Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, 2024

Το γαμήλιο πάρτι στο Γκάζι για Τσακαλώτο και Νάσση, οι οποίοι ...

«Παντρεύτηκε» ο... μπαμπάς, όχι τη Σκάρλετ Γιόχανσον ή την...

Διακοπές στο Αιγαίο για τον ηθοποιό Τζέισον Στέιθαμ και το μοντέλο Ρόζι...

Ο Τζέισον Στέιθαμ και η Ρόζι Χάντινγκτον διαφημίζουν την...

Στεφανία Γουλιώτη: «Έχω περάσει από μεγάλα σκοτάδια και πολλή θλίψη»

Η Στεφανία Γουλιώτη παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωίαν...

Μάριο Καλντερόνε: Ο Λαρισαίος Αλέν Ντελόν της σικελικής Μαφίας

Η «νόσος των αρχιμαφιόζων», όπως του Ιταλού «νονού των...

Το τελευταίο μήνυμα που έστειλε η Ντέμη Γεωργίου στη σύντροφό της λίγο πριν πέσει σε κώμα!

«Σβήνω»

Πανελλήνιο σοκ από τον ξαφνικό θάνατο της Ντέμης Γεωργίου. Η 39χρονη πρώην παίκτρια του «MasterChef», η οποία είχε πάρει μέρος στο reality μαγειρικής πριν από τέσσερα χρόνια, κατέληξε χθες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας, όπου νοσηλευόταν διασωληνωμένη.

Η είδηση για τον χαμό της από βαριά βακτηριακή λοίμωξη σκόρπισε τη θλίψη στους δικούς της ανθρώπους, οι οποίοι δεν περίμεναν με τίποτα αυτή την τραγική εξέλιξη. Άλλωστε, πριν από λίγα 24ωρα η δημοφιλής chef ήταν ανάμεσά τους, μαγείρευε, γελούσε, τους έκανε πλάκες και ενημέρωνε τον λογαριασμό της στο Instagram με φωτογραφίες από τις γαστρονομικές δημιουργίες της. Ενα τεράστιο «γιατί» πλανάται στην ατμόσφαιρα τώρα πια. Γιατί πέθανε η Ντέμη; Τι τη σκότωσε στα καλά καθούμενα;

georgiou22074

Η άτυχη γυναίκα υπέστη σηπτικό σοκ λόγω οξείας βακτηριακής μόλυνσης και κατέρρευσε ενώ βρισκόταν στην Πάρο, όπου εργαζόταν τον τελευταίο καιρό. Ειδικότερα, το Σάββατο 20 Ιουλίου έχασε τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού, όπου οι γιατροί τής παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, με την κατάσταση της υγείας της να χαρακτηρίζεται εξ αρχής εξαιρετικά κρίσιμη. Οπως έγινε γνωστό, μάλιστα, όταν την παρέλαβε το ΕΚΑΒ στην Πάρο δεν είχε επίπεδο συνείδησης και βρισκόταν σε κώμα. Το πρωί της Κυριακής μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην Αθήνα και στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου παρέμεινε διασωληνωμένη μέχρι το πρωί της Δευτέρας.

Δυστυχώς, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να την κρατήσουν στη ζωή, η 39χρόνη chef δεν τα κατάφερε. Οπως έγινε γνωστό από το φιλικό περιβάλλον της, τις τελευταίες ημέρες η Ντέμη Γεωργίου δεν αισθανόταν καλά. Υπέφερε από κάτι που δεν είχε ελέγξει, παραπονιόταν για κόπωση και αδυναμία στα άκρα της, ενώ έπαιρνε απλή φαρμακευτική αγωγή. Παρά την πίεση των φίλων της, ωστόσο, δεν πρόλαβε να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις, ώστε να ελεγχθεί ιατρικά η κατάστασή της. Το βράδυ του Σαββάτου άρχισε να νιώθει χειρότερα και ενημέρωσε γι’ αυτό τους κοντινούς της ανθρώπους, ώστε να κλείσουν νωρίτερα το μαγαζί.

ntemi230742

Επιστρέφοντας σπίτι της, άρχισε να στέλνει μηνύματα. Σαν να διαισθανόταν ότι ερχόταν το τέλος. «Μας έστειλε κάποια μηνύματα το Σάββατο, είχε μια υπερκόπωση και δεν αισθανόταν καλά. Προφανώς δεν είχε καταλάβει ότι είχε προσβληθεί από κάποιο μικρόβιο. Επαθε σηψαιμία. (…) Εστειλε ένα μήνυμα στη γυναίκα της: “Σβήνω”. Σε 10 λεπτά εκείνη πήγε στο σπίτι τους, κάλεσε αμέσως το ΕΚΑΒ…» δήλωσε στο Tl!fe ο φίλος της, δημοσιογράφος Ισίδωρος Φίκαρης.

Η Ντέμη (Δήμητρα) Γεωργίου έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό όταν πήρε μέρος στην τέταρτη σεζόν του «MasterChef», στο Star. Εκεί ξεχώρισε για τις ικανότητές της ως chef με vegan επιλογές για γκουρμέ και όχι μόνο πιάτα. Εκτός από την πορεία της στην κουζίνα του reality μαγειρικής, η Ντέμη είχε απασχολήσει τα media και για τις δυσκολίες που είχε βιώσει ως ομοφυλόφιλη γυναίκα. «Παρά τις δυσκολίες που περνάει για την επιλογή της να είμαστε παντρεμένες, είναι εδώ και με στηρίζει» είχε πει στην οντισιόν της στο «MasterChef» για την τότε σύντροφό της Αλκηστη. Στο ίδιο επεισόδιο είχε επισημάνει, μεταξύ άλλων, ότι εκτός από τη μαγειρική θέλει να δείξει «πώς είναι να είσαι παντρεμένη με μια άλλη γυναίκα. Θέλω η κοινωνία να αρχίσει να το βλέπει αυτό». Οι δύο γυναίκες είχαν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης, αλλά η σχέση τους δεν άντεξε στον χρόνο.

ntemi23074

Το 2022 η Ντέμη Γεωργίου είχε τραβήξει πάλι τα φώτα της δημοσιότητας επάνω της, αποκαλύπτοντας στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1 πως υπήρξε θύμα κακοποίησης σε παλιότερη σχέση της. Οπως είχε αναφέρει, δεχόταν για πολλά χρόνια κακοποιητική συμπεριφορά από τη σύντροφό της και, μάλιστα, υπήρξε μία συγκεκριμένη στιγμή που έφτασε να φοβάται για τη ζωή της.

«Ηταν για χρόνια κακοποιητική, από την αρχή της σχέσης μας, αλλά το μεγάλο κακό έγινε μία φορά. Ηταν η στιγμή που ένιωσα ότι ή θα ζήσω ή θα πεθάνω. Αν δεν έφτανα στο νοσοκομείο, δεν ξέρω πώς θα έβγαινα από όλο αυτό. Ανθρωποι που δεν έχουν βιώσει κακοποίηση λένε “μα καλά, χαζή είναι και κάθεται;”, αλλά δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται. Εκεί που ο άλλος είναι κακοποιητικός, μετά ξαφνικά σε προσέχει, σε στηρίζει, δεν ξέρω τι γίνεται. Κάτι συμβαίνει και δεν μπορείς να βγεις από όλο αυτό» είχε περιγράψει.

Το τελευταίο διάστημα, η πρόωρα και άδικα χαμένη chef είχε σχέση με μια άλλη γυναίκα, ονόματι Μαριαλένα Ξηρομερίτη, με την οποία διατηρούσαν εστιατόριο στην Πάρο. Σχεδίαζαν, μάλιστα, και να παντρευτούν κιόλας στο τέλος της τουριστικής σεζόν, σε περίπου δύο μήνες. Στην τελευταία της συνέντευξη, πριν από λίγους μήνες, στην εκπομπή «Γεια σου» και στον φίλο της Ισίδωρο Φίκαρη, η Ντέμη Γεωργίου είχε εκφράσει δημόσια την επιθυμία της να παντρευτεί σε εκκλησία, αναφέροντας σχετικά με το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο: «Ευχαριστώ για το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε, αλλά εγώ θέλω να πάω σε εκκλησία. Θέλω να ντυθώ νυφούλα, δεν θέλω να παντρευτώ σε δημαρχείο. Θεωρώ ότι δεν θα αλλάξει τίποτα».

Η μοιραία βακτηριακή λοίμωξη

Η Ντέμη Γεωργίου κατέληξε από πολυοργανική ανεπάρκεια, αποτέλεσμα μιας βακτηριακής λοίμωξης που της προκάλεσε σηψαιμία. Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia, η κατάστασή της ήταν πολύπλοκη, καθώς μεταξύ άλλων παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση σε πολλά συστήματα του οργανισμού της, μεταξύ αυτών στον εγκέφαλο και στο πάγκρεας.

ntemi230741

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, για να διαπιστωθεί ποιο ακριβώς ήταν το βακτήριο που της προκάλεσε τη μόλυνση που οδήγησε σε σηψαιμία και κατάρρευση των ζωτικών οργάνων της. Οποιοσδήποτε άνθρωπος, σε οποιαδήποτε ηλικιακή ομάδα, μπορεί να πάθει κάποια βακτηριακή λοίμωξη. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης. Ανάμεσά τους η κατανάλωση αβγού ή κρέατος ωμού ή μισοψημένου, η γενετική προδιάθεση για εκδήλωση βακτηριακής λοίμωξης, η κατανάλωση ληγμένων τροφών, ο υποσιτισμός, χρόνιες ασθένειες, εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, μη σωστή καθαριότητα των χεριών (π.χ. μετά την τουαλέτα), άγγιγμα με τα χέρια περιττωμάτων από κατοικίδια, ωμά φρούτα και λαχανικά που μπορεί να είναι μολυσμένα από βακτήρια.

Τα συμπτώματα της μόλυνσης είναι υψηλός πυρετός, ρίγη, ταχύπνοια, ταχυκαρδία, μη καλή επαφή με το περιβάλλον, εμετός. Σηπτικό σοκ εμφανίζεται όταν υπάρχει υπόταση και ανεπαρκής ροή αίματος στα όργανα, ως αποτέλεσμα σήψης. Το καρδιαγγειακό σύστημα αδυνατεί να εξασφαλίσει επαρκή ροή αίματος και οξυγόνου στα όργανα και δεν μπορεί να υποστηρίξει τις μεταβολικές απαιτήσεις της κυτταρικής λειτουργίας. Το σηπτικό σοκ μπορεί να εξελιχθεί σε σύνδρομο δυσλειτουργίας πολλαπλών οργάνων και αποτελεί την πιο συνήθη αιτία θανάτου σε ΜΕΘ, όπως συνέβη και στην περίπτωση της 39χρονης πρώην παίκτριας του «MasterChef».

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ντόπα και κόκα από «σφίχτη» γκουρού! – Οι περιπέτειες με το νόμο του ιντερνετικού Mr Fitness

«Στα πράσα» πιάστηκε γνωστός ινσταγκράμερ, που εμφανίζεται ως «γκουρού»...

Εκτός από τη σύζυγο νάρκωνε και την κόρη του για να τη βιάσουν άνδρες

Σε κατάσταση σοκ οι Γάλλοι παρακολουθούν τις καταιγιστικές εξελίξεις...

Η κόρη της Ντενίση, Μαριτίνα, έβγαλε στη… φόρα τον σύντροφό της

Η κούκλα κόρη της Μιμής Ντενίση μεγάλωσε και είναι...

Η βίλα καταφύγιο του «Ιωσήφ» Κεϊτζ

Μπορεί για ενάμιση μήνα ο χολιγουντιανός σταρ Νίκολας Κέιτζ...

Φώτης Μεταξόπουλος: «Καλύτερα να μεγαλώσει ένα παιδί σε ίδρυμα παρά από ομόφυλα ζευγάρια»

Ο Φώτης Μεταξόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν....

Η Καινούργιου στο πλευρό του αγαπημένου της που ανοίγει μαγαζί στο Παγκράτι

Φουλ ερωτευμένη η Κατερίνα, έχει γίνει βράχος για τον...