«Ερωτεύτηκε μια σπαλομπριζόλα» ο Αλέξης Τσίπρας. Την είδε μπροστά του, τεράστια και καλοψημένη, και άρχισε να ρωτά τον ψήστη για την προέλευσή της. Ναι!
- Από τη Βίβιαν Μπενέκου
Μια μπριζόλα τόμαχοκ με το rib-eye στη μέση τράβηξε το ενδιαφέρον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη θεσσαλονικιώτικη ταβέρνα «Στα καλά καθούμενα» του Στέφανου Σαράτση, στην Πολίχνη. Εκεί φιλοξενήθηκε το βράδυ της Τρίτης μετά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος από την πολιτεύτρια του και πρώην υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου.
Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας δείπνησε με τα μέλη κάθε γραμματείας των Νομαρχιακών Επιτροπών Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής από την πόλη και τους βουλευτές από τη βόρεια Ελλάδα που βρέθηκαν στην ομιλία. Λίγο προτού στηθεί το «θεϊκό τσιμπούσι», εμφανίστηκε ο σεφ Σαράτσης με την τόμαχοκ στο πιάτο, κάνοντας τον τέως πρωθυπουργό να εντυπωσιαστεί τα… μάλα! Ρώτησε λοιπόν τον ψήστη πώς τη φτιάχνει και εκείνος του απάντησε ότι είναι «η βασίλισσα του κρέατος», διότι εμπεριέχει και το ζουμερό κομμάτι rib-eye. Του εξήγησε δε ότι ψήνεται 45 λεπτά. Δίπλα του παρακολουθούσε εκστασιασμένη και η Χατζηγεωργίου. Κι αφού είδαν τη διαδικασία κοπής της μπριζόλας, μέρος της όλης ωραίας στιγμής κι αυτή, ύστερα την απόλαυσαν.
Τέτοιο κρέας δεν είχε ξαναδοκιμάσει ο Αλέξης Τσίπρας. Μάλιστα, όλο το ενσταντανέ ήταν σαν το «κάτι ψήνεται», αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ.