Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, 2024

Διακοπές στο Αιγαίο για τον ηθοποιό Τζέισον Στέιθαμ και το μοντέλο Ρόζι...

Ο Τζέισον Στέιθαμ και η Ρόζι Χάντινγκτον διαφημίζουν την...

Στεφανία Γουλιώτη: «Έχω περάσει από μεγάλα σκοτάδια και πολλή θλίψη»

Η Στεφανία Γουλιώτη παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωίαν...

Μάριο Καλντερόνε: Ο Λαρισαίος Αλέν Ντελόν της σικελικής Μαφίας

Η «νόσος των αρχιμαφιόζων», όπως του Ιταλού «νονού των...

Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου τα κανάλια παίρνουν θέσεις μάχης και βγάζουν από...

Ολα για όλα... από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου! Τον...

Δέσποινα Βανδή: Το «όχι» της τραγουδίστριας για live στο Τσεσμέ υπό το «βλέμμα» του Κεμάλ Ατατούρκ

Προσβλητική η δήμαρχος του Τσεσμέ, επιτέθηκε στην Ελληνίδα

Σήκωσε το «λάβαρο» της επανάστασης στη Σμύρνη η Δέσποινα Βανδή. Η Πόντια τραγουδίστρια έγινε «Τούρκος» βλέποντας μια αφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ στο φόντο του stage όπου επρόκειτο να εμφανιστεί και ακύρωσε το live της, σηκώνοντας κύμα οργής από «λυσσασμένους» εθνικιστές της γειτονικής χώρας, οι οποίοι «ξέρασαν» απειλές εναντίον της.

  • Από τον Ηλία Μαραβέγια

Οταν το Τουρκικό Ιδρυμα Παιδείας (TEV) πρότεινε πριν από καιρό στην Ελληνίδα σταρ να δώσει τη συγκεκριμένη συναυλία στο Τσεσμέ, εκείνη ανταποκρίθηκε αμέσως με θετική διάθεση, καθώς ενημερώθηκε ότι ο συγκεκριμένος οργανισμός στηρίζει οικονομικά παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν.

Σε καμία περίπτωση δεν πέρασε από το μυαλό της ότι η εν λόγω εκδήλωση θα έπαιρνε χαρακτήρα πολιτικής προπαγάνδας υπέρ των Τούρκων και μάλιστα με «σημαία» την ίδια. Οταν όμως το αντιλήφθηκε, λίγες ώρες πριν από τη διεξαγωγή της συναυλίας, έγινε «Μπουμπουλίνα» και ξεσπάθωσε. Σε ανάρτησή της στα social media, λίγο μετά την απόφασή της να ακυρώσει τη συναυλία της στο Τσεσμέ, η Δέσποινα Βανδή σχολίασε αναφορικά με το περιστατικό ότι την ευθύνη φέρει εξ ολοκλήρου το TEV.

vandi190743

«Μονομερώς αποφάσισε να αλλάξει τον χαρακτήρα της εκδήλωσης ως συναυλία και του έδωσε πολιτικό χαρακτήρα ενώ δεν είχαμε συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο. Ως εκ τούτου η συμμετοχή μου στη συναυλία δεν ήταν δυνατή» εξήγησε, εκφράζοντας τον σεβασμό της σε όσους την τίμησαν με την παρουσία τους. Η τραγουδίστρια, σύμφωνα με πληροφορίες, με το που ενημερώθηκε για την αφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ, λίγες ώρες πριν από το live, ένιωσε μεγάλη έκπληξη και ειδοποίησε αμέσως τους Τούρκους διοργανωτές ότι δεν θα εμφανιστεί αν δεν κατέβει.

Αναχώρησαν

Από την πλευρά τους εκείνοι την ενημέρωσε πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, διαμηνύοντάς της πως ο Κεμάλ είναι σύμβολο της δημοκρατίας. Τότε η τραγουδίστρια και οι συνεργάτες της αποφάσισαν να αναχωρήσουν. Από το Τσεσμέ πέταξαν για την Κωνσταντινούπολη κι από εκεί με την πρώτη πτήση που βρήκαν έφτασαν στην Αθήνα τα ξημερώματα της Πέμπτης.

vandi190742

Σύμφωνα με το τουρκικό κανάλι NTV, μετά την άρνηση της Ελληνίδας τραγουδίστριας, στη σκηνή της συναυλίας εμφανίστηκε η χορωδία του TEV, η οποία θα εμφανιζόταν μαζί με την Δέσποινα Βανδή, και τραγούδησε τον ύμνο της Σμύρνης. Στο βήμα ανέβηκε έπειτα η δήμαρχος του Τσεσμέ Λαλ Ντενίζλι, λέγοντας ότι η Δέσποινα Βανδή δεν βγήκε στη σκηνή «επειδή θέλει να κατέβει η τουρκική σημαία και η αφίσα του Ατατούρκ». Η ίδια ζήτησε από το κοινό να μην τη «γιουχάρει» γιατί, όπως είπε, «δεν νομίζω ότι είναι καν ο άνθρωπος για τον οποίο αξίζει να σπαταλήσεις την ανάσα σου».

Εκνευρισμένη

«Θυσιάσαμε πολλούς μάρτυρες για να κερδίσουμε αυτά τα εδάφη και είμαστε άνθρωποι που πιστεύουμε ότι η αδελφοσύνη και η αιώνια φιλία θα νικήσουν πάντα» πρόσθεσε η δήμαρχος, η οποία, εμφανώς εκνευρισμένη, συνέχισε με προκλητική διάθεση απέναντι στην Ελληνίδα ερμηνεύτρια: «Καμία δύναμη δεν μπορεί να τολμήσει να κατεβάσει ούτε τη σημαία μας ούτε την αφίσα του Ατατούρκ. Δεν μπορεί ούτε καν να το σκεφτεί. Η κυρία πρέπει να εγκαταλείψει αμέσως τα σύνορα αυτής της πόλης. Με ηρεμία, με ψυχραιμία. Εύχομαι όμως ότι σε όποια χώρα και αν πάει, δεν θα σκεφτεί καν να κατεβάσει τη σημαία αυτής της χώρας, που κερδήθηκε με αίμα, τη σημαία για την οποία θυσίασαν τη ζωή τους πολλά τέκνα της πατρίδας και την οποία έκαναν σύμβολο αυτής της χώρας. Εύχομαι ότι αυτό θα γίνει ένα ιστορικό μάθημα για εκείνη».

vandi0574

Εμετικά σχόλια Τούρκων εθνικιστών στα social media της τραγουδίστριας, της κόρης της και του Μπισμπίκη

Με το που ανακοινώθηκε η ακύρωση της συναυλίας λόγω της αφίσας του Κεμάλ Ατατούρκ, η Δέσποινα Βανδή μετατράπηκε σε «κόκκινο πανί» για χιλιάδες Τούρκους που τη στοχοποίησαν με λύσσα. Ο λογαριασμός της τραγουδίστριας στο Instagram γέμισε με ύβρεις, εθνικιστικές κορόνες, σημαίες της Τουρκίας και εικόνες του Κεμάλ. Στα σχόλιά τους της έγραψαν, μεταξύ άλλων, πως δεν πρέπει να ξανασκεφτεί να περάσει τα σύνορα της χώρας και ότι θα έπρεπε να σέβεται τον Κεμάλ. «Ξέρεις κολύμπι; Ο Ατατούρκ δίδαξε τους προγόνους σας» σχολίασε κάποιος, ενώ πολλοί επαναλάμβαναν την ατάκα «να γυρίσεις πίσω κολυμπώντας», αναπαράγοντας έτσι την τουρκική εθνικιστική ρητορική σχετικά με την καταστροφή της Σμύρνης το 1922.

vandi190741

Από το στόχαστρο των Τούρκων δεν ξέφυγαν ούτε ο σύντροφος της Δέσποινας Βασίλης Μπισμπίκης ούτε η κόρη της Μελίνα Νικολαΐδη, αφού υπάρχουν σχόλια Τούρκων με φωτογραφίες του Κεμάλ κάτω και από τις δικές τους αναρτήσεις στο Instagram. Τα ελληνικά διαδικτυακά πλήθη, πάντως, δόξασαν την Ελληνίδα σταρ για τη στάση που κράτησε και που δεν έπεσε στην παγίδα να τραγουδήσει με τον σφαγέα των Ελλήνων της Σμύρνης στο φόντο της σκηνής, συγκεντρώνοντας άπειρα σχόλια για την «ηρωική» και «επαναστατική» απόφασή της, όπως τη χαρακτήρισαν.

vandi19074

«Μια Ελληνίδα καλλιτέχνις τούς έβγαλε τη μάσκα που εντέχνως τους έχουν φορέσει οι συνέταιροι. Δεν αλλάζει με τίποτα αυτό που υπάρχει εκατονταετίες. Μπράβο, Δέσποινα Βανδή, είσαι ΑΞΙΑ» έγραψε κάποιος. «Τελικά κάποιες γυναίκες είναι πιο άντρες από κάποιους (άντρες) υπουργούς Εξωτερικών που κάνουν μέχρι και υπόκλιση μπροστά στον Τούρκο. Ηρωική απόφαση και μπράβο σου!» σχολίασε άλλος με νόημα.

vandi1064

«Δε-Δε-Δέσποινα. Επαναστατική η πράξη σου. Η απάντηση της δημάρχου ήταν τόσο προκλητική και τόσο ξεκάθαρη για το τι έμελλε να συμβεί που έπραξες, κορίτσι μου, άριστα. Ηθελε ουσιαστικά να φτιάξει μια πολιτική εκδήλωση πάνω στην πλάτη σου. Ντροπή της! Με τέτοιους ανθρώπους δεν χρειάζεται καμία συνεργασία καλλιτεχνική, δεδομένου πως την αποχρωματίζουν και τη μετατρέπουν σε άκρως πολιτική» σημείωσε ένας τρίτος. «Συγχαρητήρια!» στη Δέσποινα Βανδή έδωσε δημοσίως και η πολιτικός του ΣΥΡΙΖΑ από τη βόρεια Ελλάδα Ολυμπία Τελιγιορίδου. «Η ιστορία της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού δεν αναθεωρείται. Η κυρία Βανδή τίμησε τον Ποντιακό Ελληνισμό και τη χώρα μας» έγραψε στη σελίδα της.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ντόπα και κόκα από «σφίχτη» γκουρού! – Οι περιπέτειες με το νόμο του ιντερνετικού Mr Fitness

«Στα πράσα» πιάστηκε γνωστός ινσταγκράμερ, που εμφανίζεται ως «γκουρού»...

Εκτός από τη σύζυγο νάρκωνε και την κόρη του για να τη βιάσουν άνδρες

Σε κατάσταση σοκ οι Γάλλοι παρακολουθούν τις καταιγιστικές εξελίξεις...

Η κόρη της Ντενίση, Μαριτίνα, έβγαλε στη… φόρα τον σύντροφό της

Η κούκλα κόρη της Μιμής Ντενίση μεγάλωσε και είναι...

Η βίλα καταφύγιο του «Ιωσήφ» Κεϊτζ

Μπορεί για ενάμιση μήνα ο χολιγουντιανός σταρ Νίκολας Κέιτζ...

Φώτης Μεταξόπουλος: «Καλύτερα να μεγαλώσει ένα παιδί σε ίδρυμα παρά από ομόφυλα ζευγάρια»

Ο Φώτης Μεταξόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν....

Η Καινούργιου στο πλευρό του αγαπημένου της που ανοίγει μαγαζί στο Παγκράτι

Φουλ ερωτευμένη η Κατερίνα, έχει γίνει βράχος για τον...