Παρασκευή, 11 Απριλίου, 2025

«Πέφτει η νύχτα με… ΡΥΘΜΟ»: Ο Θοδωρής Φέρρης και ο Σταμάτης Γονίδης...

Απόψε στις 00:30 στον ΑΝΤ1, ο Θοδωρής Φέρρης και...

Σκλάβες του sex με μάγισσα «μαντάμ»

Νεαρές «σκλάβες του σεξ» που «μαρτύρησαν» στα χέρια της...

Κατερίνα Καινούργιου: Περπατάει και λάμπει από ευτυχία

Με ποιον μιλούσε άραγε στο τηλέφωνο η Κατερίνα Καινούργιου...

Ιωάννα Μαλέσκου: Έβαλε οριστικό τέλος στις φήμες περί διαζυγίου

Οριστικό τέλος στις φήμες περί διαζυγίου έβαλε η Ιωάννα...

Άλλη μία «τρικλοποδιά» στη δίκη για τον χαμό της μικρής Μελίνας κατά τη διάρκεια επέμβασης

Ταλαιπωρία και μετά θάνατον!

Μετά τις «ξαφνικές αδιαθεσίες» της κατηγορουμένης, τις αιτήσεις για εξαιρέσεις πραγματογνωμόνων από την υπόθεση και τις ενστάσεις για ακύρωση πραγματογνωμοσυνών, που επέφεραν απανωτές αναβολές της δίκης για τον θάνατο της μικρής Μελίνας Παρασκάκη τους τελευταίους δύο μήνες, μια νέα αδιαθεσία πάει ξανά την υπόθεση πίσω.

Χθες είχε προσδιοριστεί να συζητηθεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου και στη δίκη της αναισθησιολόγου Νεκταρίας Πολάκη, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, η αίτηση εξαίρεσης που είχαν υποβάλει δύο από τους τρεις γιατρούς πραγματογνώμονες που είχαν διοριστεί από το δικαστήριο προκειμένου να απαντήσουν επί συγκεκριμένων ιατρικών θεμάτων. Όμως οι εμπλεκόμενοι ενημερώθηκαν ότι λόγω αδιαθεσίας του εισαγγελέα η διαδικασία δεν θα προχωρούσε χθες αλλά σε επόμενη συνεδρίαση, που ορίστηκε για τις 23 Φεβρουαρίου.

Εξάλλου, η δήλωση εξαίρεσης υποβλήθηκε από τους δύο πραγματογνώμονες λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ένσταση της πολιτικής αγωγής για ακύρωση της νέας πραγματογνωμοσύνης από τους τρεις γιατρούς που είχε διορίσει το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Το δικαστήριο δέχτηκε ότι κατά τη διενέργεια της πραγματογνωμοσύνης θα έπρεπε να ήταν παρόντες οι τεχνικοί σύμβουλοι των δύο πλευρών. Έτσι, διόρισε εκ νέου τους τρεις πραγματογνώμονες ώστε να συνεργαστούν με τους τεχνικούς συμβούλους για τη διενέργεια νέας πραγματογνωμοσύνης. Μάλιστα, μεταξύ των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής υπήρξε ένταση ως προς το αν οι πραγματογνώμονες θα ήταν από την Κρήτη ή εκτός νησιού. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της πολιτικής αγωγής για τον διορισμό νέων πραγματογνωμόνων εκτός Κρήτης.

Η άτυχη Μελίνα έχασε τη ζωή της έπειτα από εγχείρηση ρουτίνας για κρεατάκια στις 29 Δεκεμβρίου 2015. Η επέμβαση έγινε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, χωρίς να παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα, αλλά, όταν ολοκληρώθηκε, το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στην αίθουσα ανάνηψης, όπου οι γιατροί το αποσωλήνωσαν. Λίγα λεπτά αργότερα όμως η κατάσταση της υγείας του άρχισε να παρουσιάζει επιπλοκές και διασωληνώθηκε εκ νέου. Τελικά, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί, κρίθηκε ότι έπρεπε να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, προκειμένου να εισαχθεί άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου κάθεται η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, καθώς της αποδίδονται ευθύνες στο στάδιο της μετεγχειρητικής διαχείρισης της διαδικασίας αφύπνισης της άτυχης 4χρονης. Η Πολάκη, πάντως, κατά την απολογία της είχε περιγράψει με λεπτομέρεια τους χειρισμούς που ακολούθησε στο χειρουργείο, δηλώνοντας πως έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να σώσει το παιδί και πως η μικρή Μελίνα παρουσίασε μια εξαιρετικά σπάνια επιπλοκή κατά τη διάρκεια ενός συνηθισμένου χειρουργείου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χριστοπούλου – Παπαγεωργίου: Μαματζερ με… μώλωπες!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη δικαστική διαμάχη που έχει...

Ερωτευμένη η Καϊλή με τα Εμιράτα

Στο Αμπού Ντάμπι η Εύα Καϊλή, που παρά τα...

Tο ελληνικό σεξοπάζαρο του Ντουμπάι

Μπορεί η ελληνική παροικία στο εμιράτο της χλιδής και...

Η απάντηση της Τοπαλίδου στον Λιάγκα: «Εμένα ο καθρέφτης μου με δείχνει όμορφη»

Στον καναπέ της εκπομπής «Το Πρωινό» κάθισε η Ελένα...

Για σεζόν στην Κέρκυρα ο γιος του Πέτρου, Δημήτρης, αφού δεν προέκυψε πρόταση για θέατρο

Σε μπαρ στην Κέρκυρα σχεδιάζει να εργαστεί ο Δημήτρης...
spot_img