Άλλη μία φορά προκαλεί την οργή των πολιτών ο νέος Ποινικός Κώδικας, με τον οποίο παραγράφεται πλέον η υπόθεση κατά του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Γεωργιάδη για το αδίκημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων που φέρεται ότι τελέστηκε στη Μολδαβία. Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση ενώπιον του Νίκου Γεωργιάδη, ο οποίος καθόταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, με την εισαγγελέα να δηλώνει ξεκάθαρα την αντίθεσή της στην παραγραφή.
Συγκεκριμένα, η παύση της δίωξης του Ν. Γεωργιάδη επήλθε λόγω της συντόμευσης του χρόνου παραγραφής, καθώς πλέον και τα συγκεκριμένα αδικήματα υπάγονται στο κοινό πλαίσιο παραγραφής. «Δυστυχώς θα πρέπει να γίνει δεκτή η ένσταση παραγραφής. Ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει τον νόμο, ακόμα και αν προκαλείται στους πολίτες το ερώτημα πώς μπορεί με τον νέο Ποινικό Κώδικα να θεωρεί ήσσονος σημασία και να παραγράφει όλα τα πλημμελήματα, ακόμα και αυτά που έχουν τελεστεί σε βάρος ανηλίκων» ανέφερε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου.
Κανένα ελαφρυντικό
Πρωτόδικα ο Νίκος Γεωργιάδης είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας τον έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία (2-1) για το αδίκημα της ασέλγειας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Παράλληλα, το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ενώ χορήγησε αναστολή έως την εκδίκαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου. Με τον νέο Ποινικό Κώδικα να παραγράφει ουσιαστικά ένα σοβαρό έγκλημα, ο Νίκος Γεωργιάδης ένιωσε την ανάγκη να προβεί και σε δήλωση, παρότι το δικαστήριο δεν μπήκε ποτέ στην ουσία της υπόθεσης, αλλά αρκέστηκε στην παραγραφή της.
«Με την απόφαση του Εφετείου Αθηνών έκλεισε -με την παύση της ποινικής δίωξης- η γνωστή υπόθεση εναντίον μου. Μια υπόθεση που κατασκευάστηκε με προφανείς πολιτικούς σκοπούς. Μια υπόθεση στην οποία είμαι απόλυτα αθώος. Ελπίζω εφεξής να μην υποστεί κανένας Ελληνας πολίτης τη μεταχείριση που δέχτηκα εγώ. Ελπίζω κανείς ποτέ να μη βιώσει την αδικία και τον διασυρμό που βίωσα εγώ».
Ο κ. Γεωργιάδης είχε συλληφθεί το 2010 στη Μολδαβία για εμπλοκή σε μεγάλο κύκλωμα παιδεραστίας, όμως είχε αφεθεί ελεύθερος επειδή διέθετε διπλωματικό διαβατήριο, το οποίο του παρείχε ασυλία.