Αποφυλακίστηκε ύστερα από 15 μήνες προσωρινής κράτησης για λόγους υγείας ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν»
Αποφυλακίστηκε ύστερα από 15 μήνες προσωρινής κράτησης για λόγους υγείας ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν»
Υστερα από 15 μήνες προσωρινής κράτησης αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης, αφού κρίθηκε ότι δεν είναι ύποπτος φυγής.
Η αποφυλάκιση δεν θα συνιστούσε είδηση πρώτης γραμμής, αν δεν ερχόταν λίγες ημέρες μετά την εκρηκτική συμπληρωματική απολογία του, στις 31 Ιουλίου, στην οποία έδειξε διάθεση συνεργασίας με τις ανακριτικές Αρχές.
Η αποφυλάκιση του Μαρτίνη διατάχθηκε με διάταξη του ανακριτή κατά της Διαφθοράς Νικόλαου Τσιρώνη, με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέα, και του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα. Η αίτηση του Μαρτίνη είχε υποβληθεί διά του συνηγόρου του, Θόδωρου Μαντά, στις 31 Ιουλίου. Ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» εμφανίστηκε σκιά του εαυτού του, καταβεβλημένος και με επιβαρυμένη υγεία, όπως πιστοποιήθηκε από δημόσια έγγραφα, τα οποία αναφέρουν ότι έχει αναπηρία άνω του 75%.
Δωροδοκία
Προφανώς, η «διάθεση συνεργασίας» που επέδειξε ο κ. Μαρτίνης έχει να κάνει με όσα αποκάλυψε σχετικά με τις δύο υποθέσεις για τις οποίες κατηγορείται. Πρόκειται για την υπόθεση δωροδοκίας από τη Hospitalia International με περίπου 3.200.000 ευρώ και για την απιστία στην υπηρεσία που αφορά τις νοσηλείες γνωστών πολιτικών, ανθρώπων των ΜΜΕ και άλλων στο «Ερρίκος Ντυνάν», με εξωφρενικές εκπτώσεις κόστους ή και εντελώς δωρεάν, οι οποίες φέρεται ότι ζημίωσαν το ίδρυμα με 1.750.000 ευρώ.
Η απολογία του Μαρτίνη είναι πιθανό να ανοίξει νέους δρόμους στην υπόθεση «Ερρίκος Ντυνάν» και να προκαλέσει ραγδαίες εξελίξεις το προσεχές διάστημα. Ηδη, ο πρώην πρόεδρος του ιδρύματος έχει δώσει μια χειμαρρώδη κατάθεση στην εποπτεύουσα των Φυλακών Κορυδαλλού, εισαγγελέα Βικτωρία Μαρσιώνη, η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.
Σε αυτήν έκανε λόγο για «σχέδιο εκχώρησης-παράδοσης» του νοσοκομείου και ενέπλεκε τους πρώην υπουργούς Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, Αδωνι Γεωργιάδη, Μάκη Βορίδη, αλλά και πρόσωπα εμπιστοσύνης των πολιτικών ηγεσιών, τα οποία είχαν διοριστεί μέλη του Δ.Σ.