Σε κάθειρξη οκτώ ετών με αναστολή καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου η 27χρονη η οποία εγκατέλειψε το νεογέννητο βρέφος της στην πλαζ της Αγυιάς, δίπλα στο κύμα, με συνέπεια αυτό να πνιγεί.
- Από τη
Μαρία Μεϊμάρη
Το δικαστήριο μετέτρεψε χθες την αρχική κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε παιδοκτονία και έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή της. Ως εκ τούτου, αφέθηκε ελεύθερη έως την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, ενώ της επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.
Εντύπωση προκάλεσαν όσα ισχυρίστηκε στην απολογία της η 27χρονη βρεφοκτόνος, η οποία έδειχνε να βρίσκεται σε σύγχυση. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», υποστήριξε ότι έφυγε από το νοσοκομείο λίγο αφότου είχε γεννήσει, επειδή φοβόταν ότι θα της έπαιρναν το παιδί, για να το δώσουν σε ίδρυμα! Ωστόσο ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση προκάλεσε η εξής φράση της: «Ακόμα και τώρα πιστεύω ότι το παιδί ζει»! Ισχυρίστηκε, τέλος, ότι έχει θολή εικόνα για τα γεγονότα που συνέβησαν τη μοιραία μέρα που έχασε τη ζωή του το αγγελούδι.
Η υπόθεση της 27χρονης, της αποκαλούμενης «Μήδειας της Πάτρας», είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Στις 3.30 τα ξημερώματα της 12ης Φεβρουαρίου 2020, λίγο αφότου είχε γεννήσει με καισαρική τομή, πήρε το νεογέννητο με την κουβερτούλα του και έφυγε από το νοσοκομείο με το αυτοκίνητό της, χωρίς να την αντιληφθεί κάποιος. Κατευθύνθηκε στην πλαζ της Αγυιάς, όπου περιπλανήθηκε κρατώντας στην αγκαλιά της το μωράκι, χωρίς να είναι σε θέση να αποφασίσει τι να κάνει, καθώς, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το παιδί ήταν ο καρπός μιας σχέσης λίγων μηνών και η οικογένειά της δεν είχε ιδέα για την εγκυμοσύνη. Τελικά αποφάσισε να αφήσει το σπλάχνο της στην ακροθαλασσιά, με συνέπεια να πνιγεί, και εκείνη πήγε στο σπίτι της μητέρας της σε χωριό έξω από την Πάτρα, όπου συνελήφθη.
Μετά το τέλος της δίκης ο συνήγορος υπεράσπισης της 27χρονης Παναγιώτης Κοραντζόπουλος δήλωσε: «Η μετατροπή της κατηγορίας δημιουργεί εξαιρετικής σημασίας νομολογιακή παρακαταθήκη. Τα διακυβεύματα αυτής της δίκης δεν ήταν αμιγώς νομικά, αλλά είχαν αναφορές σε άλλες επιστήμες. Η διαδικασία ήταν εξαιρετική και η δικαιοδοσία ασφαλής. Τιμή μου που συμμετείχα σε μια δίκη υψηλών απαιτήσεων. Η απόφαση για την εντολέα μου σε σχέση με το ανασταλτικό αποτέλεσμα του ενδίκου μέσου ήταν λυτρωτική, προφανώς επανακαθορίζουσα την τροχιά της ζωής της».