Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025

«Dragon’s Den Greece ΙII»: Πρώτο στη ζώνη προβολής με 1.444.803 τηλεθεατές

Το 5ο επεισόδιο του DRAGONS’ DEN GREECE ΙII, χθες Κυριακή 11 Μαΐου, τερμάτισε πρώτο στη...

Ο Καλυβάτσης για τη δικαστική διαμάχη των Παυλίδου – Παπαγιάννη

Ο Σωτήρης Καλυβάτσης κάθισε στον καναπέ της εκπομπής «Super...

Ανθή Βούλγαρη: «Κάποιοι λόγοι θα υπήρχαν για το “κόψιμο” της εκπομπής της...

Η Ανθή Βούλγαρη παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Super...

Στο νοσοκομείο ο Πάνος Μιχαλόπουλος

Ο Πάνος Μιχαλόπουλος τη Δευτέρα πήγε στο νοσοκομείο μετά από ατύχημα που είχε. Τι συνέβη στον σπουδαίο ηθοποιό;

Φόρεσε τήβεννο ο Κώστας Γαβράς

❱❱ Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτωρ Γαλλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου ΑθηνώνΤο ελληνικό πανεπιστήμιο τιμά τον Κώστα Γαβρά! Ο βραβευμένος με Οσκαρ, Χρυσό Φοίνικα και Χρυσή Αρκτο -και με πολλές άλλες διακρίσεις στην πολύχρονη καριέρα του- Ελληνας σκηνοθέτης αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ύστερα από πρωτοβουλία της Συγκλήτου του ιδρύματος. 

Η τελετή έγινε πριν από λίγες μέρες στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσία πλήθους κόσμου, ανάμεσά τους ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης, ο Βασίλης Βασιλικός, ο οποίος έχει υπογράψει το σενάριο της σπουδαίας ταινίας του Γαβρά «Ζ», και ο Γιάνης Βαρουφάκης, στο βιβλίο του οποίου -με τίτλο «Ανίκητοι ηττημένοι»- βασίζεται η νέα ταινία που ετοιμάζει ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης.

Ο πρώην υπουργός, μάλιστα, συνοδευόταν από την αγαπημένη του Δανάη Στράτου.
Προσφωνώντας εκ μέρους των πρυτανικών Αρχών του ΕΚΠΑ τον Κ. Γαβρά, ο αναπληρωτής πρύτανης του πανεπιστημίου Ναπολέων Ν. Μαραβέγιας τόνισε, μεταξύ άλλων: «Η συνολική προσφορά του Κώστα Γαβρά στον χώρο των γραμμάτων και της έβδομης τέχνης είναι ανεκτίμητη.

Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς παγκοσμίως, καθώς κατορθώνει να αντικατοπτρίσει όχι μόνο την ελληνική και τη γαλλική πραγματικότητα, αλλά να αναδεικνύει διαχρονικές πολιτισμικές και κοινωνικές αξίες μέσα από μια έντονα πολιτικοποιημένη ματιά».

Ακολούθησε η παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας του κορυφαίου Ελληνα σκηνοθέτη από τον αναπληρωτή καθηγητή της Γαλλικής και Συγκριτικής Λογοτεχνίας του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Dimitri J. Roboly.

Στη συνέχεια ο Κώστας Γαβράς φόρεσε την τήβεννο της σχολής, παρέλαβε την τιμητική πλακέτα και ανέβηκε στο βήμα της Μεγάλης Αίθουσας για την καθιερωμένη ομιλία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Χρόνια πολλά» του Μάτσα στην Κεφαλογιάννη με αγωγή για το «χρυσό» φιλέτο των παιδιών τους

Ενα ανέντιμο «δώρο», σε... συσκευασία αγωγής, επεφύλασσε, όπως αποκαλύπτει...

Ο μεγαλοδικηγόρος των Αθηνών συχνά «εκτροχιάζεται» και ξεσπάει τα νεύρα του στις συντρόφους του

Είναι κοινό μυστικό στον δικηγορικό κόσμο (το σούσουρο και...

Ο Παύλος Βαρδινογιάννης με νέο έρωτα!

Σχεδόν οκτώ χρόνια μετά το -κάθε άλλο παρά «βελούδινο»-...

Παπαδάκης σε νέες… περιπέτειες

Ο Γιώργος Παπαδάκης μπορεί να κουνάει οσονούπω το μαντίλι...

Συζητήσεις στον ΑΝΤ1 για την πρωινή ζώνη και οι υποψήφιοι παρουσιαστές

Σε μεγάλη σπαζοκεφαλιά εξελίσσεται η υπόθεση της πρωινής ενημερωτικής...

Αγνώριστη η Ασπασία Μηλιαράκη – Δείτε πώς είναι σήμερα η ηθοποιός

Η Ασπασία Μηλιαράκη έπαιξε σε αρκετές σειρές πριν μια...

Γνωστός τραγουδιστής βίαζε καμαριέρες με συνεργό τη σύζυγό του

Η αγωγή, με την οποία οι γυναίκες διεκδικούν από τον τραγουδιστή αποζημίωση πάνω από 44.000.000 ευρώ,
spot_img