Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Κώστας Πρέκας: Το μήνυμα προς τον Φώτη Σεργουλόπουλο και οι ύμνοι για...

Οταν ο Κώστας Πρέκας αποφασίζει να μιλήσει, οι «βόμβες»...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου

ΚΡΙΟΣΚρατήστε σταθερές θέσεις και απόψεις, καθώς η αντιφατικότητα μπορεί...

Άκης Σακελλαρίου: «Έχω στο πέλμα μου λάμες, βίδες και βελόνες»

Ο Άκης Σακελλαρίου μετά το τροχαίο ατύχημα που είχε...

Κατερίνα Παπακωστοπούλου: «Η Κατερίνα Καινούργιου είναι εξαιρετικά επιτυχημένη και μια γυναίκα που...

Η Κατερίνα Παπακωστοπούλου μίλησε στην εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή...

Κώστας Πρέκας: Το μήνυμα προς τον Φώτη Σεργουλόπουλο και οι ύμνοι για τον Μάρκο που θέλει να τον δει σε αρχαία τραγωδία

Γαμπρός το 2024 ο «φρουρός» του Σεφερλή!

Οταν ο Κώστας Πρέκας αποφασίζει να μιλήσει, οι «βόμβες» που σκάνε είναι πολλές! Η φιλία μας κρατάει πολλά χρόνια. Πίνοντας ένα ποτήρι κρασί στο διαχρονικό στέκι του, τον Μαγεμένο Αυλό, ο δημοφιλής ηθοποιός (και ένας από τους τελευταίους της εμβληματικής γενιάς των κινηματογραφικών και θεατρικών έργων που άφησαν εποχή) ανακοινώνει πως ύστερα από οκτώ ολόκληρα χρόνια απουσίας από το θεατρικό σανίδι ανεβαίνει σήμερα Παρασκευή και πάλι στη θεατρική σκηνή, στον πολυχώρο Αλεξάνδρεια, στην πλατεία Αμερικής, με το «Οργανέτο» του Κάιζερ, για μόνο τρεις παραστάσεις.

  • Από τον Νίκο Νικόλιζα

Αυτό το νέο θεατρικό του εγχείρημα ήταν η αφορμή να τον συναντήσω από κοντά και να τα πούμε, ακόμα και για το κεφάλαιο σάτιρα, λόγω και της επίθεσης που δέχεται ο Μάρκος Σεφερλής από υποστηρικτές της woke ατζέντας (και όχι μόνο), επειδή… τόλμησε να έχει στην παράστασή του στο Δελφινάριο ένα σκετς με πρωταγωνιστή τον ίδιο ως Νέμο, τον non binary νικητή της Eurovision!

prekas200942
Ο Μάρκος Σεφερλής

Τη «βόμβα» όμως την έριξε στο τέλος της κουβέντας μας, όταν μιλώντας για τα προσωπικά του (κάτι που σπάνια κάνει) μου αποκάλυψε πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να αποκαταστήσει την καλλιτεχνική μάνατζερ Μαίρη Βιντιάδου, τηρώντας την (παλαιότερη) δημόσια υπόσχεσή του! Ετσι σήμερα μέσα από την «Espresso» προαναγγέλλει τον γάμο του και μάλιστα πριν εκπνεύσει το 2024! «Με το χέρι στην καρδιά, ναι, θα παντρευτώ! Πολύ σύντομα θα γίνει αυτό. Παρά τις διαφωνίες μου, ο στόχος είναι αυτός. Να παντρευτούμε μέσα στο 2024 και αυτό η Μαίρη θα το μάθει μέσα από τηνEspresso”! Είναι ένας έρωτας με τη Μαίρη, με βαθιά πίστη. Μέσα μου βαθιά νιώθω πως πρέπει να έρθει πιο κοντά μου. Η Μαίρη είναι ο άλλος μου εαυτός. Μου έδωσε ζωή. Δεν ξέρει τα χαρίσματά της, όμως τα ξέρω εγώ και θα φτάσω αυτή τη σχέση ως το τέλος» είναι τα λόγια του για το ευτυχές γεγονός!

prekas20094
Ο Κώστας πρέκας με τη Μαίρη Βιντιάδου σε παλαιότερη δημόσια εμφάνισή τους

Η ευχάριστη είδηση, εκτός του ότι θα ντυθείτε γαμπρός το 2024, είναι ότι ανεβαίνετε ξανά στο θεατρικό σανίδι…

Για μένα είναι μια πολύ ευτυχισμένη στιγμή στη ζωή μου. Υστερα από οκτώ χρόνια επιστρέφω. Ηταν απαραίτητο να πω το «ναι» σε μια πρόταση ενός ανθρώπου που πραγματικά αγαπάει το θέατρο. Πίσω από αυτή την πρόταση όμως υπήρχε η δική μου ανάγκη και είχε σχέση με την ενεργητικότητά μου. Δεν μπορούσα τελικά να μείνω εκτός. Ενώ είχα πει «τέλος», δεν τα κατάφερα τελικά. Ενιωθα μοναξιά, ατονία… Αρχικά μού είπαν να σκηνοθετήσω. Ομως οι καλοί συνάδελφοι μου έλεγαν «γιατί δεν παίζετε τον ρόλο του πατέρα;» Εγώ το απέφευγα. Τον ρόλο αυτόν είχα παίξει στη Θεσσαλονίκη και δεν θα αναφερθώ στα γεγονότα εκείνα που είχαν συμβεί τότε και ήταν άσχημα για μένα. Γιατί τότε είχα πάρει το Αθήναιον, το είχα μετατρέψει σε κινηματογράφο και ήταν το 13ο θέατρο στην καριέρα μου.

Προφανώς γι’ αυτό και δεν αποκτήσατε χρήματα…

Ναι, συμφωνώ απόλυτα. Είναι ένα επάγγελμα που δεν πρέπει να περιμένεις την ανάλογη ανταμοιβή. Είναι βέβαιο όμως ότι στον χώρο μας υπάρχουν και τα λαμόγια. Λαμόγια δυνατά, σκληρά, που βγάζουν χρήματα. Παίζουν ένα παιχνίδι βρόμικο. Ενας έντιμος καλλιτέχνης και έντιμος επαγγελματίας ηθοποιός που πιστεύει στο μέλλον της χώρας είναι αδύνατον να βγάλει χρήματα. Μέσα στην τελευταία κατηγορία ανήκω και εγώ. Ωστόσο η υπόθεση με το Αθήναιον στη Θεσσαλονίκη είναι κάτι που με πόνεσε πάρα πολύ, γιατί μεσολάβησε ένας γνωστότατος καλλιτέχνης και έκανε την απάτη του αιώνα. Αυτή η απάτη μού στοίχισε και το θέατρο της Αθήνας που είχα στου Παπάγου.

prekas200941
Ο Μάρκος Σεφερλής ως Νέμο στο σκετς που ενόχλησε συγκεκριμένους κύκλους

Τι σας έκανε ακριβώς;

Δεν τήρησε τη συμφωνία μας κι εγώ έκανα έξωση του εαυτού μου. Ενας πάμπλουτος κατά τα άλλα συνάδελφος, αλλά έτσι έμαθε στη ζωή του. Το ξέρει όλη η Θεσσαλονίκη, το ξέρει όλη η πιάτσα. Ξόδεψα όλα μου τα χρήματα τότε. Ηθελα να υπάρχει στη Θεσσαλονίκη μια εθνική φωνή που να λέει πάνω στο θεατρικό σανίδι τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. Η πατρίδα είναι κάτι που με συναρπάζει.

Να πάμε λίγο σε όσα διαδραματίζονται τελευταία με τον Μάρκο Σεφερλή και την επίθεση που δέχεται; Η σάτιρα τελικά έχει όρια;

Αν έχει; Εχει κανόνες η ζωή και κανείς δεν μπορεί να ξεπεράσει την κόκκινη γραμμή. Δεν μπορεί ανεξέλεγκτα καθένας να κάνει ό,τι θέλει. Εδώ όμως είμαστε του «έλα, μωρέ, και τι έγινε» και πάνω σε αυτό άλλοι φτιάχνουν καριέρες! Η σάτιρα έχει όρια. Ομως ο Μάρκος μίλησε για κάποια γεγονότα και πάτησε πάνω σε αυτό. Ως προς τον κ. Σεργουλόπουλο, έχω να πω σε εκείνον ότι πρέπει να είναι πολύ σεμνός στις εκφράσεις του, στην κριτική του και να πρεσβεύει αυτό που θέλει, όμως ας αφήσει όλον τον υπόλοιπο κόσμο να έχει και εκείνος μια γνώμη. «Ναι μεν εσείς, αλλά και εμείς» είναι αυτό που θα πω σε όλους. Τον Σεφερλή τον θεωρώ ταλαντούχο και σπάνιο άνθρωπο. Αν θέλεις, για μένα μεγαλύτεροι κωμικοί ήταν ο Ηλιόπουλος και ο Κωνσταντίνου. Αν ο Σεφερλής αποφάσιζε να παίξει αρχαία τραγωδία, θα συγκλονιζόταν το κοινό. Είναι φοβερά ταλαντούχος. Απλώς πορεύεται με αυτό που θέλει ο κόσμος. Στο φτηνό χιούμορ. Ας ανέβει ένας από εμάς στη σκηνή να κάνει αυτά που κάνει ο Σεφερλής: κανένας δεν θα καταφέρει τίποτα. Είναι προικισμένος κωμικός για όλα. Εμείς τον βλέπουμε διαφορετικά!

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νίκος Παππάς: Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ χώρισε από την «Τζέσικα Ράμπιτ» του Open!

Η λαϊκή φράση «καρδιά αγκινάρα» ταιριάζει απόλυτα στον Νίκο...

Τα δάκρυα του Ξαρχάκου μπροστά σε πρώην και νυν

Ανάμεσα στη γυναίκα του Ηρώ Σαΐα και την πρώην...

Η Μαρίνα (πρώην κυρία Πατούλη) πούλησε το πατρικό της στην Πεύκη!

Την ώρα που ο Γιώργος Πατούλης περιμένει να κρατήσει...

Αγκαλιά στα φλας η Παπούλια με τον πρώην σύζυγο και την κόρη της

Κοσμικό reunion της Εβελίνας Παπούλια και του Γιώργου Λιάντου...

Τα τελευταία λόγια του Ντίνου Καρύδη που προμήνυαν τον θάνατό του!

«Τελειώνω. Δεν υπάρχει χρόνος πια για τέτοια». Αυτή είναι...

Ο Γιαννιώτης «χρηματιστής» που «δάγκωσε» από Κατερίνα Λέχου μέχρι Σκλεναρίκοβα!

Γιαννιώτης μεγαλοαπατεώνας καταχράστηκε περιουσίες ύψους περίπου 10.000.000 ευρώ και...