Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Φρικτός θάνατος στην Πόλη

❱❱ Οι Τούρκοι λένε ότι Σαουδάραβες σκότωσαν και διαμέλισαν τον δημοσιογράφο ανιψιό του μεγαλέμπορου όπλων ΚασόγκιΑποδεικτικά στοιχεία που υποδεικνύουν ότι ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος της «Washington Post» Τζαμάλ Κασόγκι δολοφονήθηκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη υποστηρίζει ότι εντόπισε η τουρκική αστυνομία, παρά τη δήλωση του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ότι πιθανές αποδείξεις έχουν καλυφθεί με μπογιά.

Αξιωματούχοι της τουρκικής αστυνομίας διατύπωσαν τον παραπάνω ισχυρισμό την Τρίτη μιλώντας στο Associated Press, μετά την ολοκλήρωση επιχείρησης κατά την οποία οι αστυνομικοί έκαναν φύλλο και φτερό το κτίριο της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας, αλλά και τον κήπο γύρο από αυτό.

Ερευνες επίσης είναι προγραμματισμένες τόσο σε αυτοκίνητα της πρεσβείας όσο και στο σπίτι του Σαουδάραβα προξένου Μοχάμαντ αλ Οτάιμπι, ο οποίος ωστόσο πρόλαβε να επιστρέψει στη χώρα του.

«Ελπίδα μου είναι να καταλήξουμε σε συμπεράσματα που θα μας δώσουν μια λογικοφανή εκδοχή το συντομότερο δυνατόν επειδή η έρευνα εξετάζει πολλά πράγματα, όπως τοξικά υλικά και υλικά τα οποία αφαιρέθηκαν αφού περάστηκαν με βαφή» έσπευσε να δηλώσει ο Ερντογάν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της έρευνας. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος Κασόγκι, που ζούσε στις ΗΠΑ και συχνά επέκρινε την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, δολοφονήθηκε στις 2 Οκτωβρίου από 15 εκτελεστές της Σαουδικής Αραβίας, όταν μετέβη στο προξενείο για να παραλάβει τα απαιτούμενα έγγραφα ώστε να παντρευτεί. Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή, αφού δολοφόνησαν τον Κασόγκι, οι εκτελεστές διαμέλισαν το σώμα του με πριόνι.

Ηχητικά ντοκουμέντα

Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει στο Reuters ότι οι Αρχές έχουν στην κατοχή τους ηχητικό υλικό, από το οποίο εξάγεται το συμπέρασμα ότι ο Κασόγκι, ο οποίος σύμφωνα με την «Daily Mail» είναι ανιψιός του δισεκατομμυριούχου εμπόρου όπλων Αντνάν Κασόγκι και δεύτερος ξάδερφος του Ντόντι αλ Φαγέντ, δολοφονήθηκε στο προξενείο. Το Ριάντ αρχικά αρνήθηκε κάθε ανάμειξη στην εξαφάνιση του δημοσιογράφου, ωστόσο πηγές που επικαλούνται το CNN και οι «New York Times» υποστηρίζουν ότι η Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται να αλλάξει την εκδοχή της και να παραδεχτεί ότι ο Κασόγκι όντως πέθανε στο προξενείο, στο πλαίσιο μιας ανάκρισης κατά την οποία κάτι δεν πήγε καλά.

ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΡΙΑΝΤ Ο ΤΖΕΡΑΡΝΤ ΜΠΑΤΛΕΡ

Το ταξίδι του στη Σαουδική Αραβία για να παραστεί στην προβολή της ταινίας του «Hunter Killer» ακύρωσε ο Τζέραρντ Μπάτλερ (φωτό) μετά την εξαφάνιση του Τζαμάλ Κασόγκι.

«Η συγκεκριμένη χρονική περίοδος δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη» δήλωσε ο Μπάτλερ στο CNN. «Εμαθα ότι ο Κασόγκι εξαφανίστηκε μία μέρα προτού φύγω, απλά αισθάνθηκα ότι δεν ήταν έξυπνη κίνηση. Αυτό με άγγιξε και είναι κάτι που πραγματικά δεν έπρεπε να το κάνω, έτσι πιστεύω ότι είναι καλύτερα να μείνω μακριά από εκεί» πρόσθεσε.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...