Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: «Πιστεύω ότι η σάτιρα δεν έχει όρια»

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος κάθισε στον καναπέ της εκπομπής Buongiorno...

Αστραψαν τα φλας στο πάρτι εταιρίας προϊόντων για κατοικίδια

Φιλόζωοι της εγχώριας showbiz και όχι μόνο βρέθηκαν στο...

Η Ζαμάνη ξεσάλωσε με Βίσση σε νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης

Σε νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου άρχισε εμφανίσεις η...

Ηρακλής Τσουζίνοφ – Νάσια Παπαϊωάννου: Περιμένουν τον καρπό του έρωτά τους

Ο Ηρακλής Τσουζίνοφ, που έγινε γνωστός μέσω του «GNTM...

Μετρό music hall: Κυβερνητικός λουλουδοπόλεμος για τα εγκαίνια μετά μουσικής

Κύκλοι του υπουργείου Πολιτισμού ήθελαν τον Σαββόπουλο για το «πάρτι» στη Θεσσαλονίκη, αλλά επιλέχθηκε ο Ρέμος με πρωθυπουργικό «δάκτυλο»

«Ολος δικός σου, Κι αυτός που κλαίει κι ο άλλος,  Κι όλοι οι κρυμμένοι μου εαυτοί, Για σένανε κι αυτοί». «Ολος δικός σου» είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αντώνης Ρέμος, όχι τραγουδιστά αυτή τη φορά αλλά κανονικά, απαντώντας στην πρόσκληση που του απηύθυνε ο πρωθυπουργός για να τραγουδήσει στη μεγάλη και θεαματική συναυλία των εγκαινίων του μετρό Θεσσαλονίκης.

  • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Τα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για τις 30 Νοεμβρίου, ημέρα όπου ο Αντώνης Ρέμος θα ανέβει στο stage, αγκαζέ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που θέλει σώνει και καλά να κόψει κορδέλα για το μετρό της Θεσσαλονίκης. Γι’ αυτό και αποφάσισε τη διοργάνωση συναυλίας μπροστά από τον χώρο του εμβληματικού Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, κοντά στη ΔΕΘ, με κεντρικό τραγουδιστή τον Θεσσαλονικιό Επταλοφίτη.

metro thes15104
Ο Αντώνης Ρέμος

Υστερα από 18 ολόκληρα χρόνια καθυστερήσεων, αστοχιών, λαθών, παραλείψεων και αφού ο σχεδιασμός του έργου κόντεψε να παλιώσει, παραδίδεται στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης η βασική γραμμή του μετρό, με ένα καινούργιο νεοδημοκρατικό street party, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη.  Ο… μερακλής πρωθυπουργός «έκοψε τον Διονύση Σαββόπουλο», που ήταν η αρχική πρόταση υπουργών του, και έκλεισε τον αγαπημένο του τραγουδιστή Αντώνη Ρέμο. Ο λουλουδοπόλεμος μεταξύ των κυβερνητικών για το πρόσωπο που θα ανοίξει τη φιέστα κατέληξε στον Αντώνη, που είναι προφανώς πιο δημοφιλής, πολύ λαοπρόβλητος και ένας λαϊκός τραγουδιστής γέννημα θρέμμα της πόλης.

metro thes151041
Ο Διονύσης Σαββόπουλος

Οπως καταλαβαίνετε, το μεγαλεπήβολο αυτό έργο, που εγκαινιάστηκε δεκάδες φορές από διάφορες κυβερνήσεις και έκαναν μαύρα μάτια για να το δουν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, θα παραδοθεί όχι μόνο «δόξη και τιμή», αλλά και συνοδεία τσιφτετελιών και μπουζουκιού! Τέτοια φιέστα που θα δώσει πολιτικούς πόντους στη Ν.Δ. δεν θα μπορούσε να μείνει ανεκμετάλλευτη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο ίδιος ψάχνει ευκαιρία να φτιάξει το λαϊκό του προφίλ σε μια περίοδο της διακυβέρνησής του, που το έχει πολύ ανάγκη.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το μετρό της Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί, δεν θα εγκαινιαστεί, θα παραδοθεί στους πολίτες της πόλης την 30ή Νοεμβρίου 2024, σε 95 μέρες από τώρα. Οπότε το ρολόι δουλεύει αντίστροφα» δήλωσε ο πρωθυπουργός στην τελευταία ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2024. Εκείνο που δεν αποκάλυψε τότε είναι ποιος θα τραγουδήσει στη γιορτή του μετρό, έτσι ώστε να καταφέρει να καλμάρει τα νεύρα των Θεσσαλονικέων, που… γέρασαν να περιμένουν να δουν μετρό στην πόλη τους. Η επαναπροσέγγιση του λαού θα γίνει για τη Ν.Δ., μέσω του δημοφιλούς τραγουδιστή, ο οποίος, ως γνωστόν, ξεκίνησε την καριέρα του το 1992 από το 31ο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης.

metro thes151042
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη επίσκεψή του στο εργοτάξιο του μετρό στη Θεσσαλονίκη

Εκεί έκανε ο Ρέμος την πρώτη του επίσημη δημόσια εμφάνιση. Τότε στο πρόγραμμα της εκδήλωσης αναφερόταν ως Αντώνης Πασχαλίδης και η ηθοποιός Νόρα Βαλσάμη, η οποία είχε αναλάβει την παρουσίαση, τον ανήγγειλε ως «Αντώνη Ρέμο». Το Πάσχα του 1995 ο Αντώνης Ρέμος έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην Αθήνα, στο κέντρο Διογένης Palace, μαζί με τους Δημήτρη Μητροπάνο, Στέφανο Κορκολή και Μάριο Τόκα. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία, που τελικά φτάνει μέχρι το 2024, οπότε η μοίρα και ο Μητσοτάκης τον φέρνουν να εγκαινιάζει με τη φωνή του το μετρό Θεσσαλονίκης. Η σχέση του αοιδού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει κάποιο βάθος χρόνου.

Και ο πρωθυπουργός τού έχει κάνει επανειλημμένα προτάσεις να κατέβει και στην πολιτική, αλλά και ο τραγουδιστής, όταν του ζητείται, στηρίζει δημόσια τον Μητσοτάκη. Αυτό έκανε και πριν από τις εκλογές του Ιουνίου του 2023, όταν ήπιε καφέ μαζί του στη Θεσσαλονίκη, σε δημόσια θέα. «Τον ξέρω από παλιά τον πρόεδρο. Ο κόσμος τον ξέρει και τον κρίνει κι όπως λέει κι ένας φίλος μου, ”μέχρι σήμερα” είναι στον σωστό δρόμο. O κόσμος τον στηρίζει και έχει πάρει τις αποφάσεις του για το μέλλον της χώρας. Εγώ είμαι με τους ανθρώπους που πραγματικά μάχονται και έχουν όρεξη να δουλέψουν. Δεν έχει να κάνει με το πολιτικό χρώμα, άνθρωποι που αγαπάνε τον τόπο αυτόν είναι σε όλες τις αποχρώσεις. Από εκεί και πέρα είναι προσωπικές μου φιλίες» είχε δηλώσει τότε ο τραγουδιστής, στηρίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη.  Τώρα ο… μητσοτακικός Αντώνης καλείται να είναι ο πρωταγωνιστής του metro street party της Θεσσαλονίκης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Airbnb η βίλα του Ψινάκη!

Το δικό του το σπίτι σε άλλους νοικιάζεται... Τι...

Gay γάμος στον χώρο του πολιτισμού

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Χρίστος Λύγκας και η «ψυχή»...

Μετρό music hall: Κυβερνητικός λουλουδοπόλεμος για τα εγκαίνια μετά μουσικής

«Ολος δικός σου, Κι αυτός που κλαίει κι ο...

Άδωνις σε φόρμα με γυμνάστρια «πειρασμό» του Instagram

Αντί να χτίσει καμιά νέα πτέρυγα στο ετοιμόρροπο ΚΑΤ,...

«London baby» για Καινούργιου – Κουτσουμπή

Ο νέος έρωτας... έχει καλό σκοπό για την ωραία...