Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Εκτός από τον νέο κύκλο του «GNTM» η Ηλιάνα Παπαγεωργίου

Εκτός η Ηλιάνα Παπαγεωργίου από το «GNTM», αλλά και...

Το γαμήλιο πάρτι στο Γκάζι για Τσακαλώτο και Νάσση, οι οποίοι ...

«Παντρεύτηκε» ο... μπαμπάς, όχι τη Σκάρλετ Γιόχανσον ή την...

Διακοπές στο Αιγαίο για τον ηθοποιό Τζέισον Στέιθαμ και το μοντέλο Ρόζι...

Ο Τζέισον Στέιθαμ και η Ρόζι Χάντινγκτον διαφημίζουν την...

Στεφανία Γουλιώτη: «Έχω περάσει από μεγάλα σκοτάδια και πολλή θλίψη»

Η Στεφανία Γουλιώτη παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωίαν...

Μπόχα και στην ΕΥΠ

Υπάλληλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών έκανε μήνυση στον πρώην προϊστάμενό της για σεξουαλική παρενόχληση την περίοδο 2016-2018.

Κρούσμα σεξουαλικής παρενόχλησης στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών έρχεται στο φως της δημοσιότητας έπειτα από μήνυση που κατέθεσε υπάλληλος της ΕΥΠ σε βάρος πρώην προϊσταμένου της, ο οποίος έκλεινε ραντεβού μαζί της σε σουίτες πολυτελών ξενοδοχείων δήθεν για υπηρεσιακούς λόγους, προκειμένου να την «κατακτήσει».

Μετά το… τσουνάμι καταγγελιών #ΜeΤoo στον αθλητικό και τον καλλιτεχνικό χώρο, σειρά πήρε γυναίκα υπάλληλος στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η οποία κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αθηνών, ζητώντας να διερευνηθούν τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων, της παράνομης βίας από πρόσωπο που έχει σχέση εργασίας ή υπηρεσίας και της ψευδούς καταμήνυσης. Η υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης αφορά την περίοδο 2016-2018, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, η περιπέτεια της γυναίκας άρχισε τα Χριστούγεννα του 2016, όταν ο προϊστάμενός της, ο οποίος εκείνη την περίοδο έλυνε και έδενε στην υπηρεσία, την οδήγησε σε ένα μικρό δωμάτιο των γραφείων, όπου της έδωσε ένα δώρο.

«Ανοίγοντάς το, ήρθα σε εξαιρετικά αμήχανη θέση, διότι επρόκειτο για ένα σετ ακριβών και μάλλον αποκαλυπτικών εσωρούχων και για μια καλτσοδέτα» περιγράφει η καταγγέλλουσα.

«Κατακόκκινη και ταραγμένη, του είπα ότι δεν γινόταν να το δεχτώ και τότε εκείνος, κατά την προσφιλή του τακτική, επιχείρησε να αναστρέψει το κλίμα, προτρέποντάς με να τα αξιοποιήσω με τον σύντροφό μου! (…) Με πίεζε φορτικά μέσω αλλεπάλληλων μηνυμάτων και τηλεφωνημάτων τουλάχιστον να φορούσα το πάνω μέρος και να του έστελνα μια φωτογραφία, για να δει αν μου πηγαίνουν»! Η σεξουαλική παρενόχληση της υπαλλήλου από τον προϊστάμενό της συνεχίστηκε, φτάνοντας στα όρια της απειλής. «Η πίεσή του ήταν τόσο έντονη και συνεχής, φτάνοντας μάλιστα και στα όρια της απειλής, με διάφορα υπονοούμενα ακόμα και για την επαγγελματική μου εξέλιξη…

Η απειλή ήταν πάντοτε η ίδια, ότι δηλαδή θα με έπαιρνε από την… και θα με έκλεινε σε κάποιο γραφείο στην Αθήνα. (…) Το γεγονός αυτό με αναστάτωσε πολύ… Αφού απενεργοποίησα το τηλέφωνο ταραγμένη και φοβισμένη, ξέσπασα σε κλάματα. Θυμάμαι πως εκείνο το βράδυ είχα κλάψει τόσο πολύ και δεν είχα κατορθώσει να κοιμηθώ, ούσα σε άθλια ψυχολογική κατάσταση. Καθίσταται φανερό ότι δεχόμουν απειλή βίας, η οποία αφορούσε ευθέως τη βίαιη -τελούσα σε σχέση υπηρεσιακής εξάρτησης- συμμόρφωσή μου σε πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς μου, και μάλιστα πειθαναγκαζόμενη να υποβληθώ σε πράξεις που ανάγονταν στα υπηρεσιακά μου καθήκοντα, ώστε να δύναται ο μηνυόμενος να με πλησιάζει όλο και πιο πολύ» αναφέρει η υπάλληλος.

«Κορυφή του παγόβουνου» αποτέλεσε η συνεύρεσή τους σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο του 2017, όπου της εκμυστηρεύτηκε ότι ονειρευόταν να κάνει έρωτα μαζί της.

Η καταγγέλλουσα περιγράφει: «Έχοντας ο μηνυόμενος ως δεδομένο ότι θα διανυκτερεύαμε μαζί σε σουίτα ακριβού ξενοδοχείου της περιοχής, άρχισε και τις χειρονομίες, πιάνοντας και χαϊδεύοντας τον ώμο μου, το χέρι μου και τα μαλλιά μου, ενόσω μάλιστα οδηγούσα, φέρνοντάς με σε πολύ δύσκολη θέση, με αποτέλεσμα στα επόμενα 20-30 λεπτά να προσποιηθώ ότι είχα επανεμφάνιση συμπτωμάτων του έλκους μου. Τον ανάγκασα να με πάει στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και έκανα κανονικά εισαγωγή, προτιμώντας να υποστώ ορούς και ιατρικές διαδικασίες, παρά να ξεμοναχιαστώ μαζί του».

Να ζήσουν στο… Ιράν!

Σε άλλο σημείο της μηνυτήριας αναφοράς η καταγγέλλουσα αναφέρει: «Η σεξουαλική παράνομη βία που μου ασκούσε ήταν πρόδηλη και η πίεση που ένιωθα λόγω της εργασιακής εξάρτησης και ιεραρχίας, στην οποία οφείλω εκ της θέσεώς μου να υποτάσσομαι, αποδεικνύεται (και) από τα μηνύματα που μου έστελνε, όπως, επί παραδείγματι, το μήνυμα στο οποίο ο μηνυόμενος μου πρότεινε να πάμε μαζί να ζήσουμε στο Ιράν»

Η γυναίκα δεν ενέδωσε στην «πολιορκία», με αποτέλεσμα το 2018 να την απομακρύνει από τη θέση που κατείχε, μετακινώντας τη σε θέση… παροπλισμού. Τότε η γυναίκα είχε υποβάλει αναφορά στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, καταγγέλλοντάς τον «ότι είχε ενορχηστρώσει μια πλεκτάνη, προκειμένου να με καταρρακώσει όχι μόνο επαγγελματικά αλλά κυρίως ηθικά και ψυχολογικά, και να με διαπομπεύσει δημοσίως».

Όμως τότε δεν είχε καταγγείλει τη σε βάρος της σεξουαλική παρενόχληση που υποστηρίζει τώρα στη μήνυσή της, προσκομίζοντας ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις δύο συναδέλφων της στην ΕΥΠ και ακόμα ενός προσώπου, που φέρεται ότι επιβεβαιώνουν την καταγγελία της.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ντόπα και κόκα από «σφίχτη» γκουρού! – Οι περιπέτειες με το νόμο του ιντερνετικού Mr Fitness

«Στα πράσα» πιάστηκε γνωστός ινσταγκράμερ, που εμφανίζεται ως «γκουρού»...

Ο Αθερίδης σόκαρε το πανελλήνιο μιλώντας για την «άγνωστη» περιπέτεια με την υγεία του

Σόκαρε το πανελλήνιο ο Θοδωρής Αθερίδης για το εγκεφαλικό...

Εκτός από τη σύζυγο νάρκωνε και την κόρη του για να τη βιάσουν άνδρες

Σε κατάσταση σοκ οι Γάλλοι παρακολουθούν τις καταιγιστικές εξελίξεις...

Η κόρη της Ντενίση, Μαριτίνα, έβγαλε στη… φόρα τον σύντροφό της

Η κούκλα κόρη της Μιμής Ντενίση μεγάλωσε και είναι...

Το γαμήλιο πάρτι στο Γκάζι για Τσακαλώτο και Νάσση, οι οποίοι επισημοποίησαν τη σχέση τους

«Παντρεύτηκε» ο... μπαμπάς, όχι τη Σκάρλετ Γιόχανσον ή την...