Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, 2024

Ο δικηγόρος των πατροκτόνων στην Εύβοια βλέπει «δαίμονες» από την...

Τη «δόξα» των σατανιστών της Παλλήνης φαίνεται πως ζήλεψαν...

Ο πρώην περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός ετοιμάζει δικαστική αντεπίθεση κατά των αδερφών Πλακιά...

Στην… αντεπίθεση πέρασε χθες ο πρώην περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός,...

Τετ α τετ στο Λος Αντζελες «Mr Maestro» και Ντέμι Μουρ

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης συνάντησε την Ντέμι Μουρ στο Λος...

Dat Lilly και Natasha Kay σε λαμπερό event εταιρίας

H Dat Lilly και η Natasha Kay έλαμψαν σε...

«Kitchen Lab»: Παρεΐστικες συνταγές και συνταγές με φαντασία!

Σάββατο 12 & Κυριακή 13 Οκτωβρίου, στις 16:40

Σαββατοκύριακο, 12 και 13 Οκτωβρίου, με «Kitchen Lab» και τα πιο νόστιμα πιάτα που έχετε δοκιμάσει! Ο αγαπημένος μας σεφ και παρουσιαστής μας λέει την πιο νόστιμη καλησπέρα!

Ο Άκης Πετρετζίκης σήμερα Σάββατο 12 Οκτωβρίου παραδίδει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab»  στις 16:40 με πολύ «παρεΐστικη» διάθεση. Μας δείχνει συνταγές που είναι ιδανικές για να τις ετοιμάσετε για την παρέα σας, την οικογένειά σας, σίγουρα τα παιδιά σας και όλους όσοι προτιμούν το κάτι ιδιαίτερο στο φαγητό τους.

Ξεκινάει με pizza rolls, αγαπημένο σνακ για μικρούς και μεγάλους, για να το πάρουν στη δουλειά ή το σχολείο και να το απολαύσουν σε στιγμές λιγούρας ή ως πρώτο πιάτο σε ένα τραπέζι.  Ο Άκης δείχνει έναν πολύ εύκολο τρόπο για να συνδυάσει ένα πολύ ελαστικό ζυμάρι με μια σάλτσα ντομάτας που θα είναι η ιδανική βάση για οποιαδήποτε υλικά επιλέξει κανείς για την πίτσα του.

Για κυρίως γεύμα, ο αγαπημένος μας σεφ ετοιμάζει ένα κοτόπουλο σε κρούστα παρμεζάνας και σάλτσα αγιολί, μια μεσογειακή γεύση που θα είναι ο απόλυτος συνδυασμός διαφορετικών υφών και γεύσεων, με φόντο πάντα την ωραία ενέργεια που μας δίνει η παρέα. Η συνταγή συνδυάζει τις τραγανές υφές με την ζουμερή αίσθηση του κοτόπουλου, ενώ η σάλτσα αγιολί αγκαλιάζει με τον καλύτερο και πιο αρωματικό τρόπο μια σύνθεση πρωτείνης και γαρνιτούρας που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.

Για γλυκό, ο Άκης ετοιμάζει ένα κέικ σοκολάτας στο air fryer. Το κέικ σοκολάτας είναι ένα all time classic γλυκό που όλοι αγαπάμε, όμως θέλουμε και να γλιτώνουμε χρόνο σε ό,τι κάνουμε, οπότε εμπνεύστηκε μια συνταγή που δίνει γεύση και ευκολία με τον πιο ιδανικό τρόπο. Τα μυστικά παρασκευής έχουν σημασία, γιατί βλέποντας την εκτέλεση αυτής της συνταγής καταλαβαίνει κανείς ότι το να φτιάξεις ένα κέικ δεν χρειάζεται κόπο αλλά μόνο τρόπο, και ο Άκης τον μοιράζεται, όπως πάντα, απλόχερα.

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις  16:40 με πολύ ιδιαίτερες συνταγές, αφού θέλει να αποδείξει πως λίγη μόνο φαντασία χρειάζεται και τη σωστή καθοδήγηση και μπορείτε να κάνετε θαύματα στην κουζίνα σας.

Ξεκινάει με ορεκτικό μια τυρόπιτα ακορντεόν με αραβικές πίτες ένα πολύ απλό, δροσερό και πανεύκολο ορεκτικό που θα σας ανοίξει νέους δρόμους στη δημιουργικότητά σας και θα κάνει όσους το δοκιμάσουν να σας συγχαίρουν για την επιλογή σας. Σε αυτήν την συνταγή, ο Άκης χρησιμοποιεί λίγες αραβικές πίτες ως βάση για την πιο νόστιμη τυρόπιτα που μπορείτε να φανταστείτε, αφού η γέμιση ενσωματώνεται με τέτοιον τρόπο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, που δημιουργεί μια εκτέλεση που θα σας έχει μέσα σε μισή ώρα κάτι που θα μείνει σταθερή αξία στο συνταγολόγιό σας.

Για κυρίως πιάτο, ο αγαπημένος μας σεφ επιλέγει μια μπριζόλα tbone με μαγιονέζα τρούφας, ένα αριστούργημα γεύσης που θα νομίζετε πως μόνο σε πολύ ακριβά εστιατόρια θα μπορούσατε να το γευτείτε, όμως εκείνος σας αποδεικνύει πως μόνοι σας μπορείτε να δημιουργήσετε κάτι πολύ πιο νόστιμο και με γκουρμέ χαρακτήρα, απλά και μόνο ακολουθώντας τη συνταγή του.

Ο Άκης δείχνει πώς γίνεται το σωστό ψήσιμο σε μια μπριζόλα, χαράζοντάς την στα σωστά σημεία και περιχύνοντάς την με αρωματισμένο βούτυρο, έτσι ώστε να δημιουργήσει ένα αποτέλεσμα που συνδυάζεται τέλεια με τα σπιτικά τσιπς γλυκοπατάτας, τα οποία φτιάχνει με τον πιο εύκολο τρόπο, αλλά και την μαγιονέζα τρούφας που απογειώνει το γεύμα.

Για επιδόρπιο ετοιμάζει ένα πάρα πολύ ανάλαφρο και δροσερό επιδόρπιο, ένα μπισκοτογλυκό με γιαούρτι και μαρμελάδα φράουλα, πανεύκολο, λαχταριστό, έτοιμο σε ελάχιστα λεπτά που θα σας λύσει τα χέρια σε κάθε περίπτωση. Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, και με μόλις 4 υλικά, το γλυκό είναι στο ψυγείο και, αφού παγώσει, ο Άκης το ολοκληρώνει με μια μαρμελάδα φράουλας, αποδεικνύοντας πως με ελάχιστα βήματα, μπορείτε να έχετε ένα μοναδικό γλυκό στο σπίτι σας.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Όσα έγιναν στα βαφτίσια του εγγονού της Αγγελοπούλου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Το προ δύο εβδομάδων αποκλειστικό ρεπορτάζ της «Espresso» για...

Από τα σαλόνια του «Grand Hotel» στο «Rouk Zouk» για καλό σκοπό

Αφήνουν τα σαλόνια του «Grand Hotel» για τη Ζέτα...

Τέσσερις Έλληνες επιστήμονες βρήκαν super φάρμακο

Μία σπουδαία ανακάλυψη έκανε ομάδα Ελλήνων καθηγητών, αποδεικνύοντας πως...

θρίλερ με τα αίτια θανάτου του Κώστα Χαρδαβέλλα!

Διάστασεις θρίλερ παίρνει ο θάνατος του Κώστα Χαρδαβέλλα, ο...

Ο Πάρης της Βίσση ένα βήμα πριν από τον θάνατο!

Ο Πάρης της δεκαετίας του '90: Η άγνωστη ιστορία...

Νάνσυ Αλεξιάδη: Σε πελάγη ευτυχίας η καλλονή που γνωρίσαμε στο «Fame Story 3»

Η Νάνσυ Αλεξιάδη έγινε μητέρα πρώτη φορά και το...