Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

«Kitchen Lab»: Παρεΐστικες συνταγές και συνταγές με φαντασία!

Σαββατοκύριακο, 12 και 13 Οκτωβρίου, με «Kitchen Lab» και...

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: «Νοσταλγώ τα πάντα από τον Μίκη»

Λίγες ώρες πριν οι μουσικές του «παγκόσμιου» Μίκη Θεοδωράκη...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 12 Οκτωβρίου

ΚΡΙΟΣ: Κάποιες εντάσεις που θα υπάρχουν εξαιτίας μυστικών που...

Η Μενεγάκη βγάζει τα ροζ έπειτα από 19 χρόνια

Τέλος η Ελένη Μενεγάκη από την ετήσια καμπάνια γνωστής...

«Kitchen Lab»: Παρεΐστικες συνταγές και συνταγές με φαντασία!

Σάββατο 12 & Κυριακή 13 Οκτωβρίου, στις 16:40

Σαββατοκύριακο, 12 και 13 Οκτωβρίου, με «Kitchen Lab» και τα πιο νόστιμα πιάτα που έχετε δοκιμάσει! Ο αγαπημένος μας σεφ και παρουσιαστής μας λέει την πιο νόστιμη καλησπέρα!

akis111045

Ο Άκης Πετρετζίκης σήμερα Σάββατο 12 Οκτωβρίου παραδίδει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab»  στις 16:40 με πολύ «παρεΐστικη» διάθεση. Μας δείχνει συνταγές που είναι ιδανικές για να τις ετοιμάσετε για την παρέα σας, την οικογένειά σας, σίγουρα τα παιδιά σας και όλους όσοι προτιμούν το κάτι ιδιαίτερο στο φαγητό τους.

Ξεκινάει με pizza rolls, αγαπημένο σνακ για μικρούς και μεγάλους, για να το πάρουν στη δουλειά ή το σχολείο και να το απολαύσουν σε στιγμές λιγούρας ή ως πρώτο πιάτο σε ένα τραπέζι.  Ο Άκης δείχνει έναν πολύ εύκολο τρόπο για να συνδυάσει ένα πολύ ελαστικό ζυμάρι με μια σάλτσα ντομάτας που θα είναι η ιδανική βάση για οποιαδήποτε υλικά επιλέξει κανείς για την πίτσα του.

akis111043

Για κυρίως γεύμα, ο αγαπημένος μας σεφ ετοιμάζει ένα κοτόπουλο σε κρούστα παρμεζάνας και σάλτσα αγιολί, μια μεσογειακή γεύση που θα είναι ο απόλυτος συνδυασμός διαφορετικών υφών και γεύσεων, με φόντο πάντα την ωραία ενέργεια που μας δίνει η παρέα. Η συνταγή συνδυάζει τις τραγανές υφές με την ζουμερή αίσθηση του κοτόπουλου, ενώ η σάλτσα αγιολί αγκαλιάζει με τον καλύτερο και πιο αρωματικό τρόπο μια σύνθεση πρωτείνης και γαρνιτούρας που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.

Για γλυκό, ο Άκης ετοιμάζει ένα κέικ σοκολάτας στο air fryer. Το κέικ σοκολάτας είναι ένα all time classic γλυκό που όλοι αγαπάμε, όμως θέλουμε και να γλιτώνουμε χρόνο σε ό,τι κάνουμε, οπότε εμπνεύστηκε μια συνταγή που δίνει γεύση και ευκολία με τον πιο ιδανικό τρόπο. Τα μυστικά παρασκευής έχουν σημασία, γιατί βλέποντας την εκτέλεση αυτής της συνταγής καταλαβαίνει κανείς ότι το να φτιάξεις ένα κέικ δεν χρειάζεται κόπο αλλά μόνο τρόπο, και ο Άκης τον μοιράζεται, όπως πάντα, απλόχερα.

akis111044

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις  16:40 με πολύ ιδιαίτερες συνταγές, αφού θέλει να αποδείξει πως λίγη μόνο φαντασία χρειάζεται και τη σωστή καθοδήγηση και μπορείτε να κάνετε θαύματα στην κουζίνα σας.

Ξεκινάει με ορεκτικό μια τυρόπιτα ακορντεόν με αραβικές πίτες ένα πολύ απλό, δροσερό και πανεύκολο ορεκτικό που θα σας ανοίξει νέους δρόμους στη δημιουργικότητά σας και θα κάνει όσους το δοκιμάσουν να σας συγχαίρουν για την επιλογή σας. Σε αυτήν την συνταγή, ο Άκης χρησιμοποιεί λίγες αραβικές πίτες ως βάση για την πιο νόστιμη τυρόπιτα που μπορείτε να φανταστείτε, αφού η γέμιση ενσωματώνεται με τέτοιον τρόπο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, που δημιουργεί μια εκτέλεση που θα σας έχει μέσα σε μισή ώρα κάτι που θα μείνει σταθερή αξία στο συνταγολόγιό σας.

akis111042

Για κυρίως πιάτο, ο αγαπημένος μας σεφ επιλέγει μια μπριζόλα tbone με μαγιονέζα τρούφας, ένα αριστούργημα γεύσης που θα νομίζετε πως μόνο σε πολύ ακριβά εστιατόρια θα μπορούσατε να το γευτείτε, όμως εκείνος σας αποδεικνύει πως μόνοι σας μπορείτε να δημιουργήσετε κάτι πολύ πιο νόστιμο και με γκουρμέ χαρακτήρα, απλά και μόνο ακολουθώντας τη συνταγή του.

Ο Άκης δείχνει πώς γίνεται το σωστό ψήσιμο σε μια μπριζόλα, χαράζοντάς την στα σωστά σημεία και περιχύνοντάς την με αρωματισμένο βούτυρο, έτσι ώστε να δημιουργήσει ένα αποτέλεσμα που συνδυάζεται τέλεια με τα σπιτικά τσιπς γλυκοπατάτας, τα οποία φτιάχνει με τον πιο εύκολο τρόπο, αλλά και την μαγιονέζα τρούφας που απογειώνει το γεύμα.

akis111041

Για επιδόρπιο ετοιμάζει ένα πάρα πολύ ανάλαφρο και δροσερό επιδόρπιο, ένα μπισκοτογλυκό με γιαούρτι και μαρμελάδα φράουλα, πανεύκολο, λαχταριστό, έτοιμο σε ελάχιστα λεπτά που θα σας λύσει τα χέρια σε κάθε περίπτωση. Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, και με μόλις 4 υλικά, το γλυκό είναι στο ψυγείο και, αφού παγώσει, ο Άκης το ολοκληρώνει με μια μαρμελάδα φράουλας, αποδεικνύοντας πως με ελάχιστα βήματα, μπορείτε να έχετε ένα μοναδικό γλυκό στο σπίτι σας.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τζόρτζ Μπάλντοκ: Nεκρός από πνιγμό, λέει η ιατροδικαστής

Μαρτυρικό θάνατο από «πνιγμό εντός ύδατος» βρήκε ο ποδοσφαιριστής...

Επιστρέφει ο εφιάλτης για την Παλιοσπύρου

Πρόσωπο με πρόσωπο με τη γυναίκα που της κατέστρεψε...

Λύτρας και Παπαδοπούλου μιλούν πλέον ανοιχτά για τον έρωτά τους

Καινούργια αρχή στο πλευρό της νέας αγαπημένης του, μεσίτριας...

Στο Star βλέπουν ότι στη «Φάρμα» επικρατεί… ξηρασία από νούμερα και ετοιμάζουν τα projects για το 2025

Τα κανάλια βγάζουν νέα όπλα στη μάχη της τηλεθέασης,...

Στον πάγο η σειρά «Οι αθώοι» στο Mega

Το Mega βάζει στον πάγο τη Χριστίνα Χειλά Φαμέλη...

«Σβήνει» η Καίτη Γκρέυ

Ενα εγκεφαλικό επεισόδιο, αφυδάτωση, χαμηλό αιματοκρίτη καθώς και μια...