Πέμπτη, 10 Απριλίου, 2025

Η απάντηση της Τοπαλίδου στον Λιάγκα: «Εμένα ο καθρέφτης μου με δείχνει...

Στον καναπέ της εκπομπής «Το Πρωινό» κάθισε η Ελένα...

«Grand Hotel»: Η Αλίκη ρίχνει τη «βόμβα»

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Grand Hotel».Ο Πέτρος και η Αλίκη...

«Άγιος έρωτας»: Ο Μαρκόπουλος μαθαίνει ότι όλη η περιουσία ανήκει στην Κατρίν

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Άγιος έρωτας».https://www.youtube.com/watch?v=ULRH9M3MW8s&feature=youtu.beΗ Θάλεια, με τη βοήθεια...

Όθωνας Παπαδόπουλος: «Το πιο σημαντικό είναι πως θα ολοκληρωθεί η επιθυμία της...

Ο Όθωνας Παπαδόπουλος, δικηγόρος του Κωνσταντίνου Ηλιάδη και της...

«Πόρτα» σε 22 ΜΚΟ

Πάνω από τις μισές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που μέχρι σήμερα δραστηριοποιούνταν εντός των δομών φιλοξενίας μεταναστών δεν ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες εγγραφής τους στο μητρώο των ΜΚΟ και ως εκ τούτου δεν θα επιτρέπεται πλέον να λειτουργούν σε αυτόν τον τομέα!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, μόνο 18 MKO (από τις 40) έχουν πλέον το δικαίωμα να δραστηριοποιούνται εντός των συγκεκριμένων δομών, γεγονός που αποδεικνύει ότι ήταν απόλυτα αληθές το «μπάτε σκύλοι αλέστε», που κάποιοι έδειχναν ως υφιστάμενη κατάσταση στις δομές αυτές!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Μετανάστευσης, 137 οργανώσεις δημιούργησαν απλώς λογαριασμό στο μητρώο, από αυτές 80 ολοκλήρωσαν την εγγραφή Α’ φάσης και 70 είναι προς έλεγχο εγγραφής Β’ φάσης, οι 18 εκ των οποίων δραστηριοποιούνται εντός των δομών φιλοξενίας.

Ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη νόμιμη λειτουργία των ΜΚΟ -ελληνικών ή ξένων- είναι η καταχώριση και η πιστοποίηση όχι μόνον των ίδιων ως οργανισμών, αλλά και των φυσικών προσώπων που δραστηριοποιούνται σε αυτές. Αυτό είναι κάτι το οποίο -απ’ ό,τι φαίνεται- δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα σε αρκετές από αυτές που λειτουργούν σε «γκρίζες ζώνες».

Διαμερίσματα

Βέβαια, τα «κενά» που υπάρχουν ως προς τη λειτουργία των οργανώσεων αυτών συνεχίζουν να υπάρχουν, αφού ο μόνος περιορισμός που υφίστανται όσες ΜΚΟ επιλέγουν να γράψουν στα… παλαιότερα των υποδημάτων τους την ελληνική κυβέρνηση είναι να μην έχουν πρόσβαση στις «δομές». Όμως, την ίδια στιγμή μπορούν να έχουν πρόσβαση στους μετανάστες οι οποίοι κατοικούν σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα εντός του αστικού ιστού.
Ακόμη περισσότερα είναι τα ερωτήματα σε σχέση με τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη θάλασσα και στις ακτές, καθώς οι δεσμεύσεις του υπουργού για «συλλήψεις» των μελών αυτών των ΜΚΟ που βοηθούν μετανάστες να πατήσουν σε ελληνικό έδαφος δεν έχουν γίνει πράξη ακόμη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ο Τιμωρός»: Είναι δυνατόν, ο Φίλιππος να είναι γιος του Μάρκου;

Όσα θα δούμε απόψε στο επεισόδιο της σειράς «Ο Τιμωρός».Η Έλλη οργανώνει με τον Αλέξη...

Το «θηρίο» της Συγγρού & ο mr. Manessis Travel

Στον ιδιοκτήτη της γνωστής εταιρίας τουρισμού Manessis Travel Ανδρέα...

Η εξομολόγηση μοντέλου που είχε ρίξει στο κρεβάτι πασίγνωστες stars

Για την κατρακύλα του στα ναρκωτικά και στο αλκοόλ,...

Tο ελληνικό σεξοπάζαρο του Ντουμπάι

Μπορεί η ελληνική παροικία στο εμιράτο της χλιδής και...

Συγκλονίζει η Εριέττα Κούρκουλου: «Έμαθα από την τηλεόραση για τον θάνατο του πατέρα μου»

Η Εριέττα Κούρκουλου παραβρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «The...

«Ιδιαίτερα» με μαθήτρια σε ξενοδοχείο!

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις για τη δράση του 52χρονου...

Χαμός στην κοπή της πίτας του γνωστού μαγαζιού

Τα... έσπασαν (τα πιάτα!) στην εκδήλωση για την κοπή...
spot_img