Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Σε μια κλωστή η ζωή της Μαρινέλλας μετά το βαρύ εγκεφαλικό μπροστά...

Με τους εκατοντάδες χιλιάδες θαυμαστές της στην Ελλάδα να...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου

ΚΡΙΟΣ: Κάποιοι λόγοι θα σας διαμορφώσουν μια διαφορετική νοοτροπία...

Ξεγύμνωσαν με Τεχνητή Νοημοσύνη Μελέτη και Μαριπόζα – Θύματα και άλλες διάσημες...

Σάλος έχει ξεσπάσει στην ελληνική showbiz, καθώς νέα διαδικτυακά...

Σε μια κλωστή η ζωή της Μαρινέλλας μετά το βαρύ εγκεφαλικό μπροστά στα μάτια χιλιάδων θεατών!

Ζητείται θαύμα!

Με τους εκατοντάδες χιλιάδες θαυμαστές της στην Ελλάδα να είναι σοκαρισμένοι, αλλά και τους χιλιάδες ξενιτεμένους συμπατριώτες μας που είναι ερωτευμένοι με τη φωνή της και τα τραγούδια της να αγωνιούν, η οικογένεια της τεράστιας Μαρινέλλας ελπίζει σε ένα θαύμα, μετά το βαρύ εγκεφαλικό που υπέστη στη σκηνή του Ηρωδείου, παγώνοντας το αίμα όλων εκείνων που είχαν σπεύσει για να την απολαύσουν!

Οι συγκλονιστικές σκηνές με την τεράστια τραγουδίστρια να σωριάζεται έκαναν τους πάντες να ανατριχιάσουν, μην μπορώντας να πιστέψουν ή και να καταλάβουν, αρχικά, τι συνέβαινε! Από το βράδυ της Τετάρτης στο παρεκκλήσι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, του ιδιωτικού Νοσοκομείου Υγεία, όπου διεκομίσθη η Μαρινέλλα για να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ χτυπημένη από σοβαρό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο (αιμορραγία), τόσο η μονάκριβη κόρη της Τζωρτίνα Σερπιέρη όσο και η αδερφή της Μαρινέλλας Λούλα Παπαδοπούλου προσεύχονται με δάκρυα στα μάτια ελπίζοντας σε ένα θαύμα!

marinella270943

Kαι δεν είναι οι μοναδικοί! Από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε το δυσάρεστο γεγονός, στην Ιερά Μονή της Παναγίας Καλλίπετρας στη Βέροια, που αποτελεί το πνευματικό καταφύγιο της Μαρινέλλας, σήμανε συναγερμός, με τους μοναχούς να προσεύχονται και να κάνουν λειτουργία για να τη βοηθήσει η Παναγία να επιστρέψει και πάλι όρθια κοντά τους! Οι πληροφορίες που μεταφέρονται από έγκυρες ιατρικές πηγές στην «Espresso» από την πρώτη στιγμή του εγκεφαλικού επεισοδίου της 87χρονης ερμηνεύτριας δεν είναι καθόλου αισιόδοξες, καθώς οι γιατροί θεωρούν πως αν ξεπεράσει το εγκεφαλικό η Μαρινέλλα, θα οφείλεται στην άφθαρτη μέχρι το βράδυ της Τετάρτης υγεία της και στο θαύμα που θα έχει συντελεστεί.

Ωστόσο, κανείς δεν αποκλείει το γεγονός η μία πλευρά του σώματός της να έχει υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά, με τις ίδιες ιατρικές πηγές να κάνουν λόγο για αριστερή ημιπληγία! Οι τελευταίες πληροφορίες που ήρθαν στα γραφεία της «Espresso» είναι πως οι θεράποντες ιατροί εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο του χειρουργείου προκειμένου να αντιμετωπιστεί το αιμάτωμα!

Ερωτήματα για τη μόνιμη απουσία ασθενοφόρου

Απόγευμα της Τετάρτης η Μαρινέλλα περνά ακόμα μία φορά την είσοδο του Ηρωδείου και με ευλάβεια θα κοιτάξει ψηλά, τα επιβλητικά μάρμαρα που υπάρχουν τριγύρω. Η «Espresso» καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας, πριν και μετά, βρίσκεται εκεί και καρέ καρέ έχει παρακολουθήσει κάθε της βήμα.

Ολοι οι μουσικοί από νωρίς θα πάρουν θέσεις και μέχρι να σουρουπώσει τα πάντα θα είναι έτοιμα στη σκηνή του Ηρωδείου για να υποδεχτούν την απόλυτη ερμηνεύτρια. Γύρω στις 8 το βράδυ η Μαρινέλλα θα βρίσκεται στο καμαρίνι της, αγχωμένη για το κατάμεστο κοινό του Ηρωδείου που την περιμένει με ευλάβεια. Είναι από τις λίγες φορές που δεν αστειεύεται στα παρασκήνια με τους δικούς της ανθρώπους. Εκεί, σε διπλανό καμαρίνι, θα βρίσκεται ο Αντώνης Ρέμος. Στους διαδρόμους είναι ο φύλακας-άγγελός της, η κόρη της Τζωρτίνα, τα εγγόνια της Δημήτρης και Μελίνα, καθώς ο γαμπρός της Τίμος Δασκαλόπουλος, που ανυπομονούν να την ακούσουν επί σκηνής. Τα φώτα του Ηρωδείου χαμηλώνουν και ο προβολέας πέφτει πάνω της. Βγαίνοντας, προλογίζει με ελάχιστα λόγια την εμφάνισή της. Οσοι έχουν παρακολουθήσει άλλες συναυλίες της γνωρίζουν πως αν και η Μαρινέλλα θα έπρεπε να «παίζει» με το κοινό και να κάνει αστεία για να ζεστάνει την ατμόσφαιρα, κάτι τέτοιο τώρα δεν συμβαίνει.

marinella270945
Οταν τίποτα δεν προμήνυε το βαρύ κλίμα στο Ηρώδειο: Τα χαμόγελα των Λαζόπουλου, Ζαχαράτου, Ξανθούλη, Αρβανίτη με την κόρη της Μαρινέλλας Τζωρτίνας και την εγγονή της σπουδαίας ερμηνεύτριας Μελίνα

Το πρώτο τραγούδι το ερμηνεύει α καπέλα, με όλο το κοινό να υποκλίνεται στην τεράστια φωνή της, που έχει ανατριχιάσει μέχρι και τον τελευταίο θεατή. Το δεύτερο τραγούδι το ερμηνεύει με τη συνοδεία της ορχήστρας, ενώ όταν αρχίζει να τραγουδάει το «Εγώ κι εσύ» του Τόλη Βοσκόπουλου αρχίζει να τρέμει, μέχρι που σωριάζεται στο έδαφος. Το κοινό, που δεν γνωρίζει την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση της υγείας της, θεωρεί πως είναι απλώς μια λιποθυμία και τη χειροκροτάει, προκειμένου να εκλείψει η αμηχανία που έχει προκληθεί σε όλους. Στο πλευρό της, αρχικά, σπεύδουν οι μουσικοί της, ενώ καταφθάνει και ο οικογενειακός της γιατρός και στενός της φίλος Ηλίας Πολιτάκης, που βρίσκεται στις πρώτες θέσεις. Η μεγάλη ερμηνεύτρια έχει ακόμα τις αισθήσεις της. Μεταφέρεται με μεγάλη προσοχή στο ιατρείο του Ηρωδείου παρουσία ολιγομελούς κινητής μονάδας πρώτων βοηθειών του Ερυθρού Σταυρού, με τον γιατρό της να δίνει τις πρώτες βοήθειες.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί πολλά και μεγάλα ερωτήματα είναι ότι στο Ηρώδειο δεν υπάρχει για κάθε ενδεχόμενο μόνιμο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Φαντάζει αδιανόητο πώς σε ένα παγκόσμιο μνημείο, όπου γίνονται τόσες πολλές εκδηλώσεις, σε έναν χώρο που υποδέχεται χιλιάδες κόσμου να μην υπάρχει, για κάθε ενδεχόμενο, ένα ασθενοφόρο. Τι θα συμβεί αν ένα τέτοιο αντίστοιχο σοβαρό περιστατικό σαν της Μαρινέλλας το πάθει, για παράδειγμα, ένας θεατής;

marinella270944

Η άφιξη πληρώματος στις 21.30

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», στον συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο δεν επιτρέπεται να υπάρχει ασθενοφόρο. ΕΚΑΒ όμως δεν υπάρχει όποτε γίνονται εκδηλώσεις ούτε, για παράδειγμα, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, που είναι μια ανάσα από το Ηρώδειο! Πώς είναι δυνατόν το υπουργείο Πολιτισμού, σε ανοιχτή γραμμή με το υπουργείο Υγείας, να μην έχει προνοήσει ώστε να υπάρχει μόνιμη παρουσία ασθενοφόρου; Πώς είναι δυνατόν να κάνουν οι υπεύθυνοι τον σταυρό τους για να μη συμβεί κάτι που θα αποβεί μοιραίο μέχρι να καταφθάσει, ύστερα από κυκλοφοριακή οδύσσεια, ένα πλήρωμα; Απαντήσεις καλούνται να δώσουν τα αρμόδια υπουργεία!

Το ασθενοφόρο, λοιπόν, του Υγεία ειδοποιήθηκε στις 21.30 και έφθασε για να παραλάβει τη Μαρινέλλα τριάντα λεπτά αργότερα, και συγκεκριμένα στις 22.06. Δηλαδή πέρασε πολύτιμος χρόνος. Οπως, όμως, έγινε γνωστό από πλήθος ιατρών που βγήκαν δημόσια και αναφέρθηκαν στο συμβάν, τα τριάντα αυτά λεπτά ίσως είναι και τα μοιραία για έναν ασθενή, πριν αιματωθεί όλος ο εγκέφαλός του.

marinella270942

Οταν η Μαρινέλλα μπαίνει στο ασθενοφόρο, το μόνο που μπορεί να συλλαβίσει χαμηλόφωνα είναι η λέξη «ζαλίζομαι». Εκεί τα μάτια της μεγάλης ερμηνεύτριας κλείνουν και το σκοτάδι την έχει κυριεύσει. Μέχρι να μεταβεί στο Υγεία έχει πέσει σε λήθαργο. Τα επόμενα λεπτά και ενώ το Υγεία είναι σε ετοιμότητα για να την παραλάβει, η μονάκριβη και πολυαγαπημένη της κόρη Τζωρτίνα και τα εγγόνια της καταφτάνουν σε πανικό στο νοσοκομείο. Κανείς δεν μπορεί να τους δώσει κουράγιο. Ούτε ο Τάκης Ζαχαράτος με τον Δημήτρη Παπάζογλου που φτάνουν εκεί με πρόσωπα θλιμμένα για τη μονάκριβη φίλη τους ούτε η Ολγα Παυλάτου, επί των δημοσίων σχέσεων της Μαρινέλλας, ούτε ο Λάκης Λαζόπουλος ούτε ορισμένοι φίλοι καρδιάς που αγωνιούν. Ολοι πλέον ελπίζουν σε ένα θαύμα παρακαλώντας την Παναγία να φέρει και πάλι «πίσω» την αγαπημένη όλων Μαρινέλλα!

Ο αστραπιαίος πονοκέφαλος και τα alerts ενός εγκεφαλικού

Την ίδια ώρα, η αποκάλυψη ότι η μεγάλη κυρία του ελληνικού πενταγράμμου είχε έντονο πονοκέφαλο πριν από την έναρξη της συναυλίας της έχει «ανάψει» τη συζήτηση σχετικά με τα προειδοποιητικά «καμπανάκια» που αποτελούν σημάδια επερχόμενου εγκεφαλικού επεισοδίου.

marinella270941

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως, η Μαρινέλλα, η οποία νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Υγεία, εξαιτίας εκτεταμένης ενδοεγκεφαλικής αιμορραγίας, είχε έντονη κεφαλαλγία προτού βγει στη σκηνή και καταρρεύσει στο τρίτο τραγούδι που ερμήνευε. Το αιμορραγικό εγκεφαλικό είναι η λιγότερο συχνή αλλά πιο σοβαρή μορφή εγκεφαλικών επεισοδίων. Αντιπροσωπεύει το 10%-20% των ετήσιων κρουσμάτων και μπορεί να προκαλέσει σοβαρή αναπηρία ή και θάνατο αν δεν αντιμετωπιστεί αμέσως, ενώ αναπτύσσεται όταν υποστεί ρήξη ένα αιμοφόρο αγγείο μέσα στον εγκέφαλο ή στον χώρο που παρεμβάλλεται μεταξύ του εγκεφάλου και της προστατευτικής στοιβάδας του (υπαραχνοειδής χώρος).

Η διαφυγή του αίματος από το αγγείο προκαλεί ραγδαία επιδείνωση του ασθενούς, διότι είναι περιορισμένος ο χώρος όπου μπορεί να διοχετευτεί, με συνέπεια να πιέζει τον γύρω εγκεφαλικό ιστό, προκαλώντας του βλάβες. Στην περίπτωση που η πίεση από το αίμα είναι πολύ μεγάλη ή διαρκεί για πολλή ώρα, μπορεί να καταστρέψει τα εγκεφαλικά κύτταρα, προκαλώντας μόνιμες βλάβες. Το αιμορραγικό εγκεφαλικό έχει, επίσης, ως συνέπεια να μειώνεται η ροή του αίματος στο τμήμα του εγκεφάλου που αιμάτωνε το αγγείο κι έτσι να προκαλούνται περαιτέρω βλάβες.

Τι σχέση έχουν, όμως, όλα αυτά με τον πονοκέφαλο; Σύμφωνα με τους γιατρούς, είναι από τα συμπτώματα που προκαλεί το αιμορραγικό εγκεφαλικό και είναι πιο συχνός όταν προκαλείται μεγάλο αιμάτωμα στον εγκέφαλο. Συχνά αποκαλείται «κεραυνοβόλος» γιατί εκδηλώνεται ξαφνικά (αιφνίδιος) και είναι πολύ έντονος, σαν κεραυνός, ενώ οι ασθενείς συνήθως τον περιγράφουν σαν τον χειρότερο πονοκέφαλο που είχαν ποτέ στη ζωή τους! Ωστόσο, αυτό που τον ξεχωρίζει δεν είναι τόσο η έντασή του, όσο το γεγονός ότι αυτή κορυφώνεται πάρα πολύ γρήγορα, ακόμα και εντός λίγων λεπτών.

marinella27094

Αυτού του είδους ο πονοκέφαλος θεωρείται επείγον περιστατικό γιατί μπορεί να έχει πολύ σοβαρή αιτία. Αλλα πιθανά συμπτώματα που προκαλεί το αιμορραγικό εγκεφαλικό είναι συνήθως η ευαισθησία στο φως (φωτοφοβία), η ζάλη ή ο ίλιγγος, η ναυτία και ο έμετος, οι επιληπτικοί σπασμοί, η απώλεια των αισθήσεων, το κώμα, η διαταραχή ή απώλεια της ικανότητας ομιλίας (αναρθρία ή δυσαρθρία), η αδυναμία, η παράλυση ή απώλεια της αίσθησης της αφής στη μία πλευρά του σώματος, η απώλεια όρασης, ακοής και αφής στη μία πλευρά του σώματος, η δυσκαμψία του αυχένα κ.ά.

Tο στενάχωρο σκηνικό και το άγχος της

Εχουν περάσει ήδη δύο εικοσιτετράωρα από τότε που η κορυφαία ερμηνεύτρια της Ελλάδος, η εμβληματική Μαρινέλλα, έδινε τη μεγαλειώδη συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Εναν χώρο μοναδικό που η ίδια τίμησε αρκετές φορές στο παρελθόν και τον θεωρούσε, όπως έλεγε δημόσια, «ιερό». Στις πρόβες της η ίδια τόνιζε στους συνεργάτες της πως στον χώρο αυτό δεν χωρούν επιπολαιότητες, δεν χωρούν λάθη, και πως όλα πρέπει να γίνουν με ιερότητα.

Τις προηγούμενες ημέρες, ένα πρόβλημα με την εμφάνιση του νεαρού τραγουδιστή Χρήστου Μάστορα, που η ίδια είχε επιλέξει να είναι στο πλευρό της (καθώς εκείνος παίζει και στην ταινία «Υπάρχω» με θέμα τη ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη), γέμισε το διαδίκτυο με πληροφορίες και φήμες. Ενα σκηνικό στενόχωρο για τη Μαρινέλλα, καθώς πριν από μερικούς μήνες είχε μιλήσει με θέρμη για τον νεαρό τραγουδιστή, τον είχε συμβουλεύσει πολλά πράγματα, ωστόσο, μετά τη ματαίωση του ίδιου από τις πρόβες, αναγκάστηκε να απαιτήσει από την εταιρία παραγωγής της συναυλίας να βγει το όνομα του νεαρού από τις αφίσες. Η τελειομανία της Μαρινέλλας καθώς και οι συνεχείς πρόβες που έκανε όλο αυτό το διάστημα για το Ηρώδειο μόνη της αλλά και μαζί με τον Αντώνη Ρέμο δεν προμήνυαν τίποτα το ανησυχητικό. Ωστόσο είναι εξοντωτικές.

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κλαούντια Ζαΐμη: Από τις ταινίες του Σειρηνάκη, στο «Power of love»

Αποκαλύψεις-φωτιά και με φωτογραφικά πειστήρια για το «ροζ» παρελθόν...

Ο Γιάννης Μόρτζος «έφυγε» με τη «μυρωδιά» της Αλίκης!

Δίνοντάς του κουράγιο νύχτα και μέρα για έναν ολόκληρο...

Γιατί η Μαρινέλλα έθεσε τον Μάστορα εκτός της αποψινής συναυλίας της στο Ηρώδειο

H Μαρινέλλα έθεσε εκτός της αποψινής συναυλίας της στο...

Ξεγύμνωσαν με Τεχνητή Νοημοσύνη Μελέτη και Μαριπόζα – Θύματα και άλλες διάσημες Ελληνίδες

Σάλος έχει ξεσπάσει στην ελληνική showbiz, καθώς νέα διαδικτυακά...

Γιάννης Μόρτζος: Έφυγε από τη ζωή ο πολυαγαπημένος ηθοποιός

Βαρύ πένθος στον καλλιτεχνικό χώρο από την απώλεια του...