Τετάρτη, 2 Απριλίου, 2025

«The 2Night Show»: Καλεσμένοι του Γρηγόρη Αρναούτογλου η Αλέκα Κανελλίδου με τον...

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχεται στο «The 2Night Show» την...

Τα «ροζ» σκάνδαλα που προκάλεσαν παγκόσμιο σάλο, με πρωταγωνιστές τα πέντε μέλη...

Η νέα σχέση του Λούις Τόμλινσον έχει ήδη προκαλέσει...

«Άγιος έρωτας»: Ο π. Νικόλαος δεν μπορεί να ελέγξει τα συναισθήματά του

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Άγιος έρωτας».https://www.youtube.com/watch?v=-Fmp-DuxjrM&feature=youtu.beΟ πατήρ Νικόλαος παραδέχεται...

Στο L.A. μέχρι τις 18 Μαΐου η πρώτη έκθεση φωτογραφίας του διεθνούς...

Η πρώτη έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Λάνθιμου, με τίτλο...

Βασίλης Κικίλιας: Τον Ιούνιο θα εμβολιαστούν οι σαραντάρηδες

Τον Ιούνιο υπολογίζεται να ξεκινήσουν να εμβολιάζονται οι υγιείς σαραντάρηδες, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ -ΜΠΕ, στην οποία επισημαίνει πως αυτό θα γίνει «εάν τηρηθούν οι παραδόσεις του β’ τριμήνου».

Παράλληλα ο κ. Κικίλιας κάλεσε ακόμη μια φορά τους ηλικιωμένους που δεν έχουν εμβολιαστεί να το κάνουν. «Θέλω να απευθύνω για μία ακόμη φορά έκκληση στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί να το κάνουν το συντομότερο δυνατόν» τόνισε. Ο ίδιος μίλησε και για τους εμβολιασμούς που έχουν γίνει στους υγειονομικούς υπαλλήλους. Οπως είπε, οι γιατροί έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού σε ένα ποσοστό 80%.

Το ποσοστό στους νοσηλευτές είναι χαμηλότερο, αλλά πιστεύει ότι θα ανέβει. Πάντως, σύμφωνα με τον υπουργό, το φθινόπωρο θα επανεξεταστεί το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Σχολιάζοντας την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το οποίο δέχεται τεράστια πίεση, είπε: «Απέναντι στη σφοδρότερη πανδημία που έχει αντιμετωπίσει ο πλανήτης άντεξε, αντέχει και θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να αντέξει. Δεν αφήνουμε κανέναν συμπολίτη μας χωρίς την αναγκαία περίθαλψη, όχι μόνο για την Covid, αλλά και για όλα τα νοσήματα». Πρόσθεσε ότι σήμερα λειτουργούν σε όλη τη χώρα 1.513 κλίνες ΜΕΘ. Από αυτές οι 927 είναι κλίνες ΜΕΘ-Covid και οι 586 ΜΕΘ non Covid.

Η εκτίμηση του κ. Κικίλια στην ερώτηση πότε αναμένεται να δείξει σημάδια υποχώρησης η πανδημία ήταν ότι αυτό δεν είναι ακριβώς γνωστό πότε θα γίνει. Πάντως, εξέφρασε την ελπίδα ότι μέσα στον Μάιο η επιδημιολογική κατάσταση θα βελτιωθεί. Ο υπουργός είπε πως η ανοσία του πληθυσμού ανέβηκε σε σχέση με τα τέλη του 2020, που κυμαινόταν περίπου στο 10%.

Στο μεγαλύτερο ποσοστό ανοσίας σημαντικό ρόλο θα παίξει, όπως είπε, ο εμβολιασμός καθώς και άλλοι παράγοντες, όπως τόνισε και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, μεταξύ των οποίων η βελτίωση του καιρού και η αυστηρή τήρηση των μέτρων πρόληψης και προστασίας.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε και στον σχεδιασμό για το Πάσχα και αν οι πολίτες θα έχουν φέτος τη δυνατότητα να φύγουν από το κλεινόν άστυ.

«Το τι θα γίνει το Πάσχα δεν έχει ακόμα συζητηθεί από την επιτροπή. Οταν έρθει η ώρα, θα εξετάσει τα δεδομένα και θα εισηγηθεί αναλόγως. Και έχω συνειδητά επιλέξει εδώ και έναν χρόνο να μην μπαίνω “στα χωράφια της”» διευκρίνισε ο υπουργός.

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με το άνοιγμα της κοινωνίας επισήμανε ότι «η προσεκτική ανακατανομή δραστηριοτήτων μπορεί να έχει επιτυχία μόνο με μια ακόμα πιο προσεκτική τήρηση των κανόνων προστασίας και αυτοπροστασίας: Σωστή χρήση μάσκας, αποστάσεις και αντισηπτικό».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Μπαμ» χωρισμού: O Μπισμπίκης έφυγε από το σπίτι της Βανδή και μένει σε ξενοδοχείο

Σαν βόμβα έσκασε στα αγαπημένα τους πρόσωπα η είδηση...

Αρπακτικά του σεξ γύρω από την κόρη της Καίτης Χωματά

Η Ιουλία Μαυρομάτη, κόρη της σπουδαίας ερμηνεύτριας του Νέου...

Με ρόλο στους «Weekenders» η σύζυγος του Βαρθακούρη

Ηρθε το πλήρωμα του χρόνου για την ανανεωμένη Αντελίνα...

«Happy end» στο… θρίλερ με «Το σόι σου»

Φαμίλια ενωμένη, ποτέ νικημένη. Οι οικογενειακές ιστορίες λείπουν από...

Η Φιλιππινέζα και ο βίαιος mr Οnirama

Δεν έχει τέλος ο «πόλεμος» ανάμεσα στη Σίσσυ Χρηστίδου...

Δημόσια καυτά φιλιά για τον «ξεχασμένο» Κασσελάκη και τον Τάιλέρ του

Στην «ασταμάτητη αγάπη του», στον έρωτα της ζωής του,...