Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024

«Ραντεβού» στο Παλλάς για Φραγκούλη και Αρβανιτάκη

Δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες με πορείες ακριβές, που ταξίδεψαν σε...

Αργύρης Χατζηδιάκος: Με… μέτρο η σαμπάνια

Ο Αργύρης Χατζηδιάκος είναι απόφοιτος πολιτικών επιστημών, αλλά παράλληλα...

Η κρίση στον γάμο της Κόνι Μεταξά και του Μάριου Καπότση, που...

Δεν είναι η πρώτη φορά που «χωρίζουν» την Κόνι...

Η ιδιαίτερη βραδιά που διοργάνωσε στο Θέατρο Μεταξουργείο ο Αντώνης Λουδάρος

Μία βραδιά για φίλους και συναδέλφους ηθοποιούς διοργάνωσε ο...

«Akis’ Food Tour»: Χίος & Ψαρά: Δυο ακριτικοί θησαυροί εμπειριών και γεύσεων

Ένα ακόμη ανατρεπτικό γαστρονομικό ταξίδι

Είστε έτοιμοι για ένα ακόμη ανατρεπτικό γαστρονομικό ταξίδι; Ένα εναλλακτικό γευστικό ταξίδι ετοιμάζει ο Άκης Πετρετζίκης και το «Akis’ Food Tour» του, Κυριακή των Βαΐων, στις 20:00. Προορισμός του; Τα απομακρυσμένα Ψαρά και η ακριτική Χίος, στα ανατολικά σύνορα της χώρας.

Ο αγαπημένος μάγειρας περνάει μια ολόκληρη μέρα στα Ψαρά, ένα μαύρο βράχο στη μέση του Αιγαίου. Τρώει ψαριανό μπουρέκι από τα χεράκια της Μαρουσώς, της γυναίκας που κρατάει μόνη της τον μοναδικό φούρνο του νησιού. Φουρνίζει σύκα για να φτιάξει παστελαριές και κάνει μια επεισοδιακή απόπειρα να πάρει μέλι από τις πιο αντάρτισσες μέλισσες του Αιγαίου.

Στο νησί που φημίζεται για τους αστακούς δεν θα μπορούσε να μη δοκιμάσει αστακό με σκορδαλιά, έναν απροσδόκητο συνδυασμό που τον ενθουσιάζει. Όσο μικρά είναι τα Ψαρά, τόσο περισσότερες οι γαστρονομικές εκπλήξεις. Μείνετε συντονισμένοι για να δείτε τι είναι η μελοκουρκούτα, ένα σπάνιο γλυκάκι που φτιάχνεται με το ξέπλυμα της κερήθρας καθώς και οι σβίγγοι, νησιώτικοι λουκουμάδες που θυμίζουν αφράτα ντονατσάκια.

Η γαστρονομική εξερεύνηση του Άκη συνεχίζεται στην αρχοντική Χίο. Στο χωριό Πιτυός αντιμετωπίζει ένα challenge: καλείται να φτιάξει (χειροποίητα) χερίσια μακαρόνια και χερίσιο φιδέ με την ίδια δεξιοτεχνία που έχουν οι ντόπιοι. Στο χωριό Βροντάδος μαθαίνει τη συνταγή για τα περίφημα χιώτικα μασουράκια που μένουν αξέχαστα σε όποιον τα δοκιμάσει.

Στον κάμπο της Χίου, φιλοξενείται στο αρχοντικό περιβόλι της Κλαίρης και δοκιμάζει πουτίγκα με εσπεριδοειδή. Στη συνέχεια, ο Άκης επισκέπτεται το εργοστάσιο Μαστίχας Χίου, που τροφοδοτεί οικονομικά ολόκληρο το νησί. Εντυπωσιάζεται με τον τρόπο που φτιάχνονται οι τσίκλες και ρίχνει κλεφτές ματιές στην αίθουσα που αποθηκεύεται η πολύτιμη χιώτικη μαστίχα σε κάθε μέγεθος και ποιότητα.

Το επεισόδιο κλείνει στα Μαστιχοχώρια. Στη Βέσσα, ο Άκης βρίσκει τους ντόπιους να κεντάνε τα μαστιχόδεντρα ενώ στο Πυργί όλο το χωριό είναι στο πόδι: σε κάθε σπίτι τον περιμένει και μια διαφορετική συνταγή. Δοκιμάζει σούπα με βόλους, μελιτζάνες με χόνδρο και τηγανητά αποξηραμένα ντοματάκια.

Ετοιμαστείτε για ένα επεισόδιο με άγνωστες συνταγές από τις πιο ακριτικές κουζίνες της χώρας! Ξεχωριστοί άνθρωποι, υπέροχες συνταγές και τοπία που πραγματικά δείχνουν την Ελλάδα, όπως δεν την έχετε ξαναδεί. Μην το χάσετε! Αυτή την Κυριακή, στις 20.00. Το πιο γευστικό tour συνεχίζεται στον Alpha!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Όσα έγιναν στα βαφτίσια του εγγονού της Αγγελοπούλου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Το προ δύο εβδομάδων αποκλειστικό ρεπορτάζ της «Espresso» για...

Από τα σαλόνια του «Grand Hotel» στο «Rouk Zouk» για καλό σκοπό

Αφήνουν τα σαλόνια του «Grand Hotel» για τη Ζέτα...

Σταμάτης Τζελέπης: Παγκόσμια υπόκλιση στον κολλητό του Βέγγου

Δέκα βραβεία ακόμα και πρώτου ανδρικού ρόλου, διθυραμβικές κριτικές...

θρίλερ με τα αίτια θανάτου του Κώστα Χαρδαβέλλα!

Διάστασεις θρίλερ παίρνει ο θάνατος του Κώστα Χαρδαβέλλα, ο...

Ο Πάρης της Βίσση ένα βήμα πριν από τον θάνατο!

Ο Πάρης της δεκαετίας του '90: Η άγνωστη ιστορία...

X-mas «Μυστικός δείπνος» με ήχους Stones…

Το event της χρονιάς δεν θα μπορούσε να είναι...

Τέσσερις Έλληνες επιστήμονες βρήκαν super φάρμακο

Μία σπουδαία ανακάλυψη έκανε ομάδα Ελλήνων καθηγητών, αποδεικνύοντας πως...