόρος Γιάννης Απατσίδης καταφέρεται εναντίον του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη «εν όψει της δολοφονίας των τριών παιδιών», όπως αναφέρει.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος γράφει ότι στην υπόθεση της δολοφονίας της Αρτεμισίας Γαβαλά ο συγκεκριμένος ιατροδικαστής είχε καταλήξει ότι ο θάνατός της επήλθε από πνευμονική εμβολή, ενώ, όπως αποδείχθηκε στο δικαστήριο, το θύμα είχε στραγγαλιστεί. Μάλιστα ο κ. Απατσίδης εμφανίστηκε ιδιαίτερα αιχμηρός, γράφοντας για ιατροδικαστές που βλέπουν τα εγκλήματα να περνούν δίπλα τους…

«Δεν είναι κατηγορούμενη! είναι ανθρωποφαγία» λέει ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας

Οριστικό τέλος στα υπονοούμενα και στις φήμες που εκτοξεύονται σε βάρος των γονέων επιχειρεί να βάλει ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Απόστολος Λύτρας. Βλέποντας και ο ίδιος ότι έχει ξεσηκωθεί ένα κύμα κατά της εντολέως του, κυρίως στα κοινωνικά δίκτυα, τοποθετήθηκε δημόσια καταγγέλλοντας ανθρωποφαγία.

«Δεν είναι κατηγορούμενη, δεν έχουμε κατηγορούμενους σε αυτήν την υπόθεση» υπενθύμισε προς όλους ο έμπειρος ποινικολόγος και συμπλήρωσε πως η μητέρα «δεν μπορεί να βγει από το σπίτι της, τη βρίζουν, της λένε ότι σκότωσε τα παιδιά της». Όπως είπε, οι γονείς περιμένουν τα αποτελέσματα των έρευνας των ιατροδικαστών.

«Αν υπάρξει κατηγορούμενος ή κατηγορούμενη, θα το δούμε τότε. Περιμένουμε από τους γιατρούς και τους ιατροδικαστές, αυτούς που έχουν δει και εξετάσει τα παιδιά, και όχι από όσους έχουν δει φωτογραφίες και βγαίνουν και κάνουν δηλώσεις. Από αυτούς περιμένουμε να δούμε πού θα καταλήξουν» είπε ο κ. Λύτρας και πρόσθεσε σε έντονο ύφος ότι σε μερίδα των ΜΜΕ «υπάρχει δημοσιογραφικός κανιβαλισμός με πράγματα που ουδέποτε έχουν συμβεί».

«Βγαίνουν άνθρωποι που αναφέρουν πως ήταν του περιβάλλοντός τους και που το ζευγάρι δεν τους γνωρίζει καν. Είναι ανθρωποφαγία!» συμπλήρωσε και έκανε γνωστό ότι οι γονείς προσανατολίζονται να ζητήσουν παρέμβαση από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και από τις Ενώσεις Συντακτών.

Αλλά και ο πατέρας των τριών κοριτσιών Μάνος Δασκαλάκης ξέσπασε για όσα αναπαράγονται.

«Περιμένουμε τα αποτελέσματα. Όσα ακούγονται είναι ανακρίβειες. Ακούω τη δική σας εκδοχή πίσω από ψεύτικες μαρτυρίες, κρυμμένα πρόσωπα και αλλοιωμένες φωνές» κατήγγειλε. Η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων από τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας, οι οποίες δεν έδειξαν ασφυκτικό θάνατο, έγραψε στο Instagram: «Οι άνθρωποι που μας αγάπησαν πάντα θα βρίσκουν τρόπο να μας προστατεύουν, ακόμη κι αν δεν υπάρχουν πια».

Η αδελφή της Ρούλας έκλεισε την ανάρτηση βάζοντας μια φωτογραφία με τρία αγγελάκια, στο κάτω μέρος της οποίας έγραψε «I miss you (μου λείπετε)».

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ντόπα και κόκα από «σφίχτη» γκουρού! – Οι περιπέτειες με το νόμο του ιντερνετικού Mr Fitness

«Στα πράσα» πιάστηκε γνωστός ινσταγκράμερ, που εμφανίζεται ως «γκουρού»...

Εκτός από τη σύζυγο νάρκωνε και την κόρη του για να τη βιάσουν άνδρες

Σε κατάσταση σοκ οι Γάλλοι παρακολουθούν τις καταιγιστικές εξελίξεις...

Η κόρη της Ντενίση, Μαριτίνα, έβγαλε στη… φόρα τον σύντροφό της

Η κούκλα κόρη της Μιμής Ντενίση μεγάλωσε και είναι...

Η βίλα καταφύγιο του «Ιωσήφ» Κεϊτζ

Μπορεί για ενάμιση μήνα ο χολιγουντιανός σταρ Νίκολας Κέιτζ...

Η Καινούργιου στο πλευρό του αγαπημένου της που ανοίγει μαγαζί στο Παγκράτι

Φουλ ερωτευμένη η Κατερίνα, έχει γίνει βράχος για τον...

Φώτης Μεταξόπουλος: «Καλύτερα να μεγαλώσει ένα παιδί σε ίδρυμα παρά από ομόφυλα ζευγάρια»

Ο Φώτης Μεταξόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν....