Η Στελλίνα Τρωιάνου μια από τις πιο πολυάσχολες γυναίκες της Θεσσαλονίκης, εκτός από τη δικηγορία που ασκεί σε καθημερινή βάση είναι πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων και φίλων του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης «Nouvelle Amicale», μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Β. Ελλάδας (ΠΕΕΒΕ) και μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού «Θεσσαλονικέων Πόλις».
Πήρε την απόφαση να θέσει υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης, με πολύ μεγάλη διάθεση να προσφέρει στα κοινά, στο πλευρό του Κωνσταντίνου Ζέρβα και το μήνυμα που στέλνει είναι το εξής:
«Με βάση την εμπειρία που έχω αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια, ο τομέας των πολιτιστικών είναι σίγουρα ένας τομέας στον οποίο πιστεύω ότι θα μπορούσα να προσφέρω πολλά, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι οι άλλοι τομείς με αφήνουν αδιάφορη. Πολιτισμός είναι οτιδήποτε συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων μιας πόλης. Αλλωστε, όπως είπα και στην αρχή, οι δικηγόροι είμαστε πολύπλευροι άνθρωποι, με εμπειρία σε πολλά πεδία.
Αν λοιπόν με τιμήσουν με την ψήφο τους οι ψηφοφόροι, όπου και να βρεθώ, υπόσχομαι ότι θα καταβάλω την ίδια προσπάθεια και ότι δεν θα διαψεύσω τις προσδοκίες τους».
Τι έκανε έως τώρα και τι μπορεί να αλλάξει ο Κωνσταντίνος Ζέρβας στη δεύτερη θητεία του;
Όπως είχε εξαγγείλει στην αρχή της θητείας του, προχώρησε σε μείωση των δημοτικών τελών που ανήλθε συνολικά σε ποσοστό 30%. Οι δαπάνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας και η αύξηση του κόστους λειτουργίας των χώρων που εποπτεύει ο δήμος, με την ταυτόχρονη μείωση των εσόδων, επιβάρυναν τον δημοτικό προϋπολογισμό, με συνέπεια να υπάρξει καθυστέρηση στην πραγματοποίηση άλλων έργων.
Παρ’ όλα αυτά, μόλις ομαλοποιήθηκε η κατάσταση ξεκίνησαν έργα παντού. Ο δήμος έχει διασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 200.000.000 ευρώ προκειμένου να υλοποιηθούν έργα στις γειτονιές όλης της πόλης. Μιλάμε για αναπλάσεις, δρόμους, φωτισμό, πεζοδρόμια, έργα που έχουν ήδη ξεκινήσει και θα συνεχιστούν για να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών. Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας ήρθε αντιμέτωπος με μια πανδημία και έναν πόλεμο. Και τα δύο αυτά συνιστούν λόγους «ανωτέρας βίας» που, βάσει του νόμου, δίνουν το δικαίωμα ακόμα και να αθετήσει κάποιος τις υποχρεώσεις του. Παρ’ όλα αυτά, καμία από τις υποσχέσεις του δεν την αθέτησε και πρέπει να του δοθεί οπωσδήποτε η δεύτερη ευκαιρία να διοικήσει με ομαλές συνθήκες και να ολοκληρώσει αυτά που οραματίστηκε στο ξεκίνημά του.