Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2025

Η μικρή πρωταγωνίστρια του «Να με λες μαμά» μας συστήνει την ηρωίδα...

Η Ναυσικά Κοκοτά, πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά του Alpha...

Αννέτα Παπαθανασίου για Χρύσα Σπηλιώτη: ««Μια τσιγγάνα στη Γαλλία της είχε πει...

Η Αννέτα Παπαθανασίου κάθισε στον καναπέ της εκπομπής «Πρωίαν...

Γιώργος Παράσχος: «Θέλω να τον λέμε καρκίνο κι όχι ασθένεια γιατί είναι...

Ο Γιώργος Παράσχος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Breakfast@Star»....

Τζώρτζογλου για Μαζωνάκη: «Πρώτη φορά το λέω, μου ζήτησε να μην το...

Αρκετά αποκαλυπτικός έγινε ο Στράτος Τζώρτζογλου στη συνέντευξη που...

«Casa de Papel» αλά… ελληνικά – Ο Τσαφούλιας μεταφέρει στην TV τη μεγαλύτερη ληστεία των 90s

Η μεγαλύτερη ληστεία της δεκαετίας του ’90 στην Ελλάδα γίνεται σειρά από τον Σωτήρη Τσαφούλια για λογαριασμό της Cosmote TV. Μετά την επική τριλογία του «Έτερος εγώ» και το σίριαλ «17 κλωστές», που βασίστηκε στην ιστορία ενός μαζικού εγκλήματος, το οποίο συγκλόνισε τη χώρα, ο γνωστός σκηνοθέτης ετοιμάζεται να επιστρέψει στη μικρή οθόνη με εντελώς διαφορετικό θέμα, συγκεκριμένα με ένα «Ριφιφί». Αυτός θα είναι, εκτός απροόπτου, ο τίτλος της νέας μίνι σειράς, έξι επεισοδίων, που θα υπογράψει σκηνοθετικά, βάζοντας τούτη τη φορά το χεράκι του και στο σενάριο, το οποίο γράφεται ήδη από το δίδυμο Βασίλη Ρίσβα και ∆ήμητρας Σακαλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση, που θα έχει μεν στοιχεία ενός crime story, αλλά σε μερικά σημεία της θα θυμίζει μαύρη κωμωδία, βασίζεται στο πραγματικό γεγονός μιας ληστείας, που απασχόλησε πολλά χρόνια την ελληνική κοινή γνώμη, κυρίως, γιατί παραμένει ανεξιχνίαστη. Πρόκειται για το λεγόμενο «ριφιφί του αιώνα», δηλαδή τη ληστεία που έγινε… underground στην Τράπεζα Εργασίας, στο υποκατάστημα του Νέου Κόσμου, τον ∆εκέμβριο του 1992. Όπως είχε γίνει γνωστό τότε, οι δράστες έσκαψαν ένα τούνελ, το οποίο ξεκινούσε από ένα φρεάτιο της ΕΥ∆ΑΠ στο αριστερό τοίχωμα της σκεπασμένης κοίτης του ποταμού Ιλισού και κατέληγε κάτω από το υπόγειο της τράπεζας, όπου βρίσκονταν οι θυρίδες. Αυτός ήταν και ο στόχος τους, οι θυρίδες, όχι τα ταμεία της τράπεζας.

Οι δράστες φτάνοντας ακριβώς κάτω από το υπόγειο τρύπησαν μπετόν 60 εκατοστών, παραβίασαν 301 από τις 1.151 θυρίδες και αφαίρεσαν όλο το περιεχόμενό τους. Η αξία της λείας τους υπολογίζεται σε 5 δισεκατομμύρια δραχμές, ποσό αστρονομικό για την εποχή αλλά και για σήμερα (περίπου 14,7 εκατ. ευρώ).

Η συνέχεια της ιστορίας υπήρξε ακόμη πιο περιπετειώδης, καθώς οι πέντε κατηγορούμενοι (μεταξύ των οποίων και ο υποδιοικητής της τράπεζας) αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι, καθώς η καταγγελία από έναν κρατούμενο των Φυλακών Κορυδαλλού, που τους ενοχοποιούσε, αναιρέθηκε στη συνέχεια από τον ίδιο. Η υπόθεση μπήκε στο αρχείο και για πολλά χρόνια υπήρχαν διάφορες θεωρίες συνωμοσίας περί των ενόχων, ακόμη και για το αν οι δράστες ανήκαν σε τρομοκρατική οργάνωση ή στην ιταλική Μαφία.

Τα γυρίσματα για το σίριαλ «Ριφιφί» αναμένεται να αρχίσουν το επόμενο διάστημα, πιθανότατα μέσα στον ∆εκέμβριο. Η σειρά θα προβληθεί από την Cosmote TV την επόμενη σεζόν, το φθινόπωρο του 2025. Όσο για τους ηθοποιούς που θα πρωταγωνιστήσουν, μέχρι στιγμής δεν έχουν αποκαλυφτεί. Όπως ακούγεται, ωστόσο, ο Πάνος Βλάχος (πρωταγωνιστής στις «17 κλωστές»), ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο Άρης Λεμπεσόπουλος, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης και η Ευαγγελία Μουμούρη θα είναι στο καστ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Σταυρόπουλος: Το άγνωστο είδωλο της trash tv με το άδοξο «φινάλε» από άνοια!

Μόνος και ξεχασμένος, μακριά από κάθε είδους δημοσιότητα, έφυγε...

Κατερίνα Καινούργιου: Δείτε τη πρώτη φορά με φουσκωμένη κοιλίτσα

Οι φήμες περί εγκυμοσύνης της Κατερίνας Καινούργιου όλο και...

Φρεσκοχωρισμένη ηθοποιός είναι ζευγάρι με τον Μάριο Καπότση; Η αντίδρασή της όταν ρωτήθηκε

Μετά το διαζύγιο με γνωστό συνάδελφό της, η ηθοποιός φημολογείται πως είναι ερωτευμένη με τον πρώην της Κόνι Μεταξά, Μάριο Καπότση.

Συγκλονίζει ο Γιώργος Λιάγκας: «Δεν είχα κάνει κανένα λάθος και με εγκατέλειψε»

Ο Γιώργος Λιάγκας έκανε μια προσωπική εξομολόγηση κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το Πρωινό».

Αντώνης και Γεωργία Σαμαρά: Αποφόρτιση στο εξοχικό τους μετά το μνημόσυνο της κόρης τους

Ο Κώστας Σαμαράς, γιος του Αντώνη Σαμαρά και αδελφός...

Χειροπέδες στον γιο του Ανδρέα Λοβέρδου

Τον... μάτιασαν τον πρώην υπουργό και βουλευτή Ανδρέα Λοβέρδο, καθώς λίγα 24ωρα μετά τη... συστράτευσή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνελήφθη

Κατερίνα Καινούργιου – Γρηγόρης Γκουντάρας: Στην ίδια εκδήλωση σαν δυο ξένοι

Στο grand opening party του νέου καταστήματος Mini Stop Kiosk, στη Γλυφάδα, βρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 23 Σεπτεμβρίου η Κατερίνα Καινούργιου και ο Γρηγόρης Γκουντάρας.