Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, 2024

Η «κοιλάδα των αγίων»: Η εμπειρία στο Γκιόρεμε, την πρώτη ορθόδοξη ...

Μετά τα Φάρασα και το προσκύνημα στα ιερά χώματα...

Η συναυλία στο Ηρώδειο για τα 60 χρόνια προσφοράς του Νικολόπουλου στο...

Σε ένα Ηρώδειο όπου δεν έπεφτε καρφίτσα έλαβε χώρα...

«Tempting Fortune»: Γνωρίστε τους 12 τολμηρούς παίκτες που διψούν για δράση

Το «Tempting Fortune» έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα...

«My Style Rocks»: Πρεμιέρα με Bootcamp

Πρεμιέρα για όγδοη σεζόν κάνει το My Style Rocks...

Αθώο «θύμα» του ενδοοικογενειακού πολέμου Λύτρα (που αποφυλακίζεται)- Πολυζωγοπούλου η 9χρονη κορούλα τους

Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα!

Ελεύθερος έπειτα από σχεδόν τρεις μήνες παραμονής στη φυλακή αλλά με δρακόντειους περιοριστικούς όρους, οι οποίοι οριοθετούν αυστηρά την επικοινωνία του με την 9χρονη κόρη του, είναι ο Απόστολος Λύτρας, ο οποίος από τον περασμένο Ιούνιο βρισκόταν προσωρινά κρατούμενος -αρχικά στον Κορυδαλλό και μετά στην Κόρινθο– για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

lytras17074

Χθες το μεσημέρι, έξω από το σωφρονιστικό κατάστημα Κορίνθου τον περίμεναν η πρώην σύζυγός του και οι δύο κόρες που έχουν αποκτήσει, η αδελφή του και άλλα συγγενικά του πρόσωπα, καθώς και οι δικηγόροι του. Για τον 52χρονο δικηγόρο η πόρτα της φυλακής άνοιξε χθες με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, αλλά αυτό έγινε με την επιβολή μιας σειράς ιδιαίτερα αυστηρών όρων, με έναν μάλιστα από αυτούς να αφορά ακόμη και τρόπο που θα βλέπει την κόρη την οποία έχει αποκτήσει με τη Σοφία Πολυζωγοπούλου και σήμερα αντίδικό του.

lytras19644

Συγκεκριμένα, με το βούλευμά τους οι δικαστές επιτρέπουν στον ποινικολόγο να βλέπει το παιδί, όμως η παράδοσή του σε αυτόν θα γίνεται έξω από αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένει η μητέρα του και θύμα της υπόθεσης. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος δικηγόρος δεν θα μπορεί να απευθύνεται καν στο πρόσωπο που θα του παραδίδει την κόρη του, την αποκλειστική επιμέλεια της οποίας έχει άλλωστε με προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε από το Πρωτοδικείο η Σοφία Πολυζωγοπούλου.

«Σε περίπτωση άσκησης του δικαιώματος του κατηγορουμένου με το ανήλικο τέκνο του, η παράδοση και η παραλαβή του από τη Σοφία Πολυζωγοπούλου ή από άτομο που αυτή έχει εξουσιοδοτήσει θα λαμβάνει χώρα έξωθεν του αστυνομικού τμήματος του τόπου κατοικίας της τελευταίας, ενώ κατά την παράδοση – παραλαβή του τέκνου τους ο κατηγορούμενος δεν θα μπορεί να απευθύνεται προς το πρόσωπο που συνοδεύει το τέκνο» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο βούλευμα. Και αυτός δεν είναι, όμως, ο μόνος περιοριστικός όρος που επιβλήθηκε στον Απόστολο Λύτρα. Οι δικαστές τού απαγόρευσαν ακόμη να προσεγγίζει την εν διαστάσει σήμερα σύζυγό του και το σπίτι της σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων ή να έχει οποιαδήποτε επικοινωνία μαζί της «άμεση ή έμμεσα με τη χρήση τεχνικών μέσων η μέσω τρίτων».

lytras1964 ke

Επικοινωνία μέσω δικηγόρων

Το μόνο που επιτρέπεται στον Απόστολο Λύτρα είναι να επικοινωνεί με το θύμα αποκλειστικά και μόνο λόγω του παιδιού που έχουν αποκτήσει μαζί, αλλά η επικοινωνία αυτή να γίνεται μέσω των δικηγόρων τους. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που ο κατηγορούμενος θα θέλει να δει την κόρη του, θα πρέπει να απευθύνεται μέσω του συνηγόρου του στον δικηγόρο της Σοφίας Πολυζωγοπούλου και σε καμία περίπτωση στην ίδια. Ακόμη, στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε και ακόμη ένας περιοριστικός όρος που τον υποχρεώνει να συμμετάσχει σε συμβουλευτικόθεραπευτικό πρόγραμμα του Εθνικού Κέντρου Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), το οποίο και θα του υποδείξει το κέντρο για τη συμμετοχή του σε θεραπευτικό πρόγραμμα.

Μετά την έκδοση του βουλεύματος ο 52χρονος δικηγόρος, διά του συνηγόρου του Πέτρου Πανταζή, ζήτησε ξανά συγγνώμη από την εν διαστάσει σύζυγό του και σημείωσε πως θα κάνει «ό,τι είναι απαραίτητο για την ψυχική και συναισθηματική προστασία των τέκνων του», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δελτίο Τύπου που εκδόθηκε. Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως ανέφεραν χθες γνώστες της υπόθεσης στην αποφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα, σίγουρα κομβικό ρόλο έπαιξε και το υπόμνημα που είχε καταθέσει τον περασμένο Αύγουστο στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών η Σοφία Πολυζωγοπούλου. Με αυτό η 37χρονη δικηγόρος ζητούσε την αποφυλάκιση του κατηγορουμένου με όρους για χάρη της ανήλικης κόρης τους, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω από την υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος του Απόστολου Λύτρα.

lytras2064 ken

Θα καθίσει στο σκαμνί για… πλημμέλημα

Πάντως, οι δικαστές με το βούλευμα που εξέδωσαν κάνουν δεκτή τη σχετική εισαγγελική πρόταση που είχε προηγηθεί και αφού περιγράφουν καρέ – καρέ όλο το χρονικό του άγριου ξυλοδαρμού της δικηγόρου τα ξημερώματα της 16ης Ιουνίου, καταλήγοντας κάνουν ένα μεγάλο «δώρο» στον κατηγορούμενο. Μετατρέπουν την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος, που του είχε απαγγελθεί αρχικά σε πλημμέλημα. Ετσι, ο Απόστολος Λύτρας θα καθίσει στο σκαμνί για την κατηγορία της ενδοοικογενειακής επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ένα αδίκημα που επισύρει ποινή φυλάκισης έως τρία έτη και όχι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη που τιμωρείται με πολυετή κάθειρξη.

Συγκεκριμένα, το συμβούλιο έκρινε πως το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης για τον Απόστολο Λύτρα δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί, αφού, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «η συμπεριφορά του δράστη δεν προκάλεσε στην παθούσα τέτοια σωματική ή διανοητική πάθηση, ώστε να τεθεί υπό αμφιβολία η ίδια η επιβίωσή της ή αρρώστια που της επέφερε σοβαρή κατάπτωση του οργανισμού της (…), αναπηρία, δηλαδή την έκπτωση μίας σημαντικής λειτουργίας του ανθρώπινου σώματος, η οποία δεν επιδέχεται ισοδύναμη αναπλήρωση ή, τέλος, αχρήστευση ή ουσιώδης δυσχέρανση της λειτουργίας εκείνων των οργάνων του σώματος των οποίων η απότμηση συνιστά σοβαρό ακρωτηριασμό για μεγάλο χρονικό διάστημα που κρίνεται σε σχέση και με τη βαρύτητα της βλάβης».

Πάντως, παρά τη μετατροπή της κατηγορίας οι δικαστές δεν «χαρίζονται» στον Απόστολο Λύτρα, αφού, όπως επισημαίνουν, ο κατηγορούμενος ως δικηγόρος γνώριζε και θέλησε «την πραγμάτωση της αντικειμενικής υπόστασης της σωματικής βλάβης σε βάρος της συζύγου του, αδιαφορώντας για το άδικο της πράξης που πραγμάτωνε, ενώ γνώριζε την απαξία της πράξης του και εκ της ιδιότητάς του θα έπρεπε να απέχει από την πραγμάτωσή της, γεγονός που καθιστά την πράξη του ως μείζονα απαξίας».

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η… βασίλισσα του ρεμπέτικου «μετακομίζει» στην Αθήνα

Επειτα από συνεχή sold out στη Θεσσαλονίκη και την...

Ο Γιώργος Εμπειρίκος και η Jaclyn Vernet μετά τον πριβέ γάμο τους στην Ανδρο παντρεύονται στη Νέα Υόρκη

Σήμερα, Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, της Υψώσεως του Τίμιου Σταυρού,...

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου κινείται νομικά εναντίον του Κυριάκου Βελόπουλου

Σε αγωγή κατά του Κυριάκου Βελόπουλου προχωρά η Αφροδίτη...

Ένοχη για την κακοποίηση του 1,5 ετών αγοριού της γνωστή τραγουδίστρια!

Ένοχη για την κακοποίηση του παιδιού της κρίθηκε από...