Δεν ψήφισαν άρση ασυλίας του Κασιδιάρη.
Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας η στάση που κράτησαν χθες ο γραμματέας του κόμματος Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης και ο βουλευτής Γιάννης Καράμπελας, που αψηφώντας την κομματική γραμμή ψήφισαν κατά της άρσης ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη.
Η ασυλία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής ήρθη με ψήφους 205 «υπέρ», τρεις «κατά» και μία «παρών» (του Δημήτρη Κρεμαστινού) για τη γνωστή χειροδικία κατά της συναδέλφου του από το ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη πριν από εννέα μήνες στον τηλεοπτικό σταθμό του AΝΤ1, καθώς εις βάρος του υπήρχε αυτεπάγγελτη κατηγορία για απόπειρα σοβαρής σωματικής βλάβης. Να σημειωθεί ότι το κυβερνών κόμμα, με απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας, είχε ταχθεί υπέρ της άρσης ασυλίας.
Ο κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε αργότερα ότι προέβη σε αυτή την κίνηση για να δώσει την ευκαιρία στον Ηλία Κασιδιάρη να ζητήσει συγγνώμη μέσα στο Κοινοβούλιο, προσθέτοντας πως αν η ψήφος του παρεξηγείται ως άφεση αμαρτιών, τότε ασφαλώς και δεν είναι. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ζήτησε πάντως και ο ίδιος να αρθεί η ασυλία του «για να αθωωθώ πανηγυρικά», όπως είπε, ενώ απαίτησε παράλληλα να αρθεί η ασυλία της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου από τον ΣΥΡΙΖΑ, με το αιτιολογικό ότι τον προσέβαλαν στη συγκεκριμένη εκπομπή. Η κυρία Κανέλλη σημείωσε: «Εγώ δεν καταδέχθηκα πάντως να τον μηνύσω».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ