Καταξιωμένη δημοσιογράφος της ΕΡΤ τα βρόντηξε και έφυγε μετά από 33 χρόνια καριέρας.
Η πολιτικής συντάκτης Χρύσα Ρουμελιώτη κάλυψε το ρεπορτάζ της δεξίωσης του Προεδρικού Μεγάρου και μετέφερε όσα έγιναν αλλά δεν έκανε αναφορά στις δηλώσεις της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για τον Δημήτρη Λιγνάδη.
Η δημοσιογράφος έγραψε στο facebook:
«ΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ
Το χοντρό βιβλίο που άνοιξε στην πρώτη του σελίδα το 1989, κλείνει σήμερα με εκκωφαντικό κρότο το οπισθόφυλλό του. Το νέο που θα αρχίσει τώρα να γράφεται, θα είναι σίγουρα πιο ενδιαφέρον, απελευθερωμένο και δημιουργικό.
Οι εξελίξεις εξάλλου που προδιαγράφονται μας θέτουν και πάλι το δίλημμα: αξιοπρεπείς, χρήσιμοι και αξιόπιστοι ή δουλικοί και κόλακες; Στο δύσκολο παζλ προστίθενται δύο σκοτεινές ψηφίδες.
Δεν υπάρχουν πια βράχοι, όπως η Βλάχου, ο Καραπαναγιώτης ,ο Φυντανίδης,ο Παπαϊωάννου…που τα κύματα των παρεμβάσεων σπάγανε και μένανε στα γραφεία τους, χωρίς να αγγίζουν τη δουλειά των συντακτών.
Τι οδήγησε την Χρύσα Ρουμελιώτη μετά από 33 ολόκληρα χρόνια στο Προεδρικό ρεπορτάζ σε παραίτηση;
Μήπως αυτά που ΔΕΝ λέει;
Στο τελευταίο της ρεπορτάζ κάνει περίληψη της ομιλίας της Προέδρου Σακελλαροπούλου ΕΚΤΟΣ από τα περί "λαϊκισμού" και #Λιγναδη
Λες;pic.twitter.com/44NuGa24Ns
— avgerinosX ⚫️ Ιστορίες του 41τακατο (@avgerinosx) July 25, 2022
Και δυστυχώς, αυτό το ξέρουν, όσοι επιφανείς, αγνοώντας τις συνταγματικές επιταγές, παρεμβαίνουν.
ΤΙ ΜΈΝΕΙ ΛΟΙΠΌΝ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΦΑΝΕΙΣ;
Η περιφρούρηση της αξιοπρέπειάς μας και η προάσπιση της αξιοπιστίας μας. Επ αυτού κρινόμαστε εξάλλου. Όχι από τους επιφανείς, αλλά από τους αναγνώστες ,τους ακροατές και τους τηλεθεατές μας.
Καλή ΔΥΝΑΜΗ σε όλους. Καλή ΞΕΚΟΎΡΑΣΗ, γιατί μας περιμένουν δύσκολα».
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε δηλώσει στο Προεδρικό Μέγαρο:
«Ο λαϊκισμός ριζώνει στις αντιφάσεις και τις ανισότητες, αμφισβητώντας ανοικτά τις βασικές αρχές της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Υπονομεύει τη διάκριση των εξουσιών και την ισορροπία του πολιτεύματος. Τα θεσμικά αντίβαρα, όμως, είναι θεμέλια του Κράτους Δικαίου και δεν υποτάσσονται στις πλειοψηφίες και τους εφήμερους συσχετισμούς. Η δικαιοσύνη δεν απονέμεται με βάση το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους».
Μιλάμε για ένα παραλήρημα προσβλητικό για την ίδια τη δημοκρατία… Ένας άνθρωπος ο οποίος δεν πιστεύει στην αρχή της πλειοψηφίας, δεν έχει θέση στο προεδρικό μέγαρο».