Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: Η μεταμόρφωση για τις ανάγκες της παράστασης «Φάλαινα»

Μεταμόρφωση για... Οσκαρ στο ελληνικό σανίδι! Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης...

Ταμίλλα Κουλίεβα μιλάει για τον ρόλο της στη σειρά «Άγιος Έρωτας»

Η Θάλεια Μαρκοπούλου του «Άγιου έρωτα», κατά κόσμον Ταμίλλα Κουλίεβα, βρέθηκε στην...

Το μυστικό για τη θεραπεία του καρκίνου κρύβεται στην… μπίρα!

Το μυστικό για τη θεραπεία του καρκίνου κρύβεται στην...

Μαρία Καλάβρια για Μαστροκώστα: «Θα είναι καλύτερα τώρα που γύρισε πίσω ο...

Η Μαρία Καλάβρια παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή Super...

«Συνοικία το όνειρο» – Πρεμιέρα τη Πέμπτη 21 Οκτωβρίου στο Γυάλινο Θέατρο

Σχεδόν εξήντα χρόνια μετά το γύρισμα της και τον σάλο που προκάλεσε στην προβολή της, η θρυλική ταινία του Αλέκου Αλεξανδράκη ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι για πρώτη φορά

Η περσινή επιτυχία «Συνοικία το όνειρο»  των Κ. Κοτζιά – Τ. Λειβαδίτη επιστρέφει στην κεντρική σκηνή του Γυάλινου Θέατρου, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Σωτήρη Χατζάκη. Η παράσταση αφιερώνεται στον αείμνηστο Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος είχε γράψει τη μουσική.

Η μεγάλη Πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου στις 21:00, και ανανεώνει το ραντεβού της με το κοινό κάθε Τετάρτη, Παρασκευή, Πέμπτη, αλλά και Σάββατο στις 18:00 και Κυριακή στις 20:30.

Σχεδόν εξήντα χρόνια μετά το γύρισμα της και τον σάλο που προκάλεσε στην προβολή της, η θρυλική ταινία του Αλέκου Αλεξανδράκη, «Συνοικία το όνειρο», παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο θέατρο, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Σωτήρη Χατζάκη.

Ο θίασος αποτελείται από εξαιρετικούς ηθοποιούς: Μάνος Βακούσης, Γιωργής Τσαμπουράκης, Μαρία Φιλίππου, Σοφία Μανωλάκου, Στράτος Χρήστου, Δημήτρης Καραμπέτσης, Εύρη Σωφρονιάδου, Γεράσιμος Σοφιανός, Κατερίνα Σπάρταλη, και στον ρόλο του τρελού ο Κώστας Φλωκατούλας. Σημαντικό ρόλο στην παράσταση, όπως και στην ταινία άλλωστε, έχουν τα αξέχαστα τραγούδια και η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, τα οποία υπήρξαν σταθμοί στην καριέρα του και που ερμηνεύει ζωντανά ο Ζαχαρίας Καρούνης, στην κιθάρα ο Μάριος Μούρμουρας, ο Κοσμάς Κοκόλης κι ο Αλέκος Γλυκιώτης στο μπουζούκι.

ΤΟ ΕΡΓΟ
Το έργο είναι βαθιά ανθρώπινο και ρεαλιστικό και αγκαλιάζει με αγάπη τα τραγικά
πρόσωπα που συμμετέχουν. O ορισμός της κοινότητας, της αλληλεγγύης, της συγχώρεσης, είναι τα στοιχεία που καθορίζουν την πορεία των χαρακτήρων, που άλλοτε με δραματικό και άλλοτε με χιουμοριστικό τρόπο, αγωνίζονται για μια χαραμάδα φως σε μια καλύτερη ζωή, σε ένα καλύτερο μέλλον.

Η Συνοικία το Όνειρο, η θρυλική ταινία του Αλέκου Αλεξανδράκη, αντιπροσώπευσε το κίνημα του νεορεαλισμού στην Ελλάδα, πολεμήθηκε και λογοκρίθηκε βάναυσα. Ιδεολογικά και αισθητικά επικίνδυνη για την τότε εξουσία, έδωσε φωνή και υπόσταση στους φτωχούς και τους καταφρονεμένους, στους αποσυνάγωγους ενός κιτς αστικού ελληνικού ονείρου που αναδυόταν από τις στάχτες του σπαρακτικού, αδελφοκτόνου εμφυλίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τζούλια Αλεξανδράτου: Call girl στα φανερά η πρώην πορνοστάρ!

Επιστροφή της Τζούλιας Αλεξανδράτου στη βιομηχανία του σεξ, όχι...

«Λουκέτο» στην Αρχελάου 5

Αυτό το τηλεοπτικό μπαρ στην Αρχελάου 5 θα κλείσει...

Στάθης Σταμουλακάτος: Ερωτευμένος με νεότερή του ηθοποιό;

Μέσα στη θεατρική παράσταση «Κωλόκαιρο» άνθισε ερωτική λιακάδα.Ο πρωταγωνιστής...

Ο επιχειρηματίας X.Κ. που το όνομά του είχε συνδεθεί με το «σκάνδαλο Μπίκα» πίσω από καρουζέλ απάτης δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ

Ως «πρωταγωνιστής» σε απάτη τύπου «καρουζέλ» εμφανίζεται γνωστός Βορειοελλαδίτης...

Έφυγε από τη ζωή η Βάσω Παπανδρέου

Έφυγε από την ζωή, σε ηλικία 80 ετών, η Βάσω...