Σάββατο, 22 Μαρτίου, 2025

«VIΠ – Καλά γεράματα»: «Ο bodyguard της Λουκίας»

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «VIΠ – Καλά γεράματα».Η...

Pan Pan: Το νέο, ανατρεπτικό track του δημιουργού με τίτλο «Το νιώσιμο»

Μπορεί το τραγούδι του Pan Pan «Ανισόπεδη ντίσκο» να...

Λευτέρης Κρίκης: Εντυπωσιάζει το music video του νέου του τραγουδιού!

Ο Λευτέρης Κρίκης θεωρείται ως το next big think...

Καμία σκέψη για πρωινό από τον Αρναούτογλου

Το πρωινό μπορεί να περιμένει για καιρό ακόμη τον...

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας έβαλε ποδιά και μαγείρεψε κριθαρότο με μύδια

«Master chef» Τζιτζικώστας

Ο περιφερειάρχης μαγείρεψε σε δημόσια θέα τη σπεσιαλιτέ του, κριθαρότο με μύδια! Και του πέτυχε τόσο πολύ, που θα ζήλευαν τη συνταγή του και οι καλύτεροι σεφ της χώρας. Μετά την ομιλία του στα εγκαίνια της 30ής Detrop boutique, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας έβαλε ποδιά και… στρώθηκε στο κριθαράκι με τα μύδια.

Η σπεσιαλιτέ του ήταν βασισμένη στην αγιορείτικη συνταγή του πατρός Επιφανίου του αειμνήστου και καλύτερου πρεσβευτή της μακεδονικής κουζίνας, όπως δήλωσε ο ίδιος. Ο πατήρ Επιφάνιος, που έφυγε από τη ζωή το 2020, ήταν ο αρχιμάγειρας στο Αγιον Ορος. Είχε αναπτύξει ιδιαίτερα την αγιορείτικη μαγειρική και ήταν ένας από τους ανθρώπους που την έκαναν ευρέως γνωστή στο κοινό μέσα από τα βιβλία.

Παράλληλα, έφτιαχνε κρασί και λάδι και προωθούσε τον αγιορείτικο τρόπο ζωής. Τα τελευταία του χρόνια ο αρχιμάγειρας της Αθωνικής Πολιτείας ήταν ενεργό μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, συμμετέχοντας σε πολλούς αγώνες μαγειρικής που διεξάγονται τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.

Έγραφε και τα δικά του βιβλία με μοναστηριακές συνταγές. Ενα από αυτά, το «Μαγειρική του Αγίου Ορους», έχει μεταφραστεί στα γερμανικά, στα αγγλικά, στα ρωσικά, στα ρουμανικά, στα βουλγαρικά και τα ισπανικά.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, λοιπόν, είχε τη συνδρομή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Θεσσαλονίκης στο φτιάξιμο της σπεσιαλιτέ του. Όλο αυτό στόχο είχε την προβολή και την προώθηση της μακεδονικής κουζίνας. «Η μαγειρική είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δείξεις πόσο αγαπάς και πόσο εκτιμάς τον συνάνθρωπό σου» είπε περιχαρής ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ολοκληρώνοντας τη γευστικότατη δημιουργία του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Kαλογήρου στον δρόμο του Παϊσιου

Αγνώριστοι (για τις ανάγκες των ρόλων τους) σταρ της...

Σκύλος αξίας 5.250.000 ευρώ

Τα μαλλιά της κεφαλής του πλήρωσε Ινδός για να...

Κόλαση η ζωή των κατοίκων γύρω από το Γ’ Νεκροταφείο, με τους τάφους να έχουν φτάσει στις εισόδους των σπιτιών

Μια εκκωφαντική «κραυγή» αγωνίας υψώνεται από τις γειτονιές γύρω...

Το ζευγάρι Ελλήνων που… παράτησε τη Σαντορίνη και συστήνει στους Νεοζηλανδούς το ελληνικό σουβλάκι

Το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο θριαμβεύει στη μακρινή Νέα Ζηλανδία,...