Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, 2024

Γιατί η Μπόμπα άκουσε τα εξ αμάξης

Αρνητικά σχόλια για το προκλητικό βίντεο που δείχνει να...

Πού το πάει η Μαλέσκου μετά το trash «TV Queen»

Διπλό τηλεοπτικό χτύπημα από την Ιωάννα Μαλέσκου! Η τελευταία...

Τροχαίο για τη Στέλλα Μπεζαντάκου!

«Κόλαση» στα νότια προάστια με τη Στέλλα Μπεζαντάκου και...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου

ΚΡΙΟΣΠροσέξτε τους γύρω σας ώστε να μην επεμβαίνουν αρνητικά...

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας έβαλε ποδιά και μαγείρεψε κριθαρότο με μύδια

«Master chef» Τζιτζικώστας

Ο περιφερειάρχης μαγείρεψε σε δημόσια θέα τη σπεσιαλιτέ του, κριθαρότο με μύδια! Και του πέτυχε τόσο πολύ, που θα ζήλευαν τη συνταγή του και οι καλύτεροι σεφ της χώρας. Μετά την ομιλία του στα εγκαίνια της 30ής Detrop boutique, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας έβαλε ποδιά και… στρώθηκε στο κριθαράκι με τα μύδια.atzitzikostas 277856961 501358128366135 7346035475183107683 n

Η σπεσιαλιτέ του ήταν βασισμένη στην αγιορείτικη συνταγή του πατρός Επιφανίου του αειμνήστου και καλύτερου πρεσβευτή της μακεδονικής κουζίνας, όπως δήλωσε ο ίδιος. Ο πατήρ Επιφάνιος, που έφυγε από τη ζωή το 2020, ήταν ο αρχιμάγειρας στο Αγιον Ορος. Είχε αναπτύξει ιδιαίτερα την αγιορείτικη μαγειρική και ήταν ένας από τους ανθρώπους που την έκαναν ευρέως γνωστή στο κοινό μέσα από τα βιβλία.

Παράλληλα, έφτιαχνε κρασί και λάδι και προωθούσε τον αγιορείτικο τρόπο ζωής. Τα τελευταία του χρόνια ο αρχιμάγειρας της Αθωνικής Πολιτείας ήταν ενεργό μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, συμμετέχοντας σε πολλούς αγώνες μαγειρικής που διεξάγονται τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.undefined 278056725 645232323248816 671649269884971344 n 1

Έγραφε και τα δικά του βιβλία με μοναστηριακές συνταγές. Ενα από αυτά, το «Μαγειρική του Αγίου Ορους», έχει μεταφραστεί στα γερμανικά, στα αγγλικά, στα ρωσικά, στα ρουμανικά, στα βουλγαρικά και τα ισπανικά.atzitzikostas 277911616 109743138366610 4159702843415270490 n

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, λοιπόν, είχε τη συνδρομή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Θεσσαλονίκης στο φτιάξιμο της σπεσιαλιτέ του. Όλο αυτό στόχο είχε την προβολή και την προώθηση της μακεδονικής κουζίνας. «Η μαγειρική είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δείξεις πόσο αγαπάς και πόσο εκτιμάς τον συνάνθρωπό σου» είπε περιχαρής ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ολοκληρώνοντας τη γευστικότατη δημιουργία του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαριγκόνα: Η μελαχρινή που τρέλανε το ΣΕΦ στο ματς Ολυμπιακός – Βιλερμπάν

Το ματς Ολυμπιακός - Βιλερμπάν εξελισσόταν σε θρίλερ... Ωσπου...

Η ατάκα του 30χρονου στην αδερφή του λίγο μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση της πρώην συντρόφου του στο Αγρίνιο

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ενώπιον...

Eurovision: Κάθε καρυδιάς… καρύδι στον ελληνικό τελικό

Για μια θέση στον ήλιο... Μετά την επικοινωνιακή επιτυχία...

Στο Γηροκομείο Αθηνών θα γίνει «Της παρέας»!

Ανοίγει ξανά το ιστορικό θέατρο του Γηροκομείου Αθηνών, τριάντα...

Βαρδής Βαρδινογιάννης: Δεν άντεξε μακριά από τη Μαριάννα του

Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης ταξίδεψε στη γειτονιά των αγγέλων για...

Τσολάκη πολύ σκληρή για να πεθάνει

Πολύ σκληρή για να πεθάνει τηλεοπτικά η Ελένη Τσολάκη,...

Ο Λαζόπουλος με Βλάχο και Γερασιμίδου στο «Τσαντίρι» του

Η αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα του «Αλ Τσαντίρι...