«Πάλεψα να σώσω το παιδί»
Συναισθηματικά φορτισμένη η αναισθησιολόγος που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια στην υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη το 2015, κατά τη διάρκεια επέμβασης για κρεατάκια στο Βενιζέλειο, έδωσε για περισσότερο από τρεις ώρες τη δική της διάσταση των γεγονότων ενώπιον της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου.
Η αναισθησιολόγος απάντησε στις λεπτομερείς ερωτήσεις των δικαστών για το πώς χειρίστηκε το περιστατικό και αν ακολούθησε πιστά όσα προβλέπονται. «Πάλεψα με όλες μου τις δυνάμεις να σώσω το παιδί» υποστήριξε η εξαδέλφη του πρώην υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, αποδίδοντας τον θάνατο της Μελίνας σε μια εξαιρετικά σπάνια, διφασική αλλεργική αντίδραση σε χορηγούμενο φάρμακο 4ου βαθμού, το οποίο επέφερε ανακοπή.
Αλλεργική αντίδραση
«Είχα να αντιμετωπίσω σοκ. Ήταν διαφορετική συνθήκη από αυτό που περιγράφεται όταν η αλλεργική αντίδραση είναι 3ου βαθμού και όχι 4ου, που είχα σε αυτή την περίπτωση» είπε η αναισθησιολόγος και πρόσθεσε ακόμη ότι έκανε «τα πάντα, όλες τις απαιτούμενες ενέργειες» και ότι ρώτησε τους πάντες πώς να κινηθεί. Επανέλαβε αρκετές φορές ότι «το πάλεψα όσο μπορούσα» και μίλησε για την πίεση που έχει δεχτεί από την κοινή γνώμη: «Είναι ένα γεγονός που με έχει σημαδέψει. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει κοινωνική ευαισθησία γιατί χάθηκε ένα παιδί» είπε και υποστήριξε ότι στοχοποιήθηκε λόγω της συγγενικής σχέσης που έχει με τον Παύλο Πολάκη. Μάλιστα, αναφέρθηκε στον 14χρονο γιο της και περιέγραψε πώς αντιδρούσε εκείνος όταν άκουγε τον Άδωνι Γεωργιάδη να την αποκαλεί «δολοφόνο». Μετά την απολογία της αναισθησιολόγου το δικαστήριο διέκοψε για τις 16 Δεκεμβρίου, όταν θα κάνει την αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας.
Έντονα φορτισμένος ήταν ο πατέρας της 4χρονης Μανώλης Παρασκάκης, που ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία της γιατρού: «Να φροντίσουμε να μην πέσει κανείς από εσάς και τα παιδιά σας στα ίδια εγκληματικά ανίκανα χέρια, απομακρύνοντας με κάθε τρόπο την παρουσία της από τις χειρουργικές αίθουσες. Αυτή είναι η παρακαταθήκη που μου άφησε η Μελίνα, να μην πέσει άλλος στα χέρια της κατηγορουμένης» είπε ο πατέρας του κοριτσιού.
«Να μην επιτρέψει ξανά η φύση να συμβεί ένα τέτοιο ατύχημα, γιατί περί ατυχήματος πρόκειται» τόνισε ο δικηγόρος της γιατρού Γιώργος Στειακάκης και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει κάτι μεμπτό. Μην ψάχνουμε υποχρεωτικά να βρούμε υπαίτιο. Υπάρχουν πολλές φορές αιτίες, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν υπαίτιοι».