Τον δρόμο της μετάθεσης ή ακόμη και της… ξενιτιάς προτιμούν ο ένας μετά τον άλλον όσοι ανακριτές ανέλαβαν τη δικογραφία της παράλληλης έρευνας για το αμαρτωλό δεξαμενόπλοιο «Noor1», αφού και ο τρίτος κατά σειρά ανακριτής που παρέλαβε την… καυτή πατάτα ζήτησε να μετατεθεί στη Χαλκίδα!
Όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Δίκη στο Open», ο ειδικός ανακριτής Πειραιά Γιάννης Πετρόπουλος, ο οποίος ανέλαβε την παράλληλη έρευνα του «Noor1» τον Σεπτέμβριο του 2019, ετοιμάζεται να εγκαταλείψει την πολύκροτη υπόθεση, καθώς ζήτησε μετάθεση, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Συγκεκριμένα, ο κ. Πετρόπουλος κατέθεσε έγγραφο αίτημα στους ανωτέρους του να μετατεθεί από τον Πειραιά στη Χαλκίδα, γεγονός που έρχεται να ενισχύσει τις υποψίες ότι στα αχαρτογράφητα νερά της υπόθεσης του ναρκόπλοιου δεν «στεριώνει» ανακριτής!
Πάντως, πριν από κάποιο διάστημα, ο εν λόγω δικαστικός λειτουργός είχε ζητήσει εγγράφως να του διατεθεί επίκουρος ανακριτής λόγω του όγκου της δικογραφίας, με κατηγορουμένους τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και τους τρεις συνεργάτες του Νίκο Συντιχάκη, Βαγγέλη Μπαϊρακτάρη και Ηλία Τσακίρη. Το αίτημά του ωστόσο, όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή, ουδέποτε απαντήθηκε από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Πειραιά Γιάννη Μαλλούχο. Πλέον, μένει να φανεί τις επόμενες εβδομάδες αν θα γίνει δεκτό το αίτημά του για μετάθεση και αν θα είναι τελικά ο τρίτος ανακριτής που θα εγκαταλείψει την επίμαχη έρευνα.
Η αρχή έγινε με την πρώτη ανακρίτρια που παρέλαβε τον φάκελο για το ναρκόπλοιο Ευαγγελία Αλεξακίδου, η οποία μετατέθηκε από τον Πειραιά στην Αθήνα. Ακολούθησε η ανακρίτρια Πειραιά Καλλιόπη Μάντακα, η οποία όχι μόνο παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα, αλλά και μετανάστευσε στις ΗΠΑ!
Όπως αποκάλυψε η εκπομπή, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά είχε απορρίψει τα αιτήματα των δικαστικών λειτουργών που ζητούσαν άρση τηλεφωνικού απορρήτου για πρόσωπα που φέρεται ότι έχουν ρόλο στην υπόθεση.
Συγκεκριμένα, η προηγούμενη ανακρίτρια Καλλιόπη Μάντακα είχε ζητήσει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ενός μάρτυρα, ο οποίος προσπαθεί να καταθέσει επί δυόμισι χρόνια, όμως το Συμβούλιο απέρριψε με βούλευμα το σχετικό αίτημα. Το ίδιο είχε συμβεί στο παρελθόν και στο αίτημα για άνοιγμα των συνομιλιών του Ευθύμη Γιαννουσάκη, που, αν και απερρίφθη αρχικά, εν τέλει έγινε δεκτό, ξεκλειδώνοντας τις «πύλες της κολάσεως» για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.