Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Εκτός από τον νέο κύκλο του «GNTM» η Ηλιάνα Παπαγεωργίου

Εκτός η Ηλιάνα Παπαγεωργίου από το «GNTM», αλλά και...

Το γαμήλιο πάρτι στο Γκάζι για Τσακαλώτο και Νάσση, οι οποίοι ...

«Παντρεύτηκε» ο... μπαμπάς, όχι τη Σκάρλετ Γιόχανσον ή την...

Διακοπές στο Αιγαίο για τον ηθοποιό Τζέισον Στέιθαμ και το μοντέλο Ρόζι...

Ο Τζέισον Στέιθαμ και η Ρόζι Χάντινγκτον διαφημίζουν την...

Στεφανία Γουλιώτη: «Έχω περάσει από μεγάλα σκοτάδια και πολλή θλίψη»

Η Στεφανία Γουλιώτη παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωίαν...

Τέλος η αγροτική ζωή για τον Κουφοντίνα! Ετοιμάζεται να πει «αντίο» στις Φυλακές Κασσαβέτειας και να γυρίσει στον Κορυδαλλό

Στον Κορυδαλλό είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει ο «φαρμακοχέρης» της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη ζωή του ως… αγρότης στις Φυλακές της Κασσαβέτειας Βόλου, όπου είχε μεταχθεί τον Αύγουστο του 2018 με μια προκλητική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που βάζει «φρένο» στις ευνοϊκές συνθήκες κράτησης σε αγροτικές φυλακές, ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια αρχιεκτελεστής της 17Ν θα πρέπει να αποχαιρετήσει την αγροτική ζωή, ενώ θα χάσει και όλα τα προνόμια που είχε, αφού θα μεταχθεί σε άλλη φυλακή, πιθανότατα στον Κορυδαλλό.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την επαναμεταγωγή στις φυλακές από τις οποίες έφυγαν όσων κρατουμένων βαρύνονται με δίωξη για πλημμέλημα που ενέχει πράξεις βίας ή απειλής βίας κατά προσώπων και πραγμάτων ή κακουργηματική δίωξη. Σε αυτήν την κατηγορία κρατουμένων ανήκει και ο Κουφοντίνας, καθώς στο παρελθόν τού είχε ασκηθεί δίωξη για υποκίνηση στάσης στις φυλακές.

Ουσιαστικά, το νομοσχέδιο θα αλλάξει τον νόμο που είχε ψηφιστεί τον Δεκέμβριο του 2015, δυνάμει του οποίου βαρυποινίτες -ακόμη και τρομοκράτες- μετάγονταν σε αγροτικές φυλακές, όπου επικρατούν συνθήκες πιο «ανοιχτής» διαβίωσης με καλύτερους όρους.

Υπό το ειδικό αυτό καθεστώς κατάδικοι διαμένουν σε μη φυλασσόμενα οικήματα στην περιοχή των αγροτικών φυλακών και δίνουν το «παρών» σε προσκλητήριο κρατουμένων κάθε απόγευμα, καθώς και τον… λόγο της τιμής τους ότι δεν θα αποδράσουν! Οι νέες διατάξεις συστήνουν αυστηρότερες προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών σε κρατουμένους.

Έτσι, για τον «πιστολέρο» της 17Ν θα είναι ακόμη πιο δύσκολο να ξαναδεί το σπίτι του στον Βαρνάβα. Πριν από το τελευταίο οριστικό «όχι» των δικαστικών Αρχών στο αίτημα του «Λουκά» της οργάνωσης για χορήγηση αδείας, ο ισοβίτης τρομοκράτης είχε καταφέρει να πάρει έξι άδειες, προκαλώντας κάθε φορά την αντίδραση των συγγενών των θυμάτων και των πρεσβειών των χωρών, πολίτες των οποίων έπεσαν θύματα της 17Ν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ντόπα και κόκα από «σφίχτη» γκουρού! – Οι περιπέτειες με το νόμο του ιντερνετικού Mr Fitness

«Στα πράσα» πιάστηκε γνωστός ινσταγκράμερ, που εμφανίζεται ως «γκουρού»...

Ο Αθερίδης σόκαρε το πανελλήνιο μιλώντας για την «άγνωστη» περιπέτεια με την υγεία του

Σόκαρε το πανελλήνιο ο Θοδωρής Αθερίδης για το εγκεφαλικό...

Εκτός από τη σύζυγο νάρκωνε και την κόρη του για να τη βιάσουν άνδρες

Σε κατάσταση σοκ οι Γάλλοι παρακολουθούν τις καταιγιστικές εξελίξεις...

Η κόρη της Ντενίση, Μαριτίνα, έβγαλε στη… φόρα τον σύντροφό της

Η κούκλα κόρη της Μιμής Ντενίση μεγάλωσε και είναι...

Το γαμήλιο πάρτι στο Γκάζι για Τσακαλώτο και Νάσση, οι οποίοι επισημοποίησαν τη σχέση τους

«Παντρεύτηκε» ο... μπαμπάς, όχι τη Σκάρλετ Γιόχανσον ή την...