Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η πολιτική κόντρα που έχει ξεσπάσει γύρω από τον ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, αλλά και τις βαρύτατες καταγγελίες που αντιμετωπίζει για τον βιασμό και τον ξυλοδαρμό της Ελένης Χρονοπούλου.
Η κυβέρνηση, με μοναδικό στόχο τον συμψηφισμό της υπόθεσης Λιγνάδη με την υπόθεση Γεωργούλη, διατηρεί χαμηλούς τόνους, θέτοντας όμως ερωτήματα, αλλά κυρίως ζητώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγγνώμη για όσα είχε καταλογίσει στην κυβέρνηση για τις σχέσεις της με τον καταδικασμένο σκηνοθέτη και με τον πρώην συνεργάτη του πρωθυπουργού Νίκο Γεωργιάδη.
Το επιχείρημα αυτό έθεσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε πως «χτίστηκε μια ολόκληρη μυθολογία της Αριστεράς πάνω στη συζήτηση για το ηθικό πλεονέκτημα, και με αυτά τα ζητήματα ηθικής τάξεως πρέπει κανείς να είναι εξαιρετικά προσεκτικός μαζί τους, διότι η κατασκευή πάνω στην οποία στηρίζεται αυτή η θεωρία του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς είναι ότι, για κάποιον περίεργο λόγο, οι άνθρωποι στην Αριστερά είναι περίπου άγιοι, ενώ, πάλι για κάποιον περίεργο λόγο, οι άνθρωποι στη Δεξιά είναι ο ορισμός της αμαρτίας». Την ίδια ώρα, πολλοί βουλευτές της Ν.Δ. συνεχίζουν να αφήνουν σαφείς υπαινιγμούς γύρω από το αν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε για τις πράξεις του Αλέξη Γεωργούλη, αμφισβητώντας εμμέσως τα επιχειρήματα της κυβέρνησης.
Ερευνήθηκαν
Παράλληλα, στην Κουμουνδούρου συνεχίζουν να μιλούν για άμεση αντίδραση με το που έγινε γνωστή η υπόθεση, αρνούμενοι πως γνώριζαν οτιδήποτε για τον Αλέξη Γεωργούλη, ακόμα και ο ευρωβουλευτής Κούλογλου, που άναψε φωτιές με την παρέμβασή του το πρωί της Τρίτης. «Οι φήμες δεν ήταν συγκεκριμένες. Ερευνήθηκαν και με εντολή του προέδρου ήμασταν πολύ αυστηροί» είπε χαρακτηριστικά.
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου αποκάλυψε: «Οταν μάθαμε για τις φημολογίες, όταν ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο επικεφαλής της ευρωομάδας μας, μας ενημέρωσε για τις φήμες και ρώτησε τον Αλέξη Γεωργούλη τι συμβαίνει και αυτός το διέψευσε, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν το άφησε έτσι. Ψάξαμε με τις διαδικασίες που μπορούσαμε, απευθυνόμενοι στις Αρχές του Ευρωκοινοβουλίου, αν υπήρξε όντως κάποια καταγγελία. Οι αρμόδιες Αρχές δεν επιβεβαίωσαν τις φήμες που διερευνούσαμε για κακοποιητικές συμπεριφορές. Δεν θα μπορούσαν και να το επιβεβαιώσουν, γιατί καλύπτονται από το απόρρητο. Η καταγγελία ήρθε στο Ε/Κ μόλις προχθές, γιατί τότε προέκυψε το θέμα της άρσης ασυλίας».
Από την πλευρά της Χαριλάου Τρικούπη, ο διμέτωπος κατά κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται, με τα στελέχη του κόμματος να καταγγέλλουν τον ΣΥΡΙΖΑ πως άφησε να διαρρεύσει το όνομα του θύματος και τη Ν.Δ. πως αξιοποιεί το θέμα με μικροπολιτικά κριτήρια.