Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Λευτέρης Πανταζής: Όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί στο βιντεοκλίπ για το νέο...

Ο Λευτέρης Πανταζής παρουσιάζει το πιο ανεβαστικό «Block» του...

Η Στικούδη μετά τη Βιέννη, έκανε χαμό και στο EuroPride της Θεσσαλονίκης

«Καυτό» ήταν το... mermaid look το οποίο επέλεξε η...

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: «Μετά από αυτό που έπαθα, το καινούργιο ξεκίνημα για εμένα...

Η επιτυχημένη θεατρική παράσταση «Μπαμπάδες με ρούμι» ξεκίνησε την...

Η υπόσχεση της Μαγγίρα: «Ι’ll be back»

Την πρώτη της ανάρτηση μετά την αποχώρησή της από...

Η υπόθεση αυτοχειρίας του φοιτητή που βιάστηκε να «κλείσει» η Αστυνομία φαίνεται ότι παίρνει άλλη τροπή

Ο... διάβολος και τα σκοτάδια του Νικόλα!

Νέα τροπή παίρνει η πολύκροτη υπόθεση του θανάτου του 19χρονου φοιτητή Νικόλα Ντουρτουρέκα που βρέθηκε κρεμασμένος και δεμένος πισθάγκωνα στο δωμάτιό του τον Ιούλιο του 2022 στα Σπάτα. Αν και από την Αστυνομία είχαν επιχειρήσει να κλείσουν τη δικογραφία ως… αυτοχειρία, νέα στοιχεία έρχονται να προστεθούν στο παζλ, ανοίγοντας το κάδρο των ανθρώπων που μπορεί να γνωρίζουν περισσότερα σχετικά με τον θάνατο του νεαρού.

Με τη σκοτεινή υπόθεση ασχολήθηκε την περασμένη Παρασκευή το «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη, όπου κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής έφτασε μια ιδιαίτερα σημαντική μαρτυρία, ανατρέποντας τα μέχρι στιγμής δεδομένα για πρόσωπα και καταστάσεις. Οσα είπε η μάρτυρας στη δημοσιογράφο, ζητώντας την προστασία της ταυτότητάς της, προκάλεσαν αναστάτωση και οδήγησαν τη μητέρα του άτυχου φοιτητή να αποκαλύψει δημόσια στον αέρα της εκπομπής για πρώτη φορά πως ήταν αποδέκτης μιας έντονα κακοποιητικής συμπεριφοράς από τον πρώην σύντροφό της.

nikolas0174
Ο Νικόλας με τη μητέρα του

Η ίδια υποστήριξε πως δεν θέλησε να προσφύγει στις Αρχές, φοβούμενη την αντίδρασή του, καθώς ο πρώην σύντροφός της θα γινόταν άμεσα κοινωνός της καταγγελίας της λόγω της επαγγελματικής ιδιότητάς του. Μάλιστα, η μητέρα δεν απέκλεισε αποδέκτης τέτοιων κακοποιητικών συμπεριφορών να ήταν και ο γιος της. Στα βίαια επεισόδια που βίωνε απέδωσε η μητέρα το περιεχόμενο των έξι «σκοτεινών» ιχνογραφιών του γιου της όταν ήταν 6 ετών, που βρέθηκαν στο ημερολόγιο του Νικόλα και παρουσίασε το «Τούνελ». Οι ιχνογραφίες εξετάστηκαν από ειδικούς αναλυτές που τις μελέτησαν, εντοπίζοντας άγχος, φόβο, αγωνία, ανασφάλεια και αποκλεισμό του παιδιού.

Οι ειδικοί πρότειναν να συμπεριληφθούν αυτά τα έξι σχέδια στη δικογραφία και να ερευνηθούν από τις Αρχές, καθώς ενδεχομένως αποτυπώνουν γεγονότα που έχουν σημασία στην υπόθεση του θανάτου του Νικόλα. Ο πατέρας του άτυχου 19χρονου ζητά από τις εισαγγελικές Αρχές επείγουσα δικαστική έρευνα, με δεδομένο ότι θάνατος του παιδιού του χαρακτηρίστηκε εξαιρετικά πρώιμα από την Αστυνομία αυτοχειρία. Εκτός από τις ιχνογραφίες, ο πατέρας ζητά να εξεταστούν περαιτέρω οι χειρόγραφες σημειώσεις του γιου του, οι οποίες περιλαμβάνονται στην έκθεση της εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που βρίσκονται στη λίστα πειστηρίων. Σε αυτήν αναφέρεται ότι στις χειρόγραφες σημειώσεις του άτυχου φοιτητή έχει εντοπιστεί διαφορετική γραφή.

nikolas01743

Υπενθυμίζεται ότι τα χειρόγραφά του θεωρούνται κρίσιμα για τη διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς περιέχουν αποκρυφιστικά σύμβολα και οδηγίες που παραπέμπουν σε τελετουργικό μαύρης μαγείας. Στο εφηβικό δωμάτιο, το οποίο έμελλε να γίνει τόπος μαρτυρίου για τον 19χρονο, αλλά και στο σαλόνι του σπιτιού, όπου βρέθηκαν ίχνη τελετής με αποκρυφιστικά σύμβολα και πεντάλφες, ενδεχομένως να κρύβονται οι απαντήσεις γύρω από τον θάνατό του στις 14 Ιουλίου του 2022. Ο πατέρας του Νικόλα έχει ζητήσει τον διορισμό της δικαστικής γραφολόγου Μάγδας Καμπούρη ως τεχνικής συμβούλου προκειμένου να γνωματεύσει επί της εκθέσεως και του δειγματικού υλικού. Ομως, η διαδικασία έχει παγώσει, καθώς οι σημειώσεις φυλάσσονται στο Αστυνομικό Τμήμα Σπάτων και δεν είναι προσβάσιμες από τη γραφολόγο.

Για τον λόγο αυτόν ζητά εισαγγελική παραγγελία, ώστε να επιτραπεί η εξέταση του υλικού. «Για να διαπιστωθούν η προέλευση και η σημασία της ανωτέρω έτερης γραφής από την τεχνική σύμβουλο, πρέπει πρώτα να ληφθούν δείγματα γραφής από τους συνοικούντες του θανόντος υιού μου στην οικία, στα Σπάτα, ήτοι τη μητέρα του, τη γιαγιά του, τα δύο του αδέλφια, καθώς και από τον τότε σύντροφο της μητέρας, ο οποίος είχε κλειδιά της οικίας και παρέμενε εκεί συχνά. Οπως έχετε ήδη δώσει εντολή κατά την προκαταρκτική εξέταση, να υποδείξει η μητέρα του συγκεκριμένα χωρία των χειρόγραφων που σχετίζονται με την υπόθεση» τονίζει ο πατέρας του άτυχου φοιτητή.

nikolas01742

Ας σημειωθεί πως έχουν ληφθεί νέα αποσπάσματα από το ημερολόγιο του φοιτητή, επίσημα μεταφρασμένα από την αγγλική γλώσσα, την οποία χρησιμοποιούσε ο Νικόλας για να καταγράφει τις βαθύτερες σκέψεις του, και έχουν κατατεθεί στις εισαγγελικές Αρχές. Σε αυτές τις σημειώσεις του ημερολογίου του διαφαίνονται οι σχέσεις του κυρίως με τη μητέρα του και με πρόσωπα που η μαρτυρία τους θεωρείται σημαντική.

Ακόμα ένα στοιχείο που πρέπει να ερευνηθεί περαιτέρω, σύμφωνα με τον πατέρα του φοιτητή, είναι το κινητό τηλέφωνο του παιδιού του, το οποίο προσκόμισε η μητέρα στο Αστυνομικό Τμήμα Σπάτων, πέντε ημέρες μετά τον θάνατό του. Ο πατέρας εκτιμά πως οι συνομιλίες του γιου του, σε συνδυασμό με τις σημειώσεις, μπορούν να ρίξουν ένα φως ως προς τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου του.

nikolas01741

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δεν θα πιστέψετε ποιος είναι ο πιτσιρικάς στη φωτογραφία δίπλα στον Γιάννη Μπέζο

Ο γνωστός πλέον ηθοποιός ανέβασε μια φωτογραφία από τα...

Βασίλης Καΐλας: Το ιδιαίτερο δώρο που πήρε ο θρυλικός «λουστράκος» του σινεμά

Ενα κασελάκι σαν αυτό της ταινίας «Ο λουστράκος», που...

«Σατράπης» μπήκε για… χαρέμι στο «Power of Love»

Σάλο προκάλεσαν οι απόψεις που εξέφρασε για το γυναικείο...

Η τηλεοπτική επιστροφή της Ματίνας Νικολάου στο πλευρό του Μουτσινά

Mε τον Μουτσινά χεράκι χεράκι και τη νέα τηλεοπτική...

Αστραψαν τα φλας στο πάρτι γνωστής αλυσίδας επώνυμων ρούχων

Η Ελένη Τσολάκη, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, ο Γιάννης Αϊβάζης,...