Ο Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Happy Day». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε όλα αναφέρθηκε στην οικογένειά του, στον χαμό του πατέρα του το 2012 αλλά και στην πρόσφατη απώλεια της μητέρας της συντρόφου του Μπέττυς Μπαζιάνα.
Ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε πως στο σπίτι τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχει η σύντροφός του ενώ εξήγησε τους λόγους που δεν έχει τηλεόραση στο σπίτι του. «Έχω αναλάβει το πρωινό ξύπνημα των παιδιών. Ιδίως την περίοδο που ήμουν πρωθυπουργός γυρνούσα στη 1 τη νύχτα, δεν τα έβλεπα οπότε ανέλαβα να σηκώνω εγώ τα παιδιά, να τρώμε πρωινό, να φεύγουν στο σχολείο και μετά να φεύγω εγώ. Αυτός είναι και ο λόγος που με κατηγορεί συνεχώς η Μπέττυ, ότι τα παιδιά πηγαίνουν συνεχώς αργοπορημένα στο σχολείο.
Στο σπίτι δεν υπάρχει τηλεόραση, την έχουμε καταργήσει. Έχουμε έναν προτζέκτορα για ποδόσφαιρο ή ταινίες. Την καταργήσαμε την περίοδο που θέλαμε να βάλουμε όριο όταν τα παιδιά έρχονται μετά το σχολείο στο σπίτι, να μην έχουν τη δυνατότητα να χαζεύουν στην οθόνη.»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην δύσκολη περίοδο του 2012 που έχασε τον πατέρα του: «Είναι πολύ δυσάρεστο να χάνουμε τους ανθρώπους μας, ωστόσο αυτό είναι μία φυσιολογική εξέλιξη. Αυτή είναι η ζωή. Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο όταν κάποιος φεύγει ξαφνικά, όπως έφυγε ο πατέρας μου σε μία ηλικία που θα μπορούσε να λείπει λίγο ακόμα. Ήταν 78 ετών. Δεν ταλαιπωρήθηκε. Με είχε πάρει τηλέφωνο λίγο πριν και μετά έφυγε. Είχα μία ιδιαίτερη σχέση με τον πατέρα μου και μάλιστα, θυμάμαι ότι με έπαιρνε τηλέφωνο τρεις φορές τη μέρα. Με καμάρωνε. Δεν πρόλαβε να με δει πρωθυπουργό αλλά είχε μία βεβαιότητα ότι αυτό θα συμβεί».
Ο Αλέξης Τσίπρας στο τέλος της συνέντευξης μίλησε για την απώλεια της μητέρας της Μπέττυς Μπαζιάνα: «Για τη μητέρα της Μπέττυς γνωρίζαμε ότι είχε καρκίνο 14 χρόνια και έδωσε μία πολύ γενναία μάχη. Της είχαν δώσει προσδόκιμο ζωής 2-3 χρόνια. Έζησε 10 χρόνια παραπάνω. Αυτή η εξέλιξη στη ζωή της Μπέττυς ήταν και η αιτία που αποφάσισε να κάνουμε παιδιά.
Δεν είχε πάρει την απόφαση να κάνουμε παιδιά, διότι αυτό είναι απόφαση της γυναίκας. Θυμάμαι ότι μόλις μάθαμε το αρνητικό μαντάτο, πήρε την απόφαση να γίνουμε γονείς. Νομίζω ότι η μητέρα της το πάλεψε, έζησε αρκετά χρόνια, χάρηκε τα εγγόνια της, στο τέλος ταλαιπωρήθηκε αλλά έδωσε μία γενναία μάχη με τον καρκίνο».