Τετάρτη, 16 Απριλίου, 2025

Μύρωνας Στρατής και Κατερίνα Ζαπάρδα γονείς για δεύτερη φορά

Μερικές από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής τους...

H «newscaster των κωφών» Σοφία Ρομπόλη μιλά για τον καθημερινό «επιτάφιο» χιλιάδων...

Τον δικό τους γολγοθά της σιωπής ανεβαίνουν στην Ελλάδα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Μ. Τετάρτη 16 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Κινηθείτε πιο γρήγορα και πιο συντονισμένα, καθώς μπορείτε...

«Άγιος έρωτας»: Ο πατέρας Νικόλαος ανακαλύπτει ότι η Πετρούλα είναι σοβαρά άρρωστη

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Άγιος έρωτας».Ο Κυριάκος προσπαθεί να πείσει...

Αποζημίωση για τη φυλάκιση

❱❱ Ο Γεωργιανός, που κρατήθηκε για τον φόνο αρχιμανδρίτη στη Μεσσηνία και αθωώθηκε, ζητά 13.147,45 €Στην… αντεπίθεση περνά ο 25χρονος Γεωργιανός, που είχε συλληφθεί, κατηγορηθεί και προφυλακιστεί για την υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του αρχιμανδρίτη Φώτη Ζαχαρόπουλου τον Φεβρουάριο του 2014 στη Μεσσηνία, αλλά αθωώθηκε με αμετάκλητη δικαστική απόφαση, ενώ το έγκλημα παραμένει ανεξιχνίαστο. Τώρα ζητά αποζημίωση από το Ελληνικό Δημόσιο για τις 448 ημέρες που πέρασε στη φυλακή! 

Η αγωγή του νεαρού άνδρα από τη Γεωργία αναμένεται να συζητηθεί την προσεχή Τετάρτη στο δικαστήριο, με τον 25χρονο να ευελπιστεί σε δικαίωση για την άδικη «θητεία» του στις ελληνικές φυλακές.

Συγκεκριμένα, ο Γεωργιανός παρέμεινε κρατούμενος από τις 17 Φεβρουαρίου 2014 ως τις 11 Μαΐου 2015, και για το επίμαχο διάστημα ζητά ως αποζημίωση το ποσό των 13.147,45 ευρώ.

Ο Γεωργιανός μαζί με έναν 17χρονο Ελληνα γιο ψάλτη είχε συλληφθεί από τις αστυνομικές Αρχές για τη δολοφονία, που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Μεσσηνίας, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου γύρω από την ερωτική ζωή του άτυχου αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας.

Το θύμα είχε βρεθεί γυμνό και πεσμένο μπρούμυτα στο δάπεδο της κουζίνας του σπιτιού του, έχοντας τυλιγμένο σφιχτά γύρω από τον λαιμό του ένα πουκάμισο, ενώ ήταν εμφανή τα δυνατά χτυπήματα που είχε δεχτεί από σιδερογροθιά στο κεφάλι.

Ο 25χρονος αλλοδαπός είχε αρνηθεί εξαρχής την ανάμειξή του στο φρικτό έγκλημα και αθωώθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καλαμάτας. Στη συνέχεια, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κατέθεσε αίτηση αναίρεσης της συγκεκριμένης απόφασης, ζητώντας την επανάληψη της δίκης του Γεωργιανού.

Η αίτηση, ωστόσο, απορρίφθηκε από το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, με αποτέλεσμα η αθωωτική απόφαση να κηρυχθεί αμετάκλητη. Την ίδια ώρα, αθωώθηκε από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο και ο 17χρονος, ο οποίος αρχικά είχε ομολογήσει την παρουσία του στο σπίτι του αρχιμανδρίτη την ημέρα της δολοφονίας και είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης 15 ετών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τατιάνα τα μεσημέρια στον ΑΝΤ1

Πριν να «πάρει» το χρίσμα από τον Γιώργο Παπαδάκη...

«Γιος» αντιστάρ σε καρνέ κοκαΐνης

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι του… ντίλερ της κοκαΐνης, πρώην...

Ζεύγος Τανιμανίδη: Συν γυναιξί και τέκνοις στη ζούγκλα των likes

Την ώρα που ο αγαπημένος τους κουμπάρος Μίλτος Καμπουρίδης...

«Τρυπώσαμε» στη βίλα της ακολασίας στα Γλυκά Νερά του νομού Αττικής!

Οσα θα αποκαλύψουμε σήμερα για τον τελικό προορισμό πολλών...

Η Αννα της Λίνας έκθεμα (!) στην Εθνική Πινακοθήκη

«Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει» στην Εθνική Πινακοθήκη, όπου...
spot_img
spot_img