Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Comeback στη μεγάλη οθόνη για Στικούδη

Μπορεί τα τελευταία χρόνια να την απολαμβάνουμε περισσότερο ως...

Χριστόδουλος Στυλιανού: «Δεν με ψάχνουν παπαράτσι στον δρόμο»

Ο Χριστόδουλος Στυλιανού παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή Καλύτερα...

Η Κέλλυ Κελεκίδου για τις φήμες χωρισμού: «Αν έχω κάτι να πω,...

Η Κέλλυ Κελεκίδου παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή Buongiorno....

Τζόρτζ Μπάλντοκ: Nεκρός από πνιγμό, λέει η ιατροδικαστής

Μαρτυρικό θάνατο από «πνιγμό εντός ύδατος» βρήκε ο ποδοσφαιριστής...

Τζόρτζ Μπάλντοκ: Nεκρός από πνιγμό, λέει η ιατροδικαστής

Το περίεργο εύρημα στην καρδιά του αμυντικού του ΠΑΟ

Μαρτυρικό θάνατο από «πνιγμό εντός ύδατος» βρήκε ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδος Τζόρτζ Μπάλντοκ, σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα που εκδόθηκε χθες για την αιτία θανάτου του 31χρονου πατέρα ενός μικρού αγοριού.

  • Από τον Νίκο Νικόλιζα

Χθες το μεσημέρι ολοκληρώθηκε στην Ιατροδικαστική του Πανεπιστημίου Αθηνών η νεκροτομή που διενήργησε η καθηγήτρια Ιατροδικαστικής Χαρά Σπηλιοπούλου, ενώ ελήφθησαν και δείγματα για τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες, τα αποτελέσματα των οποίων θα ρίξουν άπλετο φως στα αίτια και στις συνθήκες κάτω από τις οποίες άφησε την τελευταία του πνοή στην πισίνα του σπιτιού όπου διέμενε. Η ιατροδικαστής εντόπισε ένα περίεργο εύρημα στην καρδιά, ίσως και εκ γενετής, που οι ιστολογικές θα δείξουν αν προκάλεσε καρδιακή ανακοπή και πνευμονικό οίδημα.

boldog111043

Πάντως, από την πρώτη στιγμή, το βράδυ της Τετάρτης, που βρέθηκε η ιατροδικαστής στην οικία του άτυχου 31χρονου ποδοσφαιριστή, είχε καταλήξει στο ότι η πιθανότερη αιτία θανάτου ήταν ο πνιγμός. Σε αυτό συνηγορούσαν δύο γεγονότα: ο ιδιοκτήτης του σπιτιού εντόπισε τον άτυχο Μπάλντοκ στον πάτο της πισίνας και, όταν οι αστυνομικοί γύρισαν το σώμα του, έβγαλε φυσαλίδες με νερό από το στόμα του, κάτι που συμβαίνει όταν πρόκειται για πνιγμό και υποδηλώνει ότι είχε καταπιεί νερό εν ζωή, το οποίο είχε πάει στους πνεύμονές του.

boldog111048

Παράλληλα, το σώμα του δεν έφερε σημάδια, τραύματα ή μώλωπες που να παραπέμπουν σε ενδεχόμενη εγκληματική ενέργεια. Σε ένα τραπεζάκι κοντά στην πισίνα βρέθηκαν ένα μισοάδειο μπουκάλι βότκα και δύο ποτήρια, τα οποία έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, μαζί με άλλα ευρήματα, ύστερα από ενδελεχή έρευνα στους χώρους εντός σπιτιού.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Οι έρευνες της Ασφάλειας εστιάζονται σε αυτό το μπουκάλι βότκα, το περιεχόμενο του οποίου ενδεχομένως κατανάλωσε ο άτυχος ποδοσφαιριστής πριν κολυμπήσει, ενώ δεν αποκλείουν να υπήρξε και έτερο άτομο ή άτομα μαζί με τον Μπάλντοκ, πριν συμβεί το μοιραίο. Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, που εκτιμάται ότι θα φωτίσει αυτό το κομμάτι των ερευνών, δεν είχε φτάσει ακόμα χθες στα χέρια της Αστυνομίας. Ο Τζορτζ Μπάλντοκ φέρεται ότι ήταν νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του επί τουλάχιστον τρεις ώρες, πριν τελικά εντοπιστεί από τον διαχειριστή του ακινήτου. Αλλωστε, στις 6 το απόγευμα φέρεται ότι ήταν ακόμα ζωντανός και έστειλε μήνυμα σε συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό, στο οποίο έγραφε: «I’m killing the vodka».

Άφαντος στο κινητό

Η πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή είναι πως ο παίκτης του Παναθηναϊκού έχασε τη ζωή του περί τις 19.30-20.00, ενώ οι Αρχές έφτασαν στο σπίτι στις 22.30, καθώς είχαν ειδοποιηθεί από τον ιδιοκτήτη του. Η σύζυγός του, η οποία ήταν στην Αγγλία μαζί με τον γιο τους, τον έψαχνε για ώρες, δίχως να μπορεί να τον εντοπίσει. Αναστατωμένη, λοιπόν, αναγκάστηκε να απευθυνθεί στον ιδιοκτήτη του σπιτιού που ενοικίαζε ο Μπάλντοκ, προκειμένου αυτός να διαπιστώσει τι συμβαίνει. Ο άνδρας πήγε στο οροφοδιαμέρισμα του πρώτου ορόφου, εντοπίζοντας τον 31χρονο ποδοσφαιριστή νεκρό στην πισίνα του. Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε αμέσως από τους διασώστες του ΕΚΑΒ, που έσπευσαν στο σημείο λίγο μετά την ειδοποίηση, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα για να τον επαναφέρουν. Οταν έφτασε το ΕΚΑΒ, ο ποδοσφαιριστής είχε ήδη ανασυρθεί από την πισίνα από τους αστυνομικούς στο σημείο. Φορούσε το μαγιό του, κάτι που δείχνει ότι πιθανόν έκανε μπάνιο όταν συνέβη το μοιραίο.

boldog111042
Αποσβολωμένοι οι Σένκελφεντ, Πέρεθ και Μάγκνουσον έξω από το σπίτι του συμπαίκτη τους

Το πλέον τραγικό στην υπόθεση θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ είναι ότι έχασε τη ζωή του ανήμερα των γενεθλίων του γιου του. Η σύζυγός του, που διαμένει στη Βρετανία μαζί με το παιδί, τον αναζητούσε στο τηλέφωνο από νωρίς το απόγευμα, προκειμένου ο ίδιος να μιλήσει με το παιδί και να του ευχηθεί. Xτες μέσα σε αυτό το τραγικό κλίμα που έχει συγκλονίσει τον ποδοσφαιρικό κόσμο όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης με ανακοίνωσή της η οικογένεια του Τζορτζ Μπάλντοκ επιβεβαίωσε τον θάνατο του 31χρονου μπακ, ζητώντας παράλληλα από τα ΜΜΕ να σεβαστούν την ιδιωτικότητά της αυτές τις δύσκολες στιγμές: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Τζορτζ πέθανε, δυστυχώς. Ως οικογένεια είμαστε σοκαρισμένοι από αυτή την τρομερή απώλεια. Παρακαλούμε τα ΜΜΕ να σεβαστούν την ιδιωτικότητά μας αυτή τη στιγμή».

Η γειτόνισσα του παίκτη του «Τριφυλλιού», Μπέσσυ Αργυράκη περιγράφει όλα όσα έβλεπε και άκουγε

Βράδυ Πέμπτης και οι ήχοι από τα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες που διασχίζουν την πολύβουη λεωφόρο Ποσειδώνος μπλέκονται με φωνές και αργότερα με σειρήνες ασθενοφόρου και περιπολικών. Η συγκεκριμένη περιοχή-φιλέτο της Γλυφάδας, στην οδό Παύλου, θα ζήσει σκηνές αστυνομικού θρίλερ με τον ανείπωτη τραγωδία που χτύπησε σαν κεραυνός εν αιθρία την ποδοσφαιρική οικογένεια του Παναθηναϊκού. Εκεί, στην οδό Διαδόχου Παύλου, στην πισίνα της διαμερίσματος του πολυτελούς συγκροτήματος όπου διέμενε ο 31χρονος διεθνής με την Εθνική Ελλάδας ποδοσφαιριστής Τζορτζ Μπάλντοκ, θα εξελιχθούν δραματικές σκηνές, με τον παίκτη να ανασύρεται νεκρός…

boldog111044

«Είναι στον πάτο, δεν μπορoύμε να τον βγάλουμε… Δυστυχώς, τέλος…» Αυτές είναι οι 10 λέξεις με τις οποίες η δημοφιλής τραγουδίστρια Μπέσσυ Αργυράκη περιγράφει αποκλειστικά στην «Espresso» τις δραματικές στιγμές που έζησε και η ίδια, την ώρα που τα λεπτά κυλούσαν βασανιστικά για όσους αντίκριζαν το νεκρό σώμα του μέσα στην πισίνα. Πού να φανταστεί η αγαπητή ερμηνεύτρια ότι ο διάσημος γείτονάς της, με τον οποίο τη χώριζαν λίγα μόλις μέτρα από το δικό της διαμέρισμα, καθώς γειτνιάζουν τα σπίτια τους, θα έβρισκε τέτοιον τραγικό θάνατο

«Ηταν περίπου στις 20.30 όταν άκουσα φωνές από το διπλανό συγκρότημα κατοικιών. Ακουγα να φωνάζουν: “Είναι στον πάτο! Πώς θα τον βγάλουμε; Δεν γίνεται!” Υστερα από λίγο υπήρξε μεγάλη φασαρία. Είχαν έρθει το ΕΚΑΒ, άνδρες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας» περιγράφει συγκλονισμένη στην «Espresso» η Μπέσσυ Αργυράκη! «Ημασταν σε κατάσταση σοκ με την οικογένειά μου. Στο τέλος άκουσα τις τραγικές λέξεις: “Δεν ανταποκρίνεται ο οργανισμός του παλικαριού. Δυστυχώς, τέλος…” Τρόμαξα τόσο πολύ που δεν μπορούσαμε να κοιμηθούμε όλη τη νύχτα από όσα είχαμε ακούσει από τους διασώστες» λέει η δημοφιλής τραγουδίστρια, η οποία βρισκόταν εκείνα τα δραματικά λεπτά στο διαμέρισμά της στη διπλανή από του Μπάλντοκ πολυκατοικία, μαζί με τον σύζυγό της και γνωστό μαιευτήρα Λευτέρη Νικόλιζα και τα παιδιά της.

boldog111041
Ο Γιώργος Τζαβέλλας (δεξιά) μην μπορώντας να πιστέψει αυτό που συνέβη

Στο πένθος η οικογένεια του Παναθηναϊκού

Με την οικογένεια του Παναθηναϊκού να είναι βυθισμένη στο πένθος, οι συμπαίκτες του Μπάλντοκ βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, μην μπορώντας να συνειδητοποιήσουν το κακό που τους βρήκε! Αρκετοί από αυτούς μάλιστα βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης έξω από το σπίτι του συμπαίκτη τους, που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στα αποδυτήρια του «Τριφυλλιού». Χαρακτηριστικές ήταν οι εικόνες, με τους Σένκενφελντ, Μάγκνουσον, Βιλένα, Πέρεθ να βρίσκονται συντετριμμένοι στην οδό Παύλου και τον Κάρλος Ζέκα να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Από τους πρώτους που έσπευσαν ήταν ο Γιώργος Τζαβέλλας, γενικός αρχηγός της ομάδας, αλλά και ο τεχνικός διευθυντής Γιάννης Παπαδημητρίου. Χθες το πρωί, το ποδοσφαιρικό τμήμα βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της ομάδας στο Κορωπί και αποφάσισε να ακυρωθούν οι επόμενες προπονήσεις. Ποιος έχει μυαλό τέτοιες ώρες για ποδόσφαιρο…

boldog11104
O Kάρλος Ζέκα με βουρκωμένα μάτια

Ο τεχνικός διευθυντής Γιάννης Παπαδημητρίου και ο Ντιέγκο Αλόνσο μίλησαν στους παίκτες και στη συνέχεια αποχώρησαν, κάνοντας γνωστό ότι δεν θα γίνει καμία προπόνηση μέχρι τη Δευτέρα. «Είμαστε συγκλονισμένοι, είμαστε σοκαρισμένοι από την απώλεια του Τζορτζ μας. Η οικογένεια του Παναθηναϊκού θρηνεί για τον αδόκητο χαμό του. Στεκόμαστε στο πλευρό της οικογένειας και των οικείων του Τζορτζ Μπάλντοκ» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, την ώρα που όλοι οι συμπαίκτες του στον Παναθηναϊκό ανέβαζαν στα social media φωτογραφία του και την καρδιά τους ραγισμένη για την απώλεια του φίλου τους. Κι όμως, τι παιχνίδια μπορεί να παίξει η μοίρα… Αν ο Μπάλντοκ δεν είχε τραυματιστεί, θα ήταν με την αποστολή της Εθνικής μας για τον χθεσινό αγώνα στο «Γουέμπλεϊ» με την Εθνική Αγγλίας για το Nations League… Σε ένα ματς όπου οι συμπαίκτες του βρήκαν το κουράγιο να αγωνιστούν φορώντας μαύρα περιβραχιόνια και έχοντας κρατήσει ενός λεπτού σιγή.

boldog111047

Να σημειωθεί ότι η ΕΠΟ είχε επικοινωνήσει από το βράδυ της Πέμπτης με την UEFA για το ενδεχόμενο αναβολής του αγώνα, αλλά εισέπραξε αρνητική απάντηση! Για τον τραγικό θάνατο του Μπάλντοκ ανακοινώσεις εξέδωσαν η FIFA, ΕΠΟ, η Super League η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός, o ΠΑΟΚ, ο ΟΦΗ και πολλές ακόμα ομάδες στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ενώ τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή στο χθεσινοβραδινό ματς με την Μπάγερν, στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

boldog111049

«Βye bye dear friend»

Με δραματικό τόνο οι σταρ και οι ομάδες της Premier League αποτίουν φόρο τιμής στον Τζορτζ Μπάλντοκ, εκφράζοντας την οδύνη τους για τον ξαφνικό θάνατό του. Θρηνώντας για τον χαμό του φίλου του, συμπαίκτη και μετέπειτα αντιπάλου στα βρετανικά γήπεδα, ο αμυντικός της Τσέλσι Μπεν Τσίλγουελ έγραψε στο Instagram: «Από τα μπαρ που γυρνούσαμε στα νιάτα μας στην ΜΚ Ντονς, μέχρι τις κόντρες μας στην Premier League… Είμαι συντετριμμένος. Αναπαύσου εν ειρήνη, φίλε μου…» «Αναπαύσου εν ειρήνη» ήταν και το μήνυμα που έγραψε o αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Χάρι Μαγκουάιρ, πάνω σε φωτογραφία του Μπάλντοκ με τη φανέλα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

boldog1110410

«Φρικτά νέα. Αναπαύσου εν ειρήνη, Τζορτζ» ανέφερε στην πλατφόρμα Χ ο μπακ της Σαουθάμπτον Κάιλ Γουόκερ-Πίτερς, ενώ ο πρώην συμπαίκτης του Μπάλντοκ στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και νυν τερματοφύλακας της Κρίσταλ Πάλας, Ντιν Χέντερσον, τον αποκάλεσε «θρύλο των Μπλέιντς», όπως είναι γνωστοί οι παίκτες της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Τα συλλυπητήριά τους εξέφρασαν μεταξύ άλλων οι ποδοσφαιριστές Ολιβερ ΜακΜπέρνι, Ελιοτ Λι, Νικ Πάουελ και Ολι Νόργουντ. Εκτός από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, τη θλίψη τους για τον θάνατο του Μπάλντοκ εξέφρασαν κορυφαίες ομάδες της Premier League, μεταξύ των οποίων οι Λίβερπουλ, Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι, καθώς και οι Μπρέντφορντ, Γουλβς, Ιπσουιτς, Μπράιτον. Ακολούθησαν ομάδες από μικρότερες κατηγορίες, όπως οι Λιντς, Μπόλτον, Πλίμουθ, Πρέστον και Νόριτς. Παντού ο άτυχος Μπάλντοκ ήταν ιδιαίτερα αγαπητός.

boldog1110411

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Σβήνει» η Καίτη Γκρέυ

Ενα εγκεφαλικό επεισόδιο, αφυδάτωση, χαμηλό αιματοκρίτη καθώς και μια...

Λύτρας και Παπαδοπούλου μιλούν πλέον ανοιχτά για τον έρωτά τους

Καινούργια αρχή στο πλευρό της νέας αγαπημένης του, μεσίτριας...

Επιστρέφει ο εφιάλτης για την Παλιοσπύρου

Πρόσωπο με πρόσωπο με τη γυναίκα που της κατέστρεψε...

Ο εφοπλιστής δρ Γιάννης Κούστας και η σύζυγός του υποδέχτηκαν τον μικρό JJC!

«Welcome, JJC» έγραψαν στον προσωπικό τους λογαριασμό στο Instagram...

Έφυγε από τη ζωή ο Λευτέρης Παπαμιχαήλ

Θλίψη έπεσε στον καλλιτεχνικό χώρο μετά από την είδηση...

Λεσβία θαυμάστρια έχει κάνει κόλαση τη ζωή της Βόντος

Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η...

O Παύλος Γερουλάνος «φύλακας άγγελος» της Σούλης Σαμπάχ!

Μπορεί ο Παύλος Γερουλάνος ως υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ...