Σάββατο, 22 Μαρτίου, 2025

Καμία σκέψη για πρωινό από τον Αρναούτογλου

Το πρωινό μπορεί να περιμένει για καιρό ακόμη τον...

Μουτάφη και Τρικαλιώτη την Κυριακή στην ΕΡΤ

Με την Ελισάβετ Μουτάφη, μια φρέσκια μανούλα που υιοθέτησε...

Η… στύση του Πέτρου

Η σεξουαλική ικανότητα του Πέτρου Φιλιππίδη και κυρίως η...

Ανύπαντρες έβαλαν νυφικό για καλό σκοπό

Η showbiz ντύθηκε νυφούλα λέγοντας «Yes, I do». Οπως...

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη μοιράστηκε τον προσωπικό της αγώνα με τα κιλά

Η αναπληρώτρια υπουργός που νίκησε την παχυσαρκία

Βλέποντάς τη σήμερα δεν σου περνάει καν από το μυαλό ότι είχε φτάσει να ζυγίζει εκατό κιλά και ότι υπήρξε στρουμπουλό κορίτσι! «Παχύσαρκη νεαρή» ήταν η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, όπως η ίδια αποκάλυψε σε τηλεοπτική συνέντευξή της.

  • Aπο τη Βίβιαν Μπενέκου

Μοιράστηκε τον προσωπικό της αγώνα με τα κιλά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας, που ήταν στις 4 Μαρτίου.

«Από παιδί, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, είχα παραπάνω κιλά. Κάποια στιγμή στη νεαρή μου ενήλικη ζωή ξεπέρασα τα 100 κιλά και από κει και μετά ήταν πάρα πολύ δύσκολο μόνη μου να τα χάσω. Χρησιμοποιούσα αυτές τις δίαιτες, τις χημικού τύπου δίαιτες, που ήταν στη μόδα την εποχή που ήμουν εγώ νέα. Προσπάθησα μια δυο φορές με αυτές, δεν τα κατάφερα. Υστερα βρήκα έναν διατροφολόγο, ο οποίος μπορούσε να με κατευθύνει σωστά με βάση τις δικές μου διατροφικές επιλογές για να μπορέσω να μη στερηθώ και το γλυκό, κι έτσι τα κατάφερα» εξομολογήθηκε η Ειρήνη Αγαπηδάκη, παραδεχόμενη ότι είναι πολύ δύσκολη η μάχη με την παχυσαρκία και ότι τα διατροφικά πλάνα με ειδικούς δεν είναι φτηνά.

«Δεν είναι εύκολο, χρειάζεσαι βοήθεια, υποστήριξη και κυρίως τη δυνατότητα την οικονομική. Πιστεύω, αν και εγώ είχα τη δυνατότητα να την έχω δωρεάν θα το είχα κάνει νωρίτερα στη ζωή μου, είναι κάτι το οποίο δεν είναι φτηνό» συμπλήρωσε. Δυστυχώς, στη χώρα μας υπέρβαροι ή παχύσαρκοι είναι το 63% των ενηλίκων, ενώ παγκοσμίως ένας στους έξι ενηλίκους και ένα στα 11 παιδιά παλεύουν με την παχυσαρκία.

«Να μπει η χώρα μας σε κίνηση. Τα παιδιά μας να αθλούνται. Είναι βασική η διατροφή, αλλά έχει να κάνει και με τη δραστηριότητα» είναι το μήνυμα που έστειλε, λέγοντας ότι ξεκινά πρόγραμμα κατά της παχυσαρκίας για ενηλίκους με δωρεάν υποστήριξη από ψυχολόγους, διατροφολόγους και άλλους. Σήμερα, στην ενήλικη ζωή της, μετράει μία μία τις διατροφικές ατασθαλίες η Αγαπηδάκη προκειμένου να τις αποφύγει!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Kαλογήρου στον δρόμο του Παϊσιου

Αγνώριστοι (για τις ανάγκες των ρόλων τους) σταρ της...

Σκύλος αξίας 5.250.000 ευρώ

Τα μαλλιά της κεφαλής του πλήρωσε Ινδός για να...

Κόλαση η ζωή των κατοίκων γύρω από το Γ’ Νεκροταφείο, με τους τάφους να έχουν φτάσει στις εισόδους των σπιτιών

Μια εκκωφαντική «κραυγή» αγωνίας υψώνεται από τις γειτονιές γύρω...

«Φουντώνει» ο έρωτας της Ανδριολάτου με τον επιχειρηματία Μπάμπη Τσαούσογλου

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η σχέση ανάμεσα στην Κλέλια...