Υπέβαλε αίτημα να καταθέσουν ως μάρτυρες στη δίκη του «φτερωτού» γιατρού γνωστοί καλλιτέχνες.
Ηχηρά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου αναμένεται να «παρελάσουν» με την ιδιότητα του μάρτυρα από την αίθουσα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, όπου διεξάγεται σε δεύτερο βαθμό η πολύκροτη δίκη για την υπεξαίρεση-μαμούθ από τα ταμεία του δήμου, με βασικούς κατηγορούμενους τον πρώην δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργοπούλο, τον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια και τον υπάλληλο Παναγιώτη Σαξώνη.
Αν οι δικαστές κάνουν δεκτό το αίτημα που υπέβαλε ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Λεμούσια Αλέξης Κούγιας, τότε η Αννα Βίσση, ο Σάκης Ρουβάς, η Δέσποινα Βανδή, η Ελλη Κοκκίνου, ο Σταμάτης Γονίδης και ο Βασίλης Τερλέγκας θα βρεθούν στο ακροατήριο προκειμένου να συνεισφέρουν με τη μαρτυρία τους στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Συγκεκριμένα, το αίτημα του κ. Κούγια έχει ως στόχο να αποδείξει ότι το επίμαχο ποσό της υπεξαίρεσης δεν κατέληξε στις τσέπες του εντολέα του, ο οποίος αρνείται ότι υπεξαίρεσε χρήματα από τα ταμεία του δήμου, αλλά χρησιμοποιήθηκε από τον κατηγορούμενο υπάλληλο Παναγιώτη Σαξώνη -που έχει ομολογήσει την ενοχή του- για τη χρηματοδότηση των προσωπικών του επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων.
Στις δραστηριότητες αυτές περιλαμβάνεται, σύμφωνα με τον γνωστό δικηγόρο, και η λειτουργία κέντρων διασκέδασης της συμπρωτεύουσας, όπου τραγουδούσαν οι δημοφιλείς τραγουδιστές. «Ζητάμε να κληθούν για να επιβεβαιώσουν τις δραστηριότητες του Σαξώνη» τόνισε απευθυνόμενος προς το δικαστήριο ο κ. Κούγιας.
Μιλώντας στην «Espresso» ο συνήγορος υπεράσπισης του Μιχάλη Λεμούσια υπογράμμισε ότι «στο πρωτόδικο δικαστήριο ο ταμίας του δήμου Παναγιώτης Σαξώνης παρουσιάστηκε ως ένας απλός υπάλληλος, γεγονός που απέχει κατά πολύ από την αλήθεια».
«Ούτε η Δικαιοσύνη ούτε οι εισαγγελείς, ούτε οι υπόλοιποι παράγοντες της δίκης έψαξαν να βρουν ποιος ήταν πραγματικά ο κύριος Σαξώνης και ποια ήταν η δράση του. Το δικαστήριο δυστυχώς παραπλανήθηκε» τόνισε ο κ. Κούγιας. «Ο Σαξώνης δεν ήταν ένας απλός υπάλληλος, αλλά ένας επιχειρηματίας με πλούσια δραστηριότητα, καθώς, μέσω ανώνυμων εταιριών πίσω από τις οποίες κρύβονται είτε η γυναίκα του είτε συγγενικά του πρόσωπα, διαχειριζόταν τα μεγαλύτερα νυχτερινά κέντρα της Θεσσαλονίκης» πρόσθεσε ο Αλέξης Κούγιας.
Σύμφωνα με τον γνωστό ποινικολόγο, ο οποίος -όπως λέει- κατάφερε να ανακαλύψει τη «δράση» του κατηγορούμενου πρώην ταμία με τη συνδρομή ιδιωτικού ερευνητή, ο υπάλληλος φέρεται ότι είχε στην ιδιοκτησία του κέντρα διασκεδάσεως όπως τα Boom, Success, το παλιό Ημεροβίγλι, που σήμερα έχει μετονομαστεί, καθώς και δύο beach bars: «Είχε πληρώσει πολλά εκατομμύρια για να τα νοικιάσει και να τα ανακατασκευάσει, καθώς ήταν καταστήματα χωρητικότητας 2.000 ατόμων, στα οποία τοποθετούσε μέχρι και… κυλιόμενες οροφές! Σε αυτά μάλιστα τραγουδούσαν τα μεγαλύτερα ονόματα».
Ο Σαξώνης φέρεται ακόμα, όπως αναφέρει ο κ. Κούγιας, να είναι συνιδιοκτήτης -μαζί με τον κουμπάρο του- μίας από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρίες στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι επαγγελματικές βλέψεις του επεκτάθηκαν σύντομα και στον χώρο του αθλητισμού. Ο Παναγιώτης Σαξώνης φέρεται να πέρασε και από το «τιμόνι» της ομάδας μπάσκετ Πανόραμα Θεσσαλονίκης, την οποία κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να… ανεβάσει κατηγορία, επενδύοντας σε αυτήν -σύμφωνα με τον κ. Κούγια- περίπου 1.000.000 ευρώ τον χρόνο.
Πρωτόδικα ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος είχε καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για άμεση συνέργεια στην υπεξαίρεση και εκτίει την ποινή του στις Φυλακές Διαβατών. Το δικαστήριο είχε επίσης καταδικάσει τον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια για ηθική αυτουργία στην υπεξαίρεση επιβάλλοντάς του ποινή ισόβιας κάθειρξης και τον πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη σε ισόβια και επιπλέον εννέα χρόνια κάθειρξη για υπεξαίρεση, ξέπλυμα και πλαστογραφία. Οι δικαστές είχαν κρίνει ενόχους και δύο διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου, στους οποίους επιβλήθηκε κάθειρξη 15 και 10 ετών αντίστοιχα, με ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση.
ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ