Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025

Ηλιάνα με μπικίνι στο Πήλιο

Κάψωσε η Ηλιάνα Παπαγεωργίου και έκανε «hot» εμφάνιση με...

Tips για τέλειο κορμί μέχρι το καλοκαίρι

Θες το τέλειο κορμί για το καλοκαίρι.. Ακολούθησε τα...

Αγοραστή ψάχνει η θρυλική Mercedes-Benz του Ανδρέα

Μια αγγελία διαφορετική από τις συνηθισμένες αναρτήθηκε πρόσφατα σε...

Όλα έτοιμα για τη σέντρα του «worldcup» των swingers στην Κρήτη

Λίγες μόνο μέρες απομένουν για να αρχίσει το πιο...

Μίνι καρδιά για φλεβική ανεπάρκεια

Δημιουργείται από βλαστοκύτταρα και διευκολύνει τη ροή αίματος.

Μια «μίνι καρδιά» θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά στην αντιμετώπιση της χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας. Ερευνητές του George Washington University προχώρησαν στη δημιουργία μιας μικροσκοπικής καρδιάς από βλαστοκύτταρα, η οποία μπορεί να εμφυτευτεί σε φλέβες που φέρουν προβληματικές βαλβίδες στα τοιχώματά τους, ώστε να διευκολυνθεί η ροή του αίματος προς την καρδιά.


Η εν λόγω «μίνι καρδιά» είναι ουσιαστικά ένας δακτύλιος καρδιακών μυϊκών κυττάρων που πραγματοποιεί ρυθμικές συσπάσεις και τοποθετείται έτσι ώστε να περιβάλλει την προβληματική φλέβα. Οπως πάλλεται, διευκολύνει την ώθηση του αίματος από τα πόδια προς την καρδιά. Ο δακτύλιος αυτός μπορεί μάλιστα να δημιουργηθεί από τα βλαστοκύτταρα του ίδιου του ασθενούς, εκμηδενίζοντας έτσι την πιθανότητα απόρριψής του από τον οργανισμό του πάσχοντος.


«Για πρώτη φορά χρησιμοποιήσαμε βλαστοκύτταρα για να δημιουργήσουμε, αντί απλώς για να επιδιορθώσουμε ένα όργανο με βλάβη. Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια νέα καρδιά και να την τοποθετήσουμε στα κάτω άκρα βελτιώνοντας σημαντικά τη ροή του αίματος στις φλέβες» εξηγεί η επικεφαλής της έρευνας Ναρίν Σαρβαζιάν, η οποία παρουσίασε τα αποτελέσματα της μελέτης της στην επιθεώρηση «Cardiovascular Pharmacology and Therapeutics», αναφέροντας παράλληλα ότι επόμενος στόχος της είναι η δοκιμή της μίνι καρδιάς σε ζώντα οργανισμό στο άμεσο μέλλον. Από την ανακάλυψή της αυτή μπορούν να ωφεληθούν επίσης ασθενείς με διαβήτη ή άτομα που αναρρώνουν από χειρουργείο.


Ο όρος φλεβική ανεπάρκεια περιγράφει ουσιαστικά την αδυναμία μεταφοράς του αίματος από τα πόδια στην καρδιά. Η πάθηση χαρακτηρίζεται χρόνια είτε όταν μια φλέβα είναι εν μέρει κλειστή είτε γιατί υπάρχει διαρροή αίματος γύρω από τις βαλβίδες που υπάρχουν στα τοιχώματα των φλεβών. Οι ασθενείς με χρόνια φλεβική ανεπάρκεια υποφέρουν συνήθως από κιρσούς και έλκη καθώς και από δερματικές αλλοιώσεις. Για την αντιμετώπιση της πάθησης συστήνονται κατά κύριο λόγο χειρουργικές κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης ή χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση των κιρσών.


ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι γνωστοί θαμώνες στο νησί των ανέμων, γλέντι με Λε-Πα μέχρι το ξημέρωμα

Σούβλες με φόντο τη θάλασσα, βόλτες στα κοσμικά Ματογιάννια...

Δεν τους… χωρούσε η Ελλάδα και «την έκαναν»

Το πρώτο τους Πάσχα ως ζευγάρι πέρασαν στη Νέα...

Γιατί «έσκασε» έπειτα από χρόνια από τον θάνατο της Σωτηρίας Μπέλλου δικαστικό θρίλερ με τη διαθήκη της!

Δικαστικό θρίλερ 28 ετών της μεγάλης ρεμπέτισσας Σωτηρίας Μπέλλου...

«Καλύτερα να είχα καεί κι εγώ μαζί τους»

Συντετριμμένος εμφανίστηκε στην απολογία του ο Ουκρανός οδηγός της...

Το… «ωραιότερο Πάσχα του κόσμου» με sold out Λευτέρη Πανταζή στο Sea Satin της Μυκόνου

Ταραχή στο νησί των ανέμων θα φέρει ο Λευτέρης...
spot_img
spot_img