Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου, 2024

Τo πιο… όμορφο «Money Drop»

Ρεβεγιόν με την Κατερίνα Καινούργιου, τη Σταματίνα Τσιμτσιλή, την...

Ηβη Αδάμου: Το ποδαρικό σε Πόλη και Αμερική

Ιδιαίτερα αγαπητή είναι η Ηβη Αδάμου στην Τουρκία. Η...

Ρενέ Στυλιαρά: Σοκολάτες και κρασιά με… αφιερώσεις

Η συγγραφέας Ρενέ Στυλιαρά άρχισε να γράφει όταν ήταν...

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Ο Αϊ-Βασίλης του υπ. Υγείας ξέχασε...

Παραμονή Χριστουγέννων σήμερα και η επτάχρονη Σοφιλένια από τη...

Φταίνε όλοι για τη Μάνδρα!

❱❱ Πόρισμα-σοκ για τις φονικές πλημμύρες αποκαλύπτει όργιο αυθαιρεσιών με κτίσματα σε ρέματαΔεν υπάρχει φορέας, στον οποίο να μην αποδίδονται ευθύνες για τις φονικές πλημμύρες του Νοεμβρίου στη Μάνδρα, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 24 άνθρωποι, από την έκθεση-κόλαφο που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου! 

Στο πόρισμα προτείνεται να αναζητηθούν πειθαρχικές ευθύνες σε δημόσιους λειτουργούς και αιρετούς στον Δήμο Μάνδρας, στο Δασαρχείο Αιγάλεω και στην Πολεοδομία Ελευσίνας, αναφέροντας ότι τα αυθαίρετα κτίσματα μέσα στα ρέματα της περιοχής υπερβαίνουν τα 39 (!), μεταξύ των οποίων είναι κατοικίες, αποθήκες, πρατήρια καυσίμων, αμαξοστάσια, γήπεδα, ακόμη και κέντρο διασκέδασης!

Σύμφωνα με όσα αναγράφει το συνολικά 82 σελίδων πόρισμα της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες όφειλαν να επισπεύσουν τις διαδικασίες υλοποίησης των έργων με βάση τόσο το ιστορικό και τη συχνότητα των πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή, όπως καταγράφονται από το 2014 και μετά, ακόμη και αν αυτά προκάλεσαν μόνο υλικές ζημιές, όσο και την υπάρχουσα ωριμότητα των σχετικών μελετών.

Και γήπεδο ποδοσφαίρου

Η έκθεση αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ο Δήμος Μάνδρας φέρεται ότι κατασκεύασε χωρίς άδεια οικοδομής γήπεδο στην περιοχή και μάλιστα τμήμα των αποδυτηρίων αυτού εντός της υφιστάμενης κοίτης του ρέματος!

Το κτίριο των αποδυτηρίων κρίθηκε επικινδύνως ετοιμόρροπο μετά το πλημμυρικό φαινόμενο και κατεδαφίστηκε. Στο Δασαρχείο Αιγάλεω καταλογίζονται ευθύνες σε υπαλλήλους που καθυστέρησαν τρία χρόνια να απαντήσουν για το αν η περιοχή έχει δασικό ή μη χαρακτήρα, ώστε να αρχίσουν έγκαιρα τα αντιπλημμυρικά έργα. Επίσης, στην Πολεοδομία Ελευσίνας επιρρίπτονται ευθύνες διότι δεν είχε ενεργοποιηθεί για την καταγραφή των αυθαίρετων κατασκευών κατά μήκος των ρεμάτων μετά το πλημμυρικό φαινόμενο του Οκτωβρίου του 2015.

Προκειμένου να αναγνωριστούν τα φυσικά πρόσωπα και τα στελέχη των υπηρεσιών που υπέπεσαν σε παραλείψεις, όπως αυτές καταγράφονται λεπτομερώς στο πόρισμα, προτείνεται η διενέργεια προκαταρκτικής διοικητικής εξέτασης σε καθεμία από τις αναφερόμενες υπηρεσίες.
Τέλος, στην έκθεση τονίζεται ότι οι διαδικασίες υλοποίησης των αντιπλημμυρικών έργων πρέπει να είναι σύντομες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μια κυρία πρώην υπουργού στα μπουζούκια

Ιδιαίτερη αδυναμία στα ακριβά σύνολα, στα θηριώδη τζιπ και...

Η Τραϊάνα Ανανία πρώτο όνομα σε πίστα της… Λαμίας

Από τα επικά τσιφτετέλια «Στην υγειά μας» με τον...

Πένθος για τη Στέλλα Μπεζαντάκου που «έχασε» την 89χρονη πεθερά της

Θλιμμένα Χριστούγεννα για τη Στέλλα Μπεζαντάκου. Η Θεοδώρα Γκίκα,...

Μαρίνα για «μαϊμού» ψώνια στη Σάντα Μπάρμπαρα

Λίγο οι γιορτές των Χριστουγέννων, λίγο ο γάμος του...

Με καρκίνο στο πάγκρεας η πριγκίπισσα της Σερβίας!

Οι μεγάλοι απόντες στο πρόσφατο χριστουγεννιάτικο γκαλά του ανθρωπιστικού...