Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Glam πάρτι εστεμμένων με «δούκισσα» Μενδώνη!

Μέχρι τη Βουλή έφτασε ο γάμος της Θεοδώρας, κόρης...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου

ΚΡΙΟΣ: Αφού θα πετυχαίνετε αυτά που θέλετε, θα σας...

Μαρίνα Σταυράκη: Η αντίδρασή της όταν ρωτήθηκε για τον πρώην σύζυγό της

Η Μαρίνα Σταυράκη παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής...

Μάγδα Τσέγκου: Ανακοίνωσε τον γάμο της

Η Μάγδα Τσέγκου ήταν καλεσμένη στη βάφτιση της εγγονής...

Glam πάρτι εστεμμένων με «δούκισσα» Μενδώνη!

Μέχρι τη Βουλή έφτασε η προγαμιαία δεξίωση της Θεοδώρας στους κήπους του Βυζαντινού - Χριστιανικού Μουσείου!

Μέχρι τη Βουλή έφτασε ο γάμος της Θεοδώρας, κόρης του μακαρίτη τέως βασιλιά! Κι ενώ έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τα κουφέτα της 41χρονης Θεοδώρας και του (δικηγόρου) αγαπημένου της Μάθιου Κουμάρ, με το μυστήριο να τελείται το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στις 17.30, στη Μητρόπολη Αθηνών, χοροστατούντων του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και δεκάδων μητροπολιτών, το διήμερο pre wedding party των μελλόνυμφων, που θα γίνει παρουσία 250 καλεσμένων την Πέμπτη και την Παρασκευή στους κήπους του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, με 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέτουν ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για τη σκανδαλώδη απόφαση, όπως τη χαρακτηρίζουν, της παραχώρησης του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου της Αθήνας στην «Αννα Μαρία της Δανίας».

gamos theo250942
Η Θεοδώρα κρατώντας αγκαζέ τον μέλλοντα σύζυγό της Μάθιου Κουμάρ

Στην ερώτηση σχετικά με τη σκανδαλώδη παραχώρηση του μουσείου «αντί ελάχιστης αμοιβής» που κατέθεσαν αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «η Γενική Διευθύντρια του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου εγκρίνει την παραχώρηση χώρων του Μουσείου για τη διοργάνωση διήμερης “ιδιωτικής δεξίωσης με μουσική” 250 ατόμων της Αννας Μαρίας της Δανίας (σύζυγος τεθνεώτος Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ)», με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να λένε πως τα ερωτήματα που τίθενται είναι πολύ σοβαρά σε σχέση με την εκδήλωση, το ύφος της, «που δεν έχει καμία σχέση με τον χαρακτήρα του Μουσείου», αλλά και τις αναφορές σε καταργημένους βασιλικούς τίτλους αλλά και σε γαλαζοαίματους, καλώντας την υπουργό Πολιτισμού να απαντήσει τόσο γιατί επιτράπηκε «η δεξίωση των γαλαζοαίματων σε ένα χώρο βαρύνουσας σημασίας για την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας» αλλά και «γιατί το υπουργείο αναγνώρισε σε μέλος της πρώην βασιλικής οικογένειας, σε επίσημο έγγραφο, πολιτειακό αξίωμα που έχει καταργηθεί από τη Γ΄ Ελληνική Δημοκρατία»!

gamos theo250945

Η έγκριση της Δελλαπόρτα

Πριν από την ερώτηση προς την κυρία Μενδώνη είχε προηγηθεί η ανάρτηση στη Δι@ύγεια της σχετικής απόφασης της γενικής διευθύντριας του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου Αικατερίνης Π. Δελλαπόρτα που ενέκρινε την «παραχώρηση χώρων του ΒΧΜ, την Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024, αντί του αντιτίμου των δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ (15.000,00 €), στη Hendes Majestaet Dronning Anne-Marie, για τη διοργάνωση ιδιωτικής εκδήλωσης (δείπνο 250 ατόμων) με ζωντανή μουσική. Η διοργανώτρια αναλαμβάνει να καλύψει όλο τον αναγκαίο εξοπλισμό και προσφέρει δωρεάν συντήρηση των κήπων του ΒΧΜ (ανανέωση φυτών, επιδιορθώσεις εξοπλισμών) χωρίς επιβάρυνση του Μουσείου»!

gamos theo250944

Η αναφορά «Hendes Majestaet Dronning Anne-Marie» στη δανέζικη γλώσσα ήταν άλλη μία αιτία για την πρόκληση αναταράξεων, μια και μεταφράζεται στα ελληνικά κατά λέξη ως «Αυτής Μεγαλειότητα, Βασίλισσα Αννα Μαρία», και στη σχετική ερώτηση των βουλευτών τονίζεται ότι σε επίσημο έγγραφο απόφασης της Ελληνικής Δημοκρατίας αναγνωρίζεται σε μέλος της τέως βασιλικής οικογένειας πολιτειακό αξίωμα («Βασίλισσα»), και μάλιστα ενεργό, χωρίς καν τον προσδιορισμό «τέως», ενώ επιπλέον αποδίδονται και οι τιμές που αναλογούν σε εν ενεργεία μονάρχες!

Πάντως, όπως και να έχει, θα είναι η… τρολιά της χρονιάς να αποφασίζουν κάποιοι εκ των 250 καλεσμένων να πάρουν μέρος σε ανύποπτο χρόνο στη δωρεάν συντήρηση των κήπων ως ανταπόδοση (εκτός από τις 15 ψωροχιλάδες ευρώ) της παραχώρησης του Βυζαντινού Μουσείου για το pre wedding party της μελλόνυμφης Θεοδώρας! Για φανταστείτε πρώην και νυν εστεμμένους και εστεμμένες με τα φτυάρια και τις τσάπες στα χέρια… Στα ακόμα πιο σοβαρά, πάντως, της υπόθεσης, από την ώρα που άναψε (καλώς ή κακώς) το πράσινο φως το μουσείο για την παραχώρηση των κήπων του, το ποσό των 15.000 ευρώ για τη διήμερη «ενοικίασή» του φαντάζει εξευτελιστικό! Σκεφτείτε πόσο θα κοστίσει για παράδειγμα ο στολισμός του χώρου και το κέτερινγκ για να χορτάσουν 250 γαλαζοαίματα και εκλεπτυσμένα στομάχια και βγάλτε τα συμπεράσματά σας! Ούτε και σε αυτό (στο business plan, ας το πούμε έτσι) είστε κάτω από τη βάση, κυρία Μενδώνη;

gamos theo250943

The crown στη μητρόπολη Αθηνών! Aποβαση γαλαζοαίματων στην Αθήνα

Αφού οι καλεσμένοι θα γλεντήσουν για δύο νύχτες στους κήπους του μουσείου, θα δουν τη Θεοδώρα το Σάββατο στις 17.15 να εισέρχεται στη Μητρόπολη Αθηνών συνοδευόμενη από τον αδελφό της Παύλο, φορώντας το παραμυθένιο, κεντημένο στο χέρι, νυφικό, με το μακρύ πέπλο, που της έραψε ο οίκος της Σήλιας Κριθαριώτη. Τόσο στο μυστήριο του γάμου όσο και στο επίσημο δείπνο που θα ακολουθήσει σε παραμυθένιο σκηνικό με λουλούδια στο ballroom του ξενοδοχείου «Μ. Βρεταννία» θα παρευρεθούν αποκλειστικά 200 καλεσμένοι, εκπρόσωποι των βασιλικών οίκων της Ισπανίας, της Ολλανδίας, της Δανίας, της Βρετανίας.

gamos theo25094

Φυσικά, εκεί θα είναι οι θείες της νύφης, βασίλισσα Σοφία και πριγκίπισσα Ειρήνη, η βασιλομήτωρ της Δανίας με την αδερφή της πριγκίπισσα Βενεδίκτη, η πριγκίπισσα Μαρίνα Καρέλλα, μέλη των εφοπλιστικών οικογενειών Λιβανού, Βαρδινογιάννη, Δοξιάδη, Χανδρή, το ζεύγος Κυριάκου Κουκουλομμάτη, στενοί φίλοι και συμμαθητές των νεονύμφων από όλο τον κόσμο, αλλά και φίλοι τους, όπως η Ευγενία Νιάρχου, που με τη fashion icon πριγκίπισσα Ολυμπία αναμένεται να κλέψουν τα φλας. Σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, η Τατιάνα Μπλάτνικ θα παρευρεθεί στη γαμήλια τελετή με τη μητέρα της, παρά το διαζύγιό της από τον πρίγκιπα Νικόλαο, καθώς διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με την οικογένεια και την πεθερά της.

gamos theo250941

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανδρέας Ευαγγελόπουλος: Ο εθνικός σταρ παντρεύεται το αγόρι του

Επί σχεδόν τρεις δεκαετίες ο Ανδρέας Ευαγγελόπουλος απασχολούσε τις...

Γιώργος Λιάγκας: Ξέσπασε φωτιά στο σπίτι του παρουσιαστή

Ο Γιώργος Λιάγκας κατά τη διάρκεια της εκπομπής του...

Γκάζι αυτοκτονίας από τον Πρώιο του «MasterChef» & της Sirina

Ο επίλογος της οικογενειακής τραγωδίας του 58χρονου πρώην παίκτη...

Η Ρωσίδα καλλονή που άθελά της «παγίδεψε» τον Αλβανό έμπορο ναρκωτικών «Παουλίν»

Η Ολέσια, ξανθιά δίμετρη Ρωσίδα, έγινε κατά λάθος η...