Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Πρωτοφανής καταγγελία μητέρας μη λεκτικού αυτιστικού...

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η συμπεριφορά αρχιμανδρίτη, ο οποίος...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου

ΚΡΙΟΣ: Από εσάς απαιτούνται ωριμότητα, ρεαλισμός και σχολαστικότητα στις...

«Τι ψυχή θα παραδώσεις, μωρή;» σε δύο… δόσεις!

Αποκαλύπτονται σταδιακά οι ηθοποιοί που θα πλαισιώσουν τις τέσσερις...

Μελίνα Νικολαΐδη – Δημήτρης Φιντιρίκος: Κοινή απόδρασή στη Ρώμη

«Φουντώνει» ο έρωτας της Μελίνας Νικολαΐδη και του Δημήτρη...

Μένιος Φουρθιώτης: Στο σκαμνί αναμένεται να καθίσουν 17 πρώην κορυφαία στελέχη και αξιωματικοί για τις ένστολες «Φιλιππινέζες»

Και ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης στο κάδρο για το Φουρθιώτης gate!

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για παράβαση καθήκοντος αναμένεται να καθίσουν 17 πρώην κορυφαία στελέχη και εν ενεργεία αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., τα οποία κατηγορούνται ότι είχαν ανάψει το «πράσινο φως» προκειμένου να διατεθεί πολυάριθμη αστυνομική φύλαξη στον Μένιο Φουρθιώτη!

menios080841

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον πρώην αρχηγό του Σώματος Μιχάλη Καραμαλάκη, ακόμα δύο αντιστρατήγους εν αποστρατεία, καθώς και τα μέλη της επιτροπής της ΓΑΔΑ που την περίοδο 2020-2021 είχαν γνωμοδοτήσει θετικά στο αίτημα να διατεθεί αστυνομική φύλαξη στο πάλαι ποτέ τηλεοπτικό πουλέν του Epsilon. Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, οι ανωτέρω πρώην και εν ενεργεία αξιωματικοί έλαβαν κλητήρια θεσπίσματα πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, με τα οποία παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος. Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα εν λόγω στελέχη εξετάζουν το ενδεχόμενο να καταθέσουν προσφυγή, ώστε η υπόθεση να μη φτάσει τελικά στο ακροατήριο.

Πολύμηνη προκαταρκτική εξέταση

Της παραπομπής τους είχε προηγηθεί πολύμηνη προκαταρκτική εξέταση της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων, ενώπιον της οποίας οι κατηγορούμενοι παρείχαν έγγραφες εξηγήσεις με την ιδιότητα των υπόπτων. «Να ληφθούν χωρίς όρκο εξηγήσεις για το διερευνώμενο ως άνω αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, διότι παρέβησαν εκ προθέσεως τα καθήκοντα της υπηρεσίας τους, με σκοπό να προσπορίσουν σε άλλον παράνομο όφελος» αναφερόταν στο έγγραφο με το οποίο ο αρμόδιος εισαγγελέας ζητούσε από τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν την προκαταρκτική εξέταση.

menios080842 scaled
Ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης

Οπως διαπίστωσε ο εισαγγελικός λειτουργός, ενώ δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις, στο διάστημα από τον Νοέμβριο του 2020 έως τον Μάρτιο του 2021 η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. διέθεσε συνολικά στη φύλαξη του Μένιου Φουρθιώτη τέσσερις αστυνομικούς, δύο συνοδευτικά οχήματα (μία μοτοσικλέτα και ένα αυτοκίνητο), καθώς και 24ωρη φύλαξη του σπιτιού του. Σε επίσημα έγγραφα, δε, ο εισαγγελέας εγκαλεί τα στελέχη της Αστυνομίας ότι διατήρησαν τη φύλαξη παρά το γεγονός ότι υπήρχαν αναφορές- καταγγελίες αστυνομικών της φρουράς του ότι τους εξανάγκαζε να παραβαίνουν τα καθήκοντά τους. Προκύπτει, μάλιστα, ότι αφετηρία της έρευνας, που οδήγησε στην παραπομπή σε δίκη των 17 πρώην και εν ενεργεία αξιωματικών του Σώματος, αποτέλεσε μια καταγγελία που υπεβλήθη στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Η… 17 Νοέμβρη

Τη δυσώδη υπόθεση, με την πολυμελή αστυνομική συνοδεία και το θωρακισμένο πολυτελές όχημα που είχαν διατεθεί στον πρώην μάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου, είχε αναδείξει η «Espresso», που πρώτη είχε αποκαλύψει από τα μέσα του Μαρτίου του 2021 τα μαρτύρια των αστυνομικών, σε σχετικό ρεπορτάζ, με τον απόλυτα περιγραφικό τίτλο: «Οι… ένστολες “Φιλιππινέζες” του Φουρθιώτη!». Μεταξύ άλλων, στο δημοσίευμα τονιζόταν πως σε κάθε του βήμα ο «Καίσαρας» Μένιος προκαλούσε επεισόδια, διαπληκτισμούς, ενώ ακόμα και με τους αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν αναλάβει τη φύλαξή του, καθώς ισχυριζόταν ότι τον απειλεί η 17 Νοέμβρη, ήταν συχνά οι καβγάδες και οι απειλές που εκτόξευε, όταν δεν τους ζητούσε να επιπλήξουν… εργαζομένους του τηλεοπτικού σταθμού Epsilon!

fourthiotisa

Τελικά την 31η Μαρτίου 2021, μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, παρενέβη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δίνοντας εντολή στον τότε αρχηγό Μιχάλη Καραμαλάκη να προχωρήσει άμεσα στην απόσυρση των αστυνομικών τόσο από το σπίτι όσο και από τη συνοδεία του Μένιου Φουρθιώτη, ο οποίος προσπάθησε, μάλιστα, να βγει και από πάνω, επιδιδόμενος σε μπαράζ μηνύσεων κατά των στελεχών της εφημερίδας!

Πληροφορίες εκείνης της περιόδου ανέφεραν, τέλος, ότι η εντολή να διατεθούν αστυνομικοί στον τηλεπαρουσιαστή είχε δοθεί από στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς και ότι η επιτροπή της ΓΑΔΑ είχε γνωμοδοτήσει θετικά κατόπιν άνωθεν εντολών. «Υπάρχουν περιστατικά που κατά την κρίση τους (ενν. αστυνομικούς της συνοδείας του εκπεσόντα τηλεαστέρα) πλήττουν το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας και δεν ανάγονται στην αποστολή τους» αναφερόταν σε ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ., με ημερομηνία 31 Μαρτίου 2021 (με την ένδειξη «απόρρητο»), το οποίο δικαίωνε μέχρι κεραίας την εφημερίδα.

Οταν τον Μάρτιο του 2021 η «Εspresso» τα έβγαλε όλα στη φόρα

Σύμφωνα με όσα είχε αποκαλύψει η «Espresso», ο πρώην παρουσιαστής χρησιμοποιούσε ως υπηρετικό προσωπικό τους αστυνομικούς συνοδούς που είχε στη διάθεσή του, με εντολή των υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., τα οποία παραπέμπονται πλέον σε δίκη για παράβαση καθήκοντος!

Η απίστευτα προσβλητική και υποτιμητική συμπεριφορά του τηλεπωλητή και τηλεπαρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη σε βάρος των αστυνομικών της φρουράς του είχε οδηγήσει τους ίδιους να κάνουν λόγο για συμπεριφορές που όχι μόνο προσβάλλουν το λειτούργημα, αλλά και υποτιμούν κάθε εργαζόμενο.

menios080841111

«Σύμφωνα με τον επικεφαλής της συνοδευτικής ασφάλειας, αλλά και του συνόλου των διατιθέμενων αστυνομικών, δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι ασφάλειας του εν θέματι προσώπου για την κατ’ εξαίρεση διαδικασία που προβλέπουν οι διατάξεις της παρ. 10 του άρθρου 156 του του Π.Δ. 141/91» αναφερόταν σε ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ., σε μια έκφραση… ελπίδας ότι οι αστυνομικοί θα απαλλαγούν από τα δυσάρεστα καθήκοντα!

Μεταξύ άλλων, ο Φουρθιώτης φέρεται ότι είχε ζητήσει από αστυνομικό συνοδό να εκτελέσει καθήκοντα φύλαξης στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού Epsilon, ελέγχοντας όσους έμπαιναν και έβγαιναν από το κτίριο, είχε απαιτήσει από τους αστυνομικούς συνοδούς να επέμβουν και να… επιπλήξουν μια συνεργάτιδά του στο κανάλι, ενώ είχε αναγκάσει άνδρα της φρουράς του να εκτελέσει καθήκοντα οδηγού του αυτοκινήτου του, προφασιζόμενος ότι ο ίδιος δεν αισθάνεται καλά.

Να σημειωθεί πως λίγο αφότου ξέσπασε το μεγάλο σκάνδαλο ο παρουσιαστής κατηγορήθηκε πως έστησε, στις 17 Απριλίου 2021, με δύο ποινικούς συνεργούς του το «γάζωμα» με καλάσνικοφ στην πρόσοψη της βίλας του. Και αυτό στην προσπάθειά του να επανακτήσει ακέραιη τη φρουρά του, που είχε αποσυρθεί με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. Ενέργεια για την οποία συνελήφθησαν και οι τρεις και οδηγήθηκαν στην Ευελπίδων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ στη συνέχεια όλοι τους προφυλακίστηκαν.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στέλλα Μπεζαντάκου: Αγωγή της τραγουδίστριας στον «εισβολέα» αστυνομικό

Στα δικαστήρια αποφάσισε να... σύρει η Στέλλα Μπεζαντάκου τον...

Ούτε η Ελεωνόρα Ζουγανέλη δεν γλίτωσε από τον φακό των παπαράτσι στη Μύκονο!

Σιγά μη γλίτωνε από τους παπαράτσι και η Ελεωνόρα...

Χελωνονιντζάκι… δάγκωσε πορνοστάρ – Διάσωση με απρόοπτα

Ενα απίθανο περιστατικό συνέβη πριν από λίγες ημέρες με...

Μουρμούρα για την πρεμιέρα του «Ράδιο Αρβύλα»

Aρχισαν σιγά σιγά οι πρώτες συζητήσεις ανάμεσα στον ΑΝΤ1...

Αναστέναξε η νυχτερινή Θεσσαλονίκη από ανέμελους υπουργούς, βουλευτές και «γαλάζια» στελέχη

«Αναστέναξαν» η Partytura, το Shelter, το Οψοποιών Μαγγενείαι, Οι...

Tiktoker έγινε καλόγρια! – Από «Helen Mazlou» με χιλιάδες fans, δούλη του Θεού ως μοναχή Υπομονή

Την καριέρα της στα... εγκόσμια και στο TikTok εγκατέλειψε...